Κορωνοϊός - εστίαση: Πότε αναμένεται να γίνει διαχωρισμός σε αμιγείς και μικτούς χώρους;
Φαίνεται ότι πλησιάζουμε όλο και περισσότερο ως προς τον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης και εστίασης σε αμιγείς και μικτούς.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, αναμένεται να γίνει διαχωρισμός των χώρων διασκέδασης και εστίασης σε αμιγείς, για εμβολιασμένους, και σε μικτούς, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στο σύστημα της Εργάνης εάν σκοπεύουν να λειτουργήσουν τους χώρους τους ως αμιγείς ή μικτούς.

Οι επιχειρηματίες θα έχουν αυστηρά πρόστιμα αν δε δηλώσουν στην Εργάνη το πώς σκοπεύουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Μάλιστα, υποχρεωτική αναμένεται να γίνει και η ανάρτηση ειδικής σήμανσης στην είσοδο των επιχειρήσεων, που θα ενημερώνει τους πιθανούς πελάτες για το αν πρόκειται για αμιγή ή μικτό χώρο. Όσες επιχειρήσεις υπερβαίνουν το ποσοστό πληρότητας, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει να λειτουργήσουν, θα δέχονται μεγάλα πρόστιμα και ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας. Σε περίπτωση και δεύτερης παράβασης, θα αφαιρείται η άδεια της επιχείρησης και θα μπαίνει “λουκέτο”.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αντιμέτωποι με πρόστιμα 300 ευρώ θα είναι και οι πελάτες που θα βρίσκονται σε χώρο αμιγώς για εμβολιασμένους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Αν φέρουν πλαστά έγγραφα το πρόστιμο θα δεκαπλασιάζεται, αγγίζοντας τα 3.000 ευρώ.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εγγράφων;

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λειτουργήσει ειδική εφαρμογή στο gov.gr, για τάμπλετ ή κινητά που θα ελέγχουν τα bar code εμβολιασμού ή τεστ των υποψήφιων πελατών. Η εφαρμογή θα έχει τρεις ενδείξεις:

  • πράσινη, για τους πελάτες που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει με κορωνοϊό,
  • κίτρινη για πελάτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και
  • κόκκινη ένδειξη

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το αν το κατάστημά στο οποίο επιθυμούν να μεταβούν λειτουργεί μικτούς ή αμιγείς χώρους, μέσω αναζήτησης στη βάση δεδομένων του gov.gr. Ο διαχωρισμός των χώρων αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 15 Ιουλίου, αλλά δεν αποκλείεται να μετατεθεί για τα τέλη του ίδιου μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;