Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Συντονιστείτε στο neolaia.gr για να μάθετε πρώτοι τους βαθμούς!
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ανακοινώνονται οι Βαθμολογίες των υποψηφίων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ - Συντονίσου στην παρέα του neolaia.gr και μάθε πρώτος/-η τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2021!

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Συντονιστείτε στο neolaia.gr για όλα τα νέα που αφορούν τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Βαθμολογίες μαθημάτων, Στατιστικά στοιχεία επιδόσεων, βάσεις 2021!

Αυτό ήταν! Μόνο λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021!

Τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021, οι βαθμολογίες των υποψηφίων δηλαδή στα μαθήματα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

Τι ώρα θα βγουν τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021

Βάσεις 2019

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη το μεσημέρι, οι βαθμολογίες-αποτελέσματα Πανελληνίων 2021 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν σήμερα Παρασκευή 9-7-2021, μετά τη 1.00 μ.μ., σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2021)

Σήμερα, 09/06/21, το neolaia.gr, μέσα από την καθημερινή του ροή εδώ, θα αναρτήσει τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και τα Πανελλήνιες 2021 αποτελέσματα.

 

Συντονιστείτε στο neolaia.gr και δείτε πρώτοι/-ες τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πανελληνίων 2021!

 

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι (2020), οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν στις 10 Ιουλίου 2020.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Και μέσω SMS φέτος οι βαθμολογίες

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάϊου σχετικά με την Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων:

“Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους:

α) για τη βαθμολογία τους και

β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.”

Έτσι, αναμένεται να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών από το Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνουμε επίσης ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογιών των υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2021: Πώς να υπολογίσεις τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Οι 3 τρόποι για να μάθετε τη βαθμολογία σας

1) Παραδοσιακός τρόπος

Τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2021 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν, με τον παραδοσιακό τρόπο, στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου. 

2) Ηλεκτρονικός τρόπος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

-τον 8-ψηφιο κωδικό τους

και

-τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

3) Μέσω SMS

Οι υποψήφιοι/-υποψήφιες μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, gov.gr, σε ειδική εφαρμογήπροκειμένου να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η ειδική εφαρμογή smsresults.minedu.gov.gr είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάϊου σχετικά με την Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων: “Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους:

α) για τη βαθμολογία τους και

β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.”

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021 – Αλλαγές στις Πανελλήνιες

Συνοπτικά, υπενθυμίζουμε ότι οι τρέχουσες Πανελλήνιες του 2021 πραγματοποιήθηκαν με τις εξής σημαντικές αλλαγές:

– Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα αφήσει 7.000 κενές θέσεις από τις 77.415 που συνολικά διατίθενται.

– Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά δελτία: Ένα μηχανογραφικό για φοίτηση σε ΑΕΙ και ένα δεύτερο μηχανογραφικό για να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Περισσότερα για το παράλληλο μηχανογραφικό σε παρακάτω σημείο.

– Επανήλθαν φέτος οι Συντελεστές Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

– Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 διαγωνίζονται σε εξεταστέα ύλη, μειωμένη κατά 30%, λόγω της πανδημίας της covid-19.

– Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάρτη, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων αναμένεται να ενημερωθούν μέσω SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021 & Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι, αφού πάρουν στα χέρια τους τον πίνακα με τα τμήματα του Επιστημονικού τους πεδίου, ο οποίος θα περιέχει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο κάθε τμήμα θα πρέπει πρώτα να ελέγξουν σε ποια τμήματα “πιάνουν” την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Στα τμήματα που οι υποψήφιοι δεν πιάνουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα μπορούν να τα δηλώσουν.

Το Υπουργείο Παιδείας για να υπολογίσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κατ’ αρχήν θα εκδώσει τον Γενικό Μέσο Όρο βαθμολογίας ανά Επιστημονικό Πεδίο, ο οποίος θα προκύψει από το σύνολο των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων του κάθε πεδίου.

Το Υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια θα πολλαπλασιάσει τον Γενικό Μέσο Όρο του κάθε Επιστημονικού Πεδίου με τον Συντελεστή που όρισε το κάθε τμήμα προκειμένου να προκύψει η αντίστοιχη Ελάχιστη Βάση εισαγωγής.

Επαναληπτικές εξετάσεις

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι/-ες για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα ή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτές καθόλου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα και να διεκδικήσουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Πανελλήνιες 2021 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικότα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2021! 

Συντονιστείτε στο neolaia.gr και δείτε πρώτοι/-ες τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πανελληνίων 2021!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
48 - 42
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1