Η Griff είναι το ανερχόμενο αστέρι της Βρετανικής pop μουσικής σκηνής
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να μας συστήσει ακόμα ένα ανερχόμενο αστέρι στην pop μουσική σκηνή, την Griff.

Η Βρετανική μουσική βιομηχανία μας έχει συστήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρς. Από διάσημα συγκροτήματα (Beatles, Queen) μέχρι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία και μας έχουν κρατήσει την καλύτερη συντροφιά με τα τραγούδια τους (Elton John, Robbie Williams). Ενώ, μέχρι και σήμερα, η μουσική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου γράφει ιστορία κατακτώντας την pop μουσική σκηνή με καλλιτέχνες όπως η Dua Lipa. Το ανερχόμενο αστέρι, όμως, είναι η Griff!

Η Griff είναι μία 20χρονη καλλιτέχνις με ρίζες από την Τζαμάικα και την Κίνα και μεγάλωσε σε μία περιοχή λίγο έξω από το Λονδίνο. Η νεαρή τραγουδίστρια έδωσε την πρώτη live εμφάνισή της στα φετινά Brit Awards και κατέπληξε το κοινό. Η εμφάνισή της αυτή, μαζί με το βραβείο Rising Star, έστειλαν το πιο πρόσφατο single της “Black Hole” στο top 20 των βρετανικών μουσικών τσαρτς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Griff (@wiffygriffy)

Η πορεία της προς την επιτυχία, ωστόσο, δεν έγινε εν μία νυκτί. Η Griff, Sarah Faith Griffiths όπως είναι το πλήρες όνομά της, μεγάλωσε στο Kings Langley, ένα μικρό χωριό έξω από το Λονδίνο. Όπως λέει η ίδια, από μικρή ηλικία είχε μάθει να ξεχωρίζει:

“Όντας μισή-Τζαμαϊκανή, μισή-Κινέζα σε μια πολύ λευκή περιοχή, δημιούργησε μια πραγματική κρίση ταυτότητας για μένα ως παιδί. Αλλά ταξίδευα στο Λονδίνο και έβλεπα τόσο μεγάλη ποικιλία και ρούχα και όλα ήταν πιο δημιουργικά και φαίνονταν διαφορετικά.”

Από μικρή ηλικία, μαζί με τον αδερφό της, πειραματιζόταν σε διάφορα λογισμικά, όπως το Logic, για να φτιάχνει τους δικούς της ήχους και να γράφει τα δικά της τραγούδια. Η ίδια έχει δηλώσει ότι ένα από τα άλμπουμ που αποτελούν την πρώτη πηγή έμπνευσης για αυτή είναι το “Fearless” της Taylor Swift.

Σε ηλικία, μόλις, 18 ετών υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την Warners. Πριν από αυτό, όμως, είχε ειδοποιήσει τους γονείς και τους δασκάλους της ότι ήθελε να κάνει έναν χρόνο διάλειμμα μετά το τέλος του σχολείου. Μάλιστα, έκανε μυστικά ταξίδια στο Λονδίνο όπου πήγε σε διάφορες συνεδρίες στις οποίες έγραφε τα δικά της τραγούδια.

Μετά την υπογραφή του δισκογραφικού συμβολαίου της, η Griff κυκλοφόρησε και το πρώτο extended play της “Mirror Talk” το 2019. Μετά ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως ο Zedd και ο Honne.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Griff (@wiffygriffy)

Αυτό που κάνει την Griff να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της γενιάς της, είναι η φυσική κλίση της για την παραγωγή και τη δημιουργία των δικών της τραγουδιών. Η παραγωγή μουσικής είναι κάτι που κάνει ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών. Υπολογίζεται ότι, μόλις, το 3% των παραγωγών μουσικής είναι γυναίκες. Η 20χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός σε συνέντευξή της στο NME έχει δηλώσει:

“Δεν νομίζω ότι συνειδητοποίησα ότι έφτιαχνα τη δική μου μουσική όταν ξεκίνησα, υπάρχει μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών που αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο του τι δημιουργούν και λένε, με εργαλεία που επιτρέπουν την αυτο-δημοσίευση και την παραγωγή. Μόνο όταν έκανα συναντήσεις με δισκογραφικές εταιρείες, το κατάλαβα. Οι δισκογραφικές έλεγαν ότι αυτό που με κάνει διαφορετική ήταν ότι είχα γράψει και είχα κάνει την παραγωγή στα δικά μου τραγούδια.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Griff (@wiffygriffy)

Το lockdown και η πανδημία του κορωνοϊού την απομάκρυνε από τις live εμφανίσεις και τους φανς της. Έτσι, η νεαρή τραγουδοποιός ετοίμασε το επόμενο project της, το οποίο κυκλοφόρησε στις 18 Ιούνιου. Αυτό αποτελεί και το πρώτο της mixtape με όνομα “One Foot In Front Of The Other”.

Το mixtape έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές από μεγάλα περιοδικά. Το NME έγραψε “το mixtape υπογραμμίζει το βραβείο (το νέο μεγάλο αστέρι της pop της Βρετανίας) – η Griff έχει το άγγιγμα του Μίδα αυτή τη στιγμή”. Η Guardian έγραψε “ότι η Griff φαντάζει ως μία ακτίδα φωτός μέσα στο σύννεφο του 2021” και το Clash Magazine έγραψε ότι “αυτό που κάνει μοναδικό το mixtape είναι η καθαρή συνέπεια pop ιδεών που έχει να προσφέρει.”

Η Griff θα είναι η επόμενη καλλιτέχνις “Radar” για το Spotify. Η 20χρονη τραγουδίστρια θα προωθηθεί από την streaming υπηρεσία μέσα από ένα μίνι ντοκιμαντέρ, μία ηχογράφηση Spotify Singles και τεράστιων διαφημιστικών πινακίδων τόσο στην Time Square της Νέας Υόρκης όσο και στο Λονδίνο. Αποτελεί ένα από τα πρώτα αστέρια του “Radar” που υποστηρίζεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνοντας τη δημοτικότητά της και στις δύο μεριές του Ατλαντικού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Griff (@wiffygriffy)

Από ότι φαίνεται, η Griff ήρθε για να διεκδικήσει τον τίτλο της επόμενης μεγάλης pop σταρ και περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;