Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας
Από πότε ισχύουν οι αλλαγές - Μέχρι ποια ώρα επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας - Πόσα άτομα σε γάμους & βαφτίσεις

Το «πράσινο φως» για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, αλλά και για την παράταση κατά μία ώρα του ωραρίου κυκλοφορίας (από 12:30 – 01:30), με εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, φαίνεται πως δίνει η επιτροπή των ειδικών.

Οι σχετικές, επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα, Τετάρτη 09/06/2021, στις 19.00 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται να επιτραπεί μεν η μουσική στην εστίαση, αλλά όχι οι όρθιοι, ενώ δεν θα επιτραπεί η μουσική στις δεξιώσεις.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής περιλαμβάνει την κατάργηση του ωραρίου κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου, το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, καθώς και τη διεύρυνση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους και σε βαφτίσια στα 300 άτομα. 

Θα υπάρξει πάντως ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, έως την 1η Ιουλίου θα αυξηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός των καλεσμένων και θα επιτραπεί η μουσική, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα επανεκτιμηθούν στα μέσα του μήνα.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής συζητάται και το θέμα της λειτουργίας των φροντιστηρίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9/6/2021, κατά την επίσημη ενημέρωση από τους Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά.

Πελώνη: Προς διεύρυνση, όχι κατάργηση του ωραρίου κυκλοφορίας

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Πελώνη ανέφερε πως η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής για το ωράριο κυκλοφορίας, σημειώνοντας πως «συζητάμε για διεύρυνση» του ωραρίου και όχι για πλήρη κατάργηση της νυχτερινής απαγόρευσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προνομίων για εμβολιασμένους, επανέλαβε πως το θέμα δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

“Ένα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, άλλο η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής βιοηθικής”, είπε.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
0 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
0 - 0
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;