Data Analyst: Λίγα λόγια για το επάγγελμα του μέλλοντος
Υποψήφιοι από διάφορες σχολές, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική, τη διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην υψηλά αμειβόμενη αγορά του Data Analysis.

Με τι ασχολείται ακριβώς ο Data Analyst;

Ο Data Analyst επεξεργάζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων μίας Εταιρείας και δημιουργεί αναφορές (reports) σχετικά με τους πελάτες, τα προϊόντα και τις επιδόσεις της. Με αυτό τον τρόπο, η Εταιρεία έχει δυνατότητα να αξιοποιεί τα εν λόγω συμπεράσματα για να αναπτύσσει την εμπορική της πολιτική, τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο marketing, καθώς επίσης να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής.

Χωρίς τους Data Analysts, τα δεδομένα μένουν αναξιοποίητα. Αυτός είναι και ο λόγος που η ζήτηση στον τομέα του Data Analysis ολοένα και αυξάνεται με αποτέλεσμα οι θέσεις εργασίας να πληθαίνουν διαρκώς!

Οι μισθοί αυτών των θέσεων στην αγορά του Data Analysis είναι αρκετά υψηλοί . Οι εταιρείες δίνουν μεγάλη έμφαση στις δεξιότητες που έχει ο κάθε υποψήφιος. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά οι υποψήφιοι δεν κατέχουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες.

Από ποια σχολή πρέπει να προέρχεται κάποιος ώστε να γίνει BI / DATA Analyst ;

Μιλώντας με τον Δημήτρη Κυριακάτη και τον Ευθύμη Βαφειάδη, ιδρυτές του Workearly, της πρώτης εκπαιδευτικής coaching υπηρεσίας για επιτυχημένη καριέρα στην αγορά της τεχνολογίας, υποψήφιοι από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική , το management ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά ως Data Analysts.

Συγκεκριμένα μας αναφέρουν ότι οι Data Analysts χαρακτηρίζονται από μια ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, με την ανάλυση, το reporting και τον προγραμματισμό.

Γιατί οι νέοι πρέπει να μπουν «νωρίς» στην αγορά του Data Analysis;

Οι περισσότεροι από τους νέους υποψηφίους που ενδιαφέρονται να γίνουν Data Analysts θεωρούν ότι δεν έχουν ακόμη την κατάλληλη ακαδημαϊκή κατάρτιση ή την απαιτούμενη προϋπηρεσία στην αγορά εργασίας.

Oι ιδρυτές του Workearly επισημαίνουν ότι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο δεν είναι καθοριστικός παράγοντας! Αντιθέτως, οι γνώσεις που απαιτούνται για το επάγγελμα του Data Analyst αποκτώνται κυρίως μέσα από την εξοικείωση με το αντικείμενο μέσω της εργασίας, η οποία παρέχει τις απαραίτητες πρακτικές και στοχευμένες γνώσεις, που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική σταδιοδρομία του Data Analyst. Έτσι, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου το ακαδημαϊκό υπόβαθρο υστερεί, η επαγγελματική εμπειρία μπορεί να προσδώσει μεγάλη βαρύτητα στο βιογραφικό και να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες καριέρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όσο οι υποψήφιοι καθυστερούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, τόσο δυσκολότερα θα αποκτήσουν πραγματική επαφή με το αντικείμενο και με την ίδια την αγορά εργασίας. Άλλωστε, εκτός από τις γνώσεις, η επαγγελματική εμπειρία προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να ωριμάσουν επαγγελματικά, δίνοντας το «προβάδισμα» σε όσους επιλέγουν να μπουν νωρίς στην αγορά εργασίας.

Πώς μπορεί κάποιος να γίνει Data Analyst;

Ανεξάρτητα από το πτυχίο ή το ακαδημαϊκό προφίλ των υποψηφίων, οι Data Analysts θα πρέπει να γνωρίζουν τις παρακάτω τεχνολογίες:

-Datawarehouse

-Βάσεις δεδομένων (sql & nosql)

-Python

-Open Source reporting or Visualization tools (PowerBI / Tