MasterChef 5 - ΤΕΛΙΚΟΣ: Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού!
MasterChef 5 - ΤΕΛΙΚΟΣ: And the winner is....

Η στιγμή που όλοι και όλες οι fans του MasterChef 5  περίμεναν είναι εδώ. Μετά από πολλές ομαδικές δοκιμασίες, mystery box, τεστ δημιουργικότητας και 4 δοκιμασίες τελικού, πλέον γνωρίζουμε το νικητή νικήτρια του φετινού διαγωνισμού.

Σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, παρακολουθήσαμε το τελευταίο μέρος του αγαπημένου μαγειρικού διαγωνισμού, που ήδη διανύει την 5η σεζόν του, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είχε ήδη μαγνητοσκοπηθεί. Ωστόσο, όπως συνηθίζεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε ζωντανά από το πλατό της εκπομπής με αγαπημένα πρόσωπα της Μαργαρίτας και του Διονύση, αλλά και τους παλιούς παίκτες και τις παίκτριες του φετινού MasterChef να παρίστανται για να δουν ποιος θα κερδίσει.

Φυσικά, ξεκινώντας ο τελικός του MasterChef 5, όλο το Twitter “πήρε φωτιά” σχολιάζοντας όσα γίνονταν…

MasterChef 5 – ΤΕΛΙΚΟΣ: Ας το όμως πάρουμε από την αρχή…

Όλα ξεκίνησαν από τις audition, όπου φάνηκε ότι το MasterChef 5  θα είναι ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές.

Με “το καλημέρα σας” οι τρεις κριτές, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, κατέστησαν σαφές ότι αρκετά πράγματα θα είναι διαφορετικά αρχής γενομένης των audition. Συγκεκριμένα, φέτος δε δημιουργήθηκαν ομάδες που θα διαμόρφωναν, ενώ οι ίδιοι ήταν παρόντες σε όλη την προσπάθεια των παικτών και των παικτιώνγια να τους γνωρίσουν από κοντά και να τους αποκωδικοποιήσουν μαγειρικά. Παράλληλα, υπήρχε η δυνατότητα για κάποιον ή κάποια να περάσει απευθείας στο σπίτι του MasterChef, αν έπαιρνε 3 ναι. Ωστόσο, αν έπαιρνε ένα ή δύο ναι θα μπορούσε να διαγωνιστεί σε μαγειρικές μονομαχίες, προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στο σπίτι του MasterChef 5.

Έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 24 των παικτών και των παικτριών που διεκδίκησαν τον τίτλο και το έπαθλο του MasterChef 5.

Ακόμη μία αλλαγή που είδαμε στο φετινό MasterChef, αφορούσε τις ομαδικές δοκιμασίες. Συγκεκριμένα, αν και παλιότερα οι ομάδες αναδιαμορφώνονταν σε κάθε ομαδική, φέτος οι ομάδες θα έμεναν σταθερές. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως με τη βοήθεια μερικών πλεονεκτημάτων ή δεδομένων των αποχωρήσεων, ορισμένες φορές οι ομάδες άλλαζαν ελαφρώς, αλλά κατά κύριο λόγο οι παίκτες και οι παίκτριες έμειναν από την αρχή ως το τέλος στις ίδιες ομάδες. Φυσικά, οι ομάδες ήταν η μπλε και η κόκκινη, με τη Μαργαρίτα να ανήκει στη μπλε και το Διονύση στην κόκκινη ομάδα.

Επιπλέον, στο MasterChef 5 είδαμε τους παίκτες και τις παίκτριες να διαγωνίζονται για το Silver Award σε πρωιμότερη φάση απ’ ότι συνηθίζεται. Έτσι, οι 10 παίκτες και οι παίκτριες που έφτασαν στο πρώτο top 10 του MasterChef 5, διεκδίκησαν το Silver Award, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο, καθώς ο νικητής ή η νικήτρια κερδίζει 10.000 ευρώ. Το Silver Award κέρδισε η φετινή φιναλίστ, Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Τέλος, ακόμη μία σημαντική αλλαγή που παρακολουθήσαμε στο διαγωνισμό φέτος ήταν οι επιστροφές των παικτών και των παικτριών. Οι παίκτες και οι παίκτριες που επέστρεψαν στο σπίτι του MasterChef 5 χρειάστηκε να περάσουν από πολλές δοκιμασίες με εξαίρεση μία παίκτρια, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές στην πρώτη δοκιμασία, που ήταν ένα τεστ δημιουργικότητας. Πρόκειται και πάλι για τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η οποία έλειψε λίγες ημέρες από το σπίτι, αφού ήταν η τελευταία αποχώρηση λίγο πριν το επεισόδιο των επιστροφών.

