AXE x Greek League of Legends: Το LOL ξεκίνησε και δεν χάνουμε αγώνα!
Το AXE μαζί με το Greek Legends League Summer Split 2021 powered by What's Up είναι η καλύτερη επιλογή για λάτρεις του gaming και για όσους θέλουν να πάρουν μία ανάσα από την εξεταστική - Μάθε τα πάντα για το Ελληνικό πρωτάθλημα Greek Legends League

Το AXE μαζί με το LOL (League of Legends), ένα από τα πιο δημοφιλή online videogames τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας, έχουν ξεκινήσει τον διαγωνισμό Greek Legends League Summer Split 2021 powered by What’s Up.

Το summer split του διαγωνισμού έχει ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου και λίγες ημέρες πριν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του.

Με τους αγώνες να πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, έχεις τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσεις online και να ξεφύγεις για λίγο από το άγχος της εξεταστικής και των υποχρεώσεων. Αν είσαι ούτως η άλλως gamer, παρακολουθώντας τα παιχνίδια του διαγωνισμού, μπορείς να πάρεις χρήσιμα tips για να φτάσεις στο επίπεδο των παικτών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να πάρεις μέρος και εσύ ο ίδιος.

Τι είναι το League of Legends

Για εσένα που δεν έχεις ιδέα από gaming, το League of Legends, ή LoL όπως το λένε πιο συχνά, είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι μάχης για πολλούς παίκτες του 2009 που αναπτύχθηκε από την Riot Games.

Σε αυτό το online παιχνίδι, έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες που αποτελούνται από πέντε παίκτες η κάθε μία. Κάθε ομάδα καταλαμβάνει και υπερασπίζεται το μισό του χάρτη. Καθένας από τους δέκα παίκτες ελέγχει έναν χαρακτήρα, γνωστός ως “πρωταθλητής”, με μοναδικές ικανότητες και διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, οι πρωταθλητές γίνονται πιο ισχυροί, συλλέγοντας πόντους εμπειρίας, κερδίζοντας χρυσό και αγοράζοντας αντικείμενα για να καταφέρουν να κερδίσουν την αντίπαλη ομάδα. Στην κύρια λειτουργία του παιχνιδιού, γνωστό και ως “Summoner’s Rift”, για να κερδίσει μία ομάδα, θα πρέπει να πιέσει προς τη βάση της την εχθρική ομάδα και να της καταστρέψει το “Nexus”, μια μεγάλη δομή που βρίσκεται στο κέντρο της βάσης. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα το καταφέρει πρώτη.

Το 2019, το LoL έφτασε να έχει οκτώ εκατομμύρια ενεργούς παίκτες παγκοσμίως. Η δημοτικότητα του game οδήγησε στη δημιουργία μουσικών βίντεο κλιπ, κόμικ, διηγημάτων και μιας επερχόμενης σειράς κινουμένων σχεδίων. Η επιτυχία του παιχνιδιού έχει οδηγήσει και στη δημιουργία αρκετών spin-off βιντεοπαιχνιδιών, όπως μια έκδοση για κινητά τηλέφωνα και ένα ψηφιακό συλλεκτικό παιχνίδι καρτών.

Το παιχνίδι αναφέρεται συχνά ως το μεγαλύτερο esport στον κόσμο, με μια διεθνή ανταγωνιστική σκηνή που αποτελείται από 12 πρωταθλήματα. Τα εγχώρια πρωταθλήματα καταλήγουν στο ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, League of Legends. Το πρωτάθλημα του 2019 είχε πάνω από 100 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές, ενώ η θεαματικότητα του άγγιξε τα 44 εκατομμύρια. Εγχώριες και διεθνείς εκδηλώσεις έχουν μεταδοθεί σε ιστότοπους ζωντανής ροής , όπως το Twitch, το YouTube, το Bilibili, καθώς και μέσα από το αθλητικό κανάλι καλωδιακής τηλεόρασης ESPN.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό πρωτάθλημα Greek Legends League powered by What’s Up

Η διοργάνωση Greek Legends League powered by What’s Up αποτελεί το κορυφαίο ελληνικό και κυπριακό πρωτάθλημα League of Legends και έχει αντικαταστήσει το LGL. Μάλιστα, η διοργάνωση έγινε μέρος των Masters της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη δημιουργία του εθνικού πρωταθλήματος στα μέσα του 2019.

Οι ομάδες της φετινής διοργάνωσης

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 8 ομάδες, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Umbra Divinus Gaming

GAGAI – BOT LANER

FOKKUS – JUNGLER

ZAFIR – SUPPORT

S1CKDY – BOT LANER

INTEGRAL – JUNGLER

KOUROSH – MID LANER

TYPICAL – TOP LANER

PHOBOS – COACH

Anorthosis esports

DOM1NANT- JUNGLER

J0J0C – MID LANER

JAXPLANK – TOP LANER

GOLDENTO4ST – BOT LANER

ILEVI – SUPPORT

DANDRIEL – JUNGLER

LORLOR – MID LANER

TOTYZ – TOP LANER

LOCKIE – BOT LANER

GODSOAP – SUPPORT

DURIEL – COACH

We Love Gaming

BANANITOO – BOT LANER

CZYPSY – SUPPORT

ICEBREAKER – TOP LANER

PARIS – MID LANER

TABASCO – JUNGLER

VON – MID LANER

ANON – COACH

Gamespace Mediterranean College Esports

SIMPY – SUPPORT

NORTHNLGHTS – TOP LANER

SIRINOX – BOT LANER

KENAPIL – JUNGLER

EDEN – MID LANER

GLOOMDRIFTR – SUPPORT

F1KO – SUPPORT

KOM1S – BOT LANER

Team Phantasma

SANITY – SUPPORT

BAKO – TOP LANER

KABA – BOT LANER

DEV1L – JUNGLER

PEPPE – MID LANER

NIKOLEX – JUNGLER

ZENTUL – BOT LANER

FOK – COACH

Team Refuse

SIZE – MID LANER

GOSBERG – BOT LANER

IVOK – TOP LANER

DRUKSTAR – JUNGLER

H1DE – SUPPORT

ALVANAI – MID LANER

JOHNGIANNIS – TOP LANER

SPEEDY – SUPPORT

DOC QUICK – COACH

Zerolag esports

PIGEONX – SUPPORT

ZEKAKOS – SUPPORT

YOUMERTBRO – MID LANER

SYZYF – MID LANER

JONY – JUNGLER

VORTEX – JUNGLER

MAZI – JUNGLER

ADISS – TOP LANER

GAGAI – BOT LANER

SHEEFTO – BOT LANER

EEYOREE – COACH

Cowboysquad Imperials Esports

NOXUS – JUNGLER

VENOM – JUNGLER

EUNE – BOT LANER

SHAUNNA – BOT LANER

F1V5 – MID LANER

BUBLEKANOS – MID LANER

CBLPHUK – SUPPORT

M4CI3K – TOP LANER

ZANN – COACH

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Greek Legends League Summer Split 2021 powered by What’s Up μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του πρωταθλήματος. Εκεί θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τους παίκτες κάθε ομάδας, αλλά και μοναδικά στατιστικά για την κάθε ομάδα και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Η Βαθμολογία του Greek Legends League Summer Split 2021 powered by What’s Up

Το GLL Summer Split 2021 powered by What’s Up έχει ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου 2021. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες έχουμε παρακολουθήσει μεγάλα ντέρμπι, εκπλήξεις, ένα ντεμπούτο που ανέτρεψε τα δεδομένα, απίστευτες εμφανίσεις και διάφορα τεχνικά προβλήματα που έφεραν ήττες στις ομάδες που τα αντιμετώπισαν.

Η 1η εβδομάδα της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με δύο ομάδες να καταφέρνουν να κάνουν το απόλυτο σε νίκες. Μετά από τρεις αγωνιστικές ημέρες, η πρωταθλήτρια, Anorthosis Esports, και η Umbra Divinus Gaming κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 3 νίκες η κάθε μία και καμία ήττα.

Tα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής εβδομάδας:

Δευτέρα 31 Μαΐου

WLGaming vs. Team Refuse 1-0
Zerolag vs. Team Phantasma 0-1
CBI Esports vs. Umbra Divinus Gaming 0-1
Anorthosis Esports vs. Gamespace MCE 1-0

Tρίτη 1 Ιουνίου

Τeam Refuse vs. Umbra Divinus Gaming 0-1
Team Phantasma vs. Anorthosis Esports 0-1
Gamespace MCE vs. CBI Esports 1-0
WLGaming vs. Zerolag 1-0

Tετάρτη 2 Ιουνίου

Umbra Divinus Gaming vs. Zerolag 1-0
Anorthosis Esports vs. CBI Esports 1-0
Gamespace MCE vs. Team Refuse 1-0
Team Phantasma vs. WLGaming 1-0

Η 2η αγωνιστική εβδομάδα του GLL Summer Split 2021 powered by What’s Up έφερε ακόμα μία ομάδα στην κορυφή της κατάταξης. Η Anorthosis Esports, μετά την ήττα από την Team Refuse, κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Zerolag. Ενώ, οι ομάδες Gamespace MCE και Umbra Divinus Gaming πέτυχαν σημαντικές νίκες στην πρώτη αγωνιστική ημέρα της 2ης εβδομάδας απέναντι σε Team Phantasma και WLGaming, αντίστοιχα. Την δεύτερη αγωνιστική ημέρα της εβδομάδας αυτής, η GSMC ήρθε αντιμέτωπη με την UDG. Η αναμέτρηση διακόπηκε νωρίς εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ένας παίκτης της UDG. Δυστυχώς, ο παίκτης δεν κατάφερε να συνδεθεί ξανά εντός του χρονικού ορίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η GSMC να πάρει τη νίκη άνευ αγώνος.

Τις τρεις πρωτοπόρους στην βαθμολογική κατάταξη ακολουθούν οι ομάδες Team Phantasma και WLGaming που κατάφεραν αυτή την  εβδομάδα να φέρουν από μία νίκη και μία ήττα. Από την άλλη, η Zerolag πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Summer Split 2021, όμως, συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογική κατάταξη. Το ίδιο ισχύει και για την RFS που μετά τη νίκη επί της ANO ηττήθηκε από την TP.

