Παυλάκης:
Ο ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σε συνέντευξή του στο OPEN προειδοποίησε για το 4ο κύμα του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μία μικρή αύξηση στα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Αυτή η αύξηση έχει παρατηρηθεί, σχεδόν, σε όλο τον πλανήτη και οι ειδικοί προειδοποιούν για το τη νέα μετάλλαξη “Δέλτα” του ιού. Ο ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN για την αύξηση στα κρούσματα, αλλά και την μετάλλαξη “Δέλτα”.

Ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε, μεταξύ άλλων:

“Είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος που έρχεται με μεγάλη βιαιότητα.”

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τόνισε πως, αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι, σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια. Όπως συμπλήρωσε:

“Οι επιστήμονες που χτίζουν μοντέλα στην Ελλάδα -όπως οι Σαρηγιάννης και Τζανάκης- συμφωνούν πως αυτή την εβδομάδα βλέπουμε την αρχή του τέταρτου κύματος.”

Μάλιστα, εκτίμησε, ότι σε αντίθεση με την Πορτογαλία και την Αγγλία που είδαν μία τρίμηνη «άμπωτη» σε κρούσματα μεταξύ του τρίτου και τέταρτου κύματος κορωνοϊού, “στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει δυστυχώς. Πηγαίνουμε από το τρίτο στο τέταρτο κύμα, καθώς τα κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα. Είναι πολύ ανησυχητικό.”

Ο κ. Παυλάκης μίλησε πιο συγκεκριμένα για την Κρήτη που, όπως είπε:

“Έχει διαγράψει την πορεία της και οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδας.”

Όπως εξήγησε, από εδώ και πέρα:

“Δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό.”

Μιλώντας για τη μετάλλαξη “Δέλτα”, σημείωσε πως παρά τις φήμες για μικρότερη παθογένεια, είναι περισσότερο παθογόνα από τα άλλα στελέχη. Ο ίδιος επανέλαβε τα εξής:

“Η Δέλτα επεκτείνεται φοβερά γρήγορα, είναι σαν πυρκαγιά σε πευκοδάσος και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει.”

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ προειδοποίησε πως αναμένεται αύξηση και των νεκρών, επισημαίνοντας πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο. Όμως, τόνισε:

“Δεν είναι όλοι οι εμβολιασμένοι το ίδιο, άλλοι είναι απόλυτα προστατευμένοι, αλλά υπάρχουν και τα γεροντότερα άτομα, οι ανοσοκατασταλμένοι, άλλοι που δεν έχουν καλό ανοσολογικό, στους οποίους το εμβόλιο δεν έχει πλήρη κάλυψη, αλλά από 80-95%. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν είναι απολύτως καλυμμένοι, και θα μολυνθούν, και θα μεταδίδουν τον ιό και ίσως νοσήσουν και άσχημα.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΗΜ
46 - 40
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;