Τρόποι για να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου μέσα στο καλοκαίρι
Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό μέσα στο καλοκαίρι χωρίς να "καις" συνέχεια το air condition;

Το καλοκαίρι 2021 έχει μπει για τα καλά, με καύσωνες να έχουν, ήδη, σημειωθεί σε αρκετές περιοχές, ενώ, η θερμοκρασία είναι συνεχόμενα πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Κύριο μέλημά  μας αυτές τις ημέρες είναι το πώς να κρατήσουμε το σπίτι μας δροσερό, χωρίς να χρησιμοποιούμαι συνέχεια το air condition.

Υπάρχουν κάποια κοινά μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό, χωρίς να έχεις συνεχόμενα το air condition σε λειτουργία. Μικρά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα και θα δεις σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία που διατηρεί το σπίτι σου.

Πότε να ανοίγεις και πότε να κλείνεις παράθυρα και παντζούρια;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τη διατήρηση της δροσιάς, αλλά και την αποφυγή του να συγκεντρώσει πολύ ήλιο το σπίτι σου είναι να ξέρεις να διαχειρίζεσαι σωστά τα παράθυρα, τα παντζούρια και τις τέντες του σπιτιού σου. Καλό είναι τις ώρες που το σπίτι σου το χτυπάει ο ήλιος να έχεις κατεβασμένες τις τέντες και κλειστά τα παντζούρια. Έτσι, θα κρατήσεις μακριά την ηλικιακή ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του σπιτιού σου και το αίσθημα της ζέστης.

Το απόγευμα, ή αργότερα το βράδυ, μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα και να αφήσεις το νυχτερινό, δροσερό αέρα να γεμίσει το σπίτι σου. Άλλη μία καλή λύση είναι να αφήνεις παράθυρα σε αντίθετες μεριές του σπιτιού σου ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα αέρα και να δροσίζεσαι.

Απέφυγε μαγειρέματα και δουλειές τις ζεστές ώρες

Αρκετές από τις δουλειές του σπιτιού, όπως το σιδέρωμα, τα πλυντήρια, το μαγείρεμα, ακόμα και το σφουγγάρισμα προκαλούν μία αύξηση στη θερμοκρασία του σπιτιού και το κάνουν πιο ζεστό. Καλό θα ήταν να κάνεις τις δουλειές αυτές είτε τις πρωινές ώρες, που δεν έχει ζεστάνει ακόμα ο καιρός, είτε το βράδυ, όπου η δροσιά της νύχτας μπορεί να ισοσταθμίσει τη ζέστη αυτών των εργασιών.

Χρησιμοποίησε σκίαστρα

Το μπαλκόνι σου είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που βρίσκεται όλη την ημέρα στον ήλιο. Αυτή η συσσωρευμένη θερμότητα είναι, λογικό, να εισέρχεται στο σπίτι σου τις ώρες που έχεις ανοιχτά τα παράθυρα. Οπότε, καλό θα ήταν να τοποθετήσεις μία τέντα ή μία ομπρέλα ώστε να δημιουργείται σκιά και να το προστατεύει από τις καυτές ακτίνες του ήλιου.

Επίσης, οι κουρτίνες στα παράθυρα θα μπορέσουν να κρατήσουν έξω τη ζέστη και τον ήλιο και θα δώσουν ένα άλλο, πιο δροσερό κλίμα στον χώρο σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;