Τελευταία στην βαθμολογική κατάταξη, μετά το πέρας της 2ης εβδομάδας, βρίσκουμε την CBI Esports. Η ομάδα, μετά από 5 αγωνιστικές, δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάποια νίκη.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής εβδομάδας:

Δευτέρα 7/6

CBI Esports vs. Zerolag Esports 0-1 (AXE MVP: YouMertBro)
WLGaming vs. Umbra Divinus Gaming 0-1 (AXE MVP: Kourosh)
Team Phantasma vs. Gamespace MCE 0-1 (AXE MVP: Simpy)
Team Refuse vs. Anorthosis Esports 1-0 (AXE MVP: Gosberg)

Τρίτη 8/6

Τeam Refuse vs. Team Phantasma 0-1 (AXE MVP: Bako)
Umbra Divinus Gaming vs. Gamespace MCE 0-1*
WLGaming vs. CBI Esports 1-0 (AXE MVP: Tabasco)
Anorthosis Esports vs. Zerolag Esports 1-0 (AXE MVP: JaxPlank)

Ο πρώτος γύρος του regular season του GLL Summer Split 2021 powered by What’s Up έφτασε στο τέλος του με την 3η αγωνιστική εβδομάδα. Μετά το πέρας και αυτής της εβδομάδας, η Umbra Divinus Gaming συνέχισε την καταπληκτική πορεία της στο πρωτάθλημα. Πλέον, βρέθηκε μόνη της στην κορυφή με συνολικά 6 νίκες και, μόλις, 1 ήττα. Οι ομάδες Anorthosis Esports και Gamespace MCE βρίσκονται μια νίκη μακριά από την πρωτοπόρο.

Από την άλλη, η CBI Esports δεν κατάφερε ακόμα, μετά από 7 αγωνιστικές, να “πάρει” κάποια νίκη. Από πάνω της στον βαθμολογικό πίνακα βρίσκονται οι Zerolag και Refuse με 2 νίκες και 5 ήττες η κάθε μία.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής εβδομάδας:

Δευτέρα 14/6

Team Phantasma vs. CBI Esports 1-0 (AXE MVP: Peppe)
Zerolag Esports vs. Team Refuse 1-0 (AXE MVP: Sheefto)
Umbra Divinus Gaming vs. Anorthosis Esports 1-0 (AXE MVP: Kourosh)
Gamespace MCE vs. WLGaming 0-1 (AXE MVP: Bananitoo)

Τρίτη 15/6

Τeam Refuse vs. CBI Esports 1-0 (AXE MVP: Drukstar)
Zerolag Esports vs. Gamespace MCE 0-1 (AXE MVP: Sirinox)
Umbra Divinus Gaming vs. Team Phantasma 1-0 (AXE MVP: ZafiR)
Anorthosis Esports vs. WLGaming 1-0 (AXE MVP: Dom1nant)

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου της regular season, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα την 4η εβδομάδα του πρωταθλήματος. Αυτή την εβδομάδα είδαμε μεγάλα ντέρμπι, ανατροπές και αρκετές εκπλήξεις. Η WLGaming ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα αυτή με δύο νίκες.

Η Umbra Divinus Gaming ηττήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο Summoner’s Rift. Ωστόσο, η ήττα αυτή δεν αποδείχτηκε αρκετή για να την ρίξει από την κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης. Το μεγάλο ντέρμπι της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Gamespace MCE (6-3) και την πρωταθλήτρια, Anorthosis Esports (6-3). Η μάχη αυτή δόθηκε την πρώτη αγωνιστική ημέρα της 4ης εβδομάδας και βρήκε νικήτρια την Gamespace MCE.

Τέλος, η CBI Esports (1-8) κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη της νίκη στο φετινό Summer Split, μετά από τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε η αντίπαλος ομάδας, η GSMC. Μία διακοπή ρεύματος ήταν αυτή που ώθησε την GSMC να παραδοθεί!

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής εβδομάδας:

Δευτέρα 21/6

Team Refuse vs. WLGaming 0-1 (AXE MVP: WaenA)
Team Phantasma vs. Zerolag Esports 1-0 (AXE MVP: Peppe)
Umbra Divinus Gaming vs. CBI Esports 1-0 (AXE MVP: Typical)
Gamespace MCE vs. Anorthosis Esports 1-0 (AXE MVP: Northenlights)

Τρίτη 22/6

Umbra Divinus Gaming vs. Team Refuse 0-1 (AXE MVP: Gosberg)
Anorthosis Esports vs. Team Phantasma 1-0 (AXE MVP: J0J0C)
CBI Esports vs. Gamespace MCE 1-0*
Zerolag Esports vs. WLGaming 0-1 (AXE MVP: WaenA)

H τελική βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής εβδομάδας

Οι επόμενοι αγώνες του Summer Split 2021

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμές Greek Legends League, αλλά και μοναδικά Fun Facts επισκέψου σήμερα κιόλας την ιστοσελίδα του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 4 
  
  
 2