Από τους παίκτες και τις παίκτριες που διαγωνίστηκαν στην πρώτη φάση των επιστροφών 5 προσπάθειες ήταν αρκετά αδύναμες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οριστικά από το παιχνίδι. Οι υπόλοιποι παίκτες συμμετείχαν σε μαγειρικές δοκιμασίες ενάντια σε παίκτες και παίκτριες που βρίσκονταν ήδη μέσα στο διαγωνισμό. Έτσι, οι υπόλοιποι παίκτες που επέστρεψαν και συμπλήρωσαν το δεύτερο και τελικό top 12 του MasterChef 5 ήταν οι εξής: Ιωάννης, Νίκος Σκορδάκης, Αλέξανδρος Συνοδινός και Μαρίνα. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Αλέξανδρος έφυγε 4ος, ενώ η Μαρίνα “κονταροχτυπήθηκε” με το Διονύση για τον τελικό “τερματίζοντας” στην τρίτη θέση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

MasterChef 5 – ΤΕΛΙΚΟΣ: Όσα είδαμε στα τελευταία επεισόδια

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο μεγάλο τελικό του MasterChef 5. Η πρώτη φιναλίστ που πέρασε απευθείας στον τελικό ήταν η Μαργαρίτα. Στη συνέχεια, μετά από μερικές μαγειρικές μονομαχίες ο Διονύσης ήταν αυτός που επικράτησε, με αποτέλεσμα να συμπληρώσει τη δυάδα του τελικού.

Η πρώτη δοκιμασία του τελικού πραγματοποιήθηκε στο πλατό και είχε άρωμα… ομαδικής! Συγκεκριμένα, 3 παίκτες και1 παίκτρια επέστρεψαν στο πλατό, με σκοπό να βοηθήσουν τους φιναλίστ. Έτσι, ο Διονύσης και η Μαργαρίτα επέλεξαν από 2 παίκτες, που λειτούργησαν ως βοηθοί.

Ο Διονύσης επέλεξε το Τζιοβάνι και τον Αλέξανδρο, ενώ η Μαργαρίτα επέλεξε τη Μαρίνα και τον Παύλο. Η ομάδα που θα κέρδιζε θα είχε πολλά οφέλη. Αρχικά, ο αρχηγός θα είχε το προβάδισμα στον τελικό, ενώ οι δύο βοηθοί θα έφευγαν με 5.000 ευρώ έκαστος/-η. Η ομάδα που επικράτησε συγκεντρώνοντας 8/10 ήταν η ομάδα της Μαργαρίτας. Η ομάδα του Διονύση έφτασε πολύ κοντά, αλλά συγκέντρωσε 7/10 βαθμούς δίνοντας το προβάδισμα στη Μαργαρίτα και από 5.000€ 0 στη Μαρίνα και τον Παύλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Για τη δεύτερη δοκιμασία του τελικού ο Διονύσης και η Μαργαρίτα έφτιαξαν βαλίτσες και ταξίδεψαν στο Sani Resort στη Χαλκιδική, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δοκιμασία. Εκεί, οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό τεστ δημιουργικότητας, στο οποίο έπρεπε να αναμείξουν τα τοπικά προϊόντα με δημιουργικότητα και φαντασία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Στη Χαλκιδική, όμως, πραγματοποιήθηκε και η τρίτη δοκιμασία του τελικού. Η τρίτη δοκιμασία του MasterChef 5 ήταν αντιγραφή πιάτου από το Σουηδό guest chef, Fredrik Berselius, ο οποίος ήρθε από τη Νέα Υόρκη. ο Σουηδός είναι ο αποψινός μας καλεσμένος. Η δοκιμασία ήταν αρκετά απαιτητική, αλλά δεν ήταν η τελευταία.

Η τέταρτη δοκιμασία έφερε τους φιναλίστ πίσω στο πλατό, όπου ήρθαν πίσω όλοι οι παίκτες και οι παίκτριες που πέρασαν φέτος από το MasterChef 5. Επιπλέον, ήρθαν και μερικά αγαπημένα πρόσωπα των φιναλίστ. Ο Διονύσης είδε μετά από πολλούς μήνες ξανά τους γονείς της, ενώ η Μαργαρίτα είδε τον αγαπημένο της, Χρήστο, αλλά τη μαμά της, την οποία είχε να δει από κοντά 3 χρόνια, γιατί εδώ και 3 χρόνια ζει στη Ρωσία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Τέλος, η πέμπτη και τελευταία δοκιμασία προβλήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, και αφορούσε πάλι αντιγραφή πιάτου. Ο σημερινός και τελευταίος καλεσμένος έχει 19 εστιατόρια σε 4 ηπείρους, καθώς και 4 αστέρια Michelin. Με καταγωγή από την Αγγλία, ο τελευταίος καλεσμένος το πιάτου του οποίου κλήθηκαν να αντιγράψουν απόψε οι η Μαργαρίτα και ο Διονύσης είναι ο Jason Atherton.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Μετά την αξιολόγηση των πιάτων που δημιούργησαν οι δύο φιναλίστ, ξεκίνησε η ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού, στη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκε η νικήτρια. Έτσι, η νικήτρια του MasterChef 5 είναι…η Μαργαρίτα Νικολαΐδη!

Έτσι, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η νικήτρια και φεύγει από το πλατό με το περίφημο αγαλματίδιο του MasterChef, 50.000 ευρώ και τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας MasterChef.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 1 
  
 2 
 1