Βάσεις 2021: Πώς αναμένεται να κινηθούν ανά επιστημονικό πεδίο - Πρώτες εκτιμήσεις
Βάσεις 2021: Η έλλειψη στατιστικών στοιχείων με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες 2021, αλλά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), δυσκολεύει την ασφαλή εκτίμηση για τα που θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο.

Βάσεις 2021:

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2021 ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όμως, η αγωνία τους συνεχίζεται, καθώς, περιμένουν να δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία, αλλά και εκτιμήσεις για το που θα κινηθούν οι Βάσεις 2021 ανά επιστημονικό πεδία. Πέρα από αυτά, οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν και την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε τμήμα ΑΕΙ και στη συνέχεια να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό δελτίο (για τα ΑΕΙ) ή το δεύτερο (για τα ΙΕΚ) ή και τα δύο (κάτι που ισχύει από φέτος), στις ημερομηνίες, που θα ορισθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το CNN, ο εκπαιδευτικός-φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας μίλησε για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και την απουσία στατιστικών στοιχείων, κάτι που κάνει δύσκολη την ασφαλή εκτίμηση για το πώς θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των τμημάτων και των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Δεν έχει δημοσιοποιηθεί η μέση επίδοση των υποψηφίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο, από την οποία στη συνέχεια για κάθε τμήμα της Τριτοβάθμιας θα προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ανάλογα με το συντελεστή που έχει επιλέξει η κάθε σχολή.”

Με βάση τον αριθμό των διαγωνισθέντων, παρατηρεί ο κ. Χατζητέγας, φαίνεται ότι σε δύο επιστημονικά πεδία, το 1ο και το 2ο, στις σχολές δηλαδή των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών και των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών αντίστοιχα, οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν είναι λιγότεροι από πέρσι. Όπως αναφέρει ο κ. Χατζητέγας:

“Πιθανόν αυτό θα εξισορροπήσει όποιες τάσεις ανόδου εκδηλωθούν στο 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο.”

Σε ό,τι αφορά το 3ο επιστημονικό πεδίο, τις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, από τα συγκεντρωτικά στοιχεία των φροντιστηρίων, εξηγεί ο κ. Χατζητέγας, διαφαίνεται, ότι οι βαθμολογίες είναι καλύτερες από πέρσι και ότι θα σημειωθούν τάσεις ανόδου στις περιζήτητες ιατρικές σχολές.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, τις Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής, οι βαθμοί των υποψηφίων φαίνεται να είναι καλύτεροι από πέρσι.

Το μεγάλο ερώτημα στις Πανελλήνιες 2021, συνεχίζει ο κ. Χατζητέγας, είναι το βαθμολογικό όριο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σε κάθε επιστημονικό πεδίο, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά:

“Όσοι βρεθούν κάτω από αυτό, δε θα μπορούν να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό, που αναφέρεται στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα υποχρεωθούν να συμπληρώσουν το δεύτερο μηχανογραφικό, που περιλαμβάνει τις ειδικότητες των ΙΕΚ.”

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, ο κ. Χατζητέγας δηλώνει:

“Θα είναι δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά και οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί, είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο μηχανογραφικό, είτε και στα δύο.”

Τέλος, ο κ. Χατζητέγας υποστηρίζει ότι η αγωνία είναι μεγάλη για όλους όσοι έχουν συγκεντρώσει από 9.000 έως 11.000 μόρια, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκλειστούν από το 1ο μηχανογραφικό ή να έχουν πολύ περιορισμένες επιλογές σε αυτό.

Συνολικά 92.090 υποψήφιοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) για τις συνολικά 77.415 θέσεις εισακτέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1 
 2