Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός - Έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη
Η Δημήτρη είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου..

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται τώρα γνωστές, οι εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν τις εικασίες που ήθελαν το άτομο, το οποίο είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας, να είναι η Δήμητρα της Λέσβου“..

Η ημερομηνία της εξαφάνισης (6 Απριλίου) συνέπιπτε με το τροχαίο που έγινε πριν δύο μήνες και ο ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην άσφαλτο. Το τροχαίο φέρεται να συνέβη στις 05:00 τα ξημερώματα, στις 9 Απριλίουεπί της Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στην περιοχή του Π. Φαλήρου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Από την τροχαία ανακοινώθηκε σήμερα (Δευτέρα 14 Ιουνίου) στη δικηγόρο της οικογένειας και το Silver Alert ότι ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες αρνούνται να παράσχουν πρόσβαση στην οικογένεια για εξέταση DNA, πράγμα που εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Λίλα Ραγκούση, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, τονίζει τα εξής:

“Δυστυχώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αναζήτηση του Δημήτρη Καλογιάννη. Μετά την ενημέρωση της οικογένειας από το ΑΤ Μυτιλήνης ότι η σορός του θύματος του τροχαίου από 9 Απριλίου ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματα και είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, η οικογένεια είναι συντετριμμένη και επιθυμεί να τιμήσει τον νεκρό της και να πενθήσει για την απώλεια της.

“Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών ώστε να μην υπάρξει ξανά άλλος “Δημήτρης”.

Έχω καθήκον ως υπερασπίστρια, σε συνεργασία με τον κ. Σωκράτη Τσαντίρη, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και τον κ. Κουρούκλη από το Silver Alert, να φωτίσουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οικογένεια ενημερώθηκε λίγο μετά τις 20:30 από το Τμήμα Καλλονής ότι ο δακτυλοσκοπικός έλεγχος έδειξε ότι θύμα του τροχαίου ήταν η Δήμητρα της Λέσβου (όνομα ταυτότητας: Δημήτρης Καλογιάννης).

Η Δημήτρη είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου

Υπενθυμίζεται ότι η Δημήτρη είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου 2021. Στις 26 Μαΐου 2021, η γραμμή ζωής silver alert ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό.

Μάλιστα, έγιναν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις στον οργανισμό οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πριν την εξαφάνιση, η Δημήτρη είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για μικρό χρονικό διάστημα.

Η πορεία της υγείας της βελτιώθηκε προσωρινά και για το λόγο αυτό πήρε εξιτήριο. Στη συνέχεια, όμως, μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο και εκεί, αφού παρέμεινε για δέκα ημέρες, και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη της..

Στο μικροσκόπιο των αρχών τέθηκε τελικά το τροχαίο με εγκατάλειψη που είχε σημειωθεί στο Δέλτα Φαλήρου, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση (9 Απριλίου).

Στις αρχές Ιουνίου στάλθηκαν φωτογραφίες του ατόμου, που είχε χάσει τη ζωή του στο τροχαίο της 9ης Απριλίου από τις αστυνομικές αρχές της Καλλιθέας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

Εκεί, κλήθηκε ο αδερφός της Δημήτρη Καλογιάννη, Παναγιώτης, ο οποίος και είδε το οπτικό υλικό και υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον αδερφό του.

«Με φώναξαν στο Αστυνομικό τμήμα Καλλονής για να δώσω μια κατάθεση και μου έδειξαν τέσσερις φωτογραφίες (σσ. από το ΑΤ Καλλιθέας/ Αττικής). Είμαι πολύ σίγουρος ότι είναι ο Δημήτρης, είχε τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.

Το πρόσωπο του νεκρού ατόμου που μου έδειξαν δεν ήταν παραμορφωμένο. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και το dna για να είμαστε 100% σίγουροι», είχε πει χαρακτηριστικά ο αδερφός της Δημήτρη, Παναγιώτης Καλογιάννης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1