Vertigo: Η θρυλική ταινία του Alfred Hitchcock γίνεται video game
Το Vertigo του Alfred Hitchcock μετατρέπεται σε video game 63 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Ο Alfred Hitchcock είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών με τις ταινίες του να έχουν γράψει ιστορία στον κόσμο των ψυχολογικών θρίλερ. Μία από τις πιο σημαντικές και γνωστές του ταινίες είναι το Vertigo (ή Δεσμώτης του Ιλίγγου, όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά), το οποίο αν και κυκλοφόρησε το (μακρινό) 1958, ακόμη προκαλεί δέος. Η ταινία, λοιπόν, του Alfred Hitchcock που μάλιστα έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ, μετατρέπεται τώρα σε video game.

Συγκεκριμένα, το Vertigo ετοιμάζεται να μετατραπεί σε video game χάριν στην Pendulo Studios, η οποία προχωρά στην ανάπτυξη του με τη στήριξη της Microids που κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα από την ταινία το 2018.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το Alfred Hitchcock’s Vertigo δεν θα είναι ακριβής μεταφορά της ταινίας σε video game. Αντιθέτως, το video game θα πάρει στοιχεία από την all time classic ταινία του σκηνοθέτη, δημιουργώντας όμως κάτι ξεχωριστό. Όσον αφορά την πλοκή, η ταινία επικεντρωνόταν στην παράνοια που είχε κατακλύσει ένα πρώην αστυνομικό, ο οποίος είχε πάθει εμμονή με τη σύζυγο ενός πελάτη του και σταδιακά άρχισε να τα χάνει.

Παρόλα αυτά στο Alfred Hitchcock’s Vertigo η υπόθεση αλλάζει αρκετά. Στο παιχνίδι θα ακολουθήσουμε έναν άντρα που βιώνει το δικό του ψυχολογικό τραύμα μετά από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι η οικογένεια του ήταν μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα του τροχαίου, αλλά δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να εμπιστευτεί απολύτως το μυαλό του.

Στο Alfred Hitchcock’s Vertigo θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων τη μοναδική τεχνική κινηματογράφησης με τα συνεχόμενα zoom in / out που αλλοιώνουν μια θεωρητικά σταθερή εικόνα για να αποδοθεί ο “ίλιγγος”.

Η κυκλοφορία του είναι προγραμματισμένη για το τρέχον έτος σε Windows PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S, αλλά δε γνωρίζουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία.

Παρακάτω ακολουθεί το trailer:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
8'
28 - 21
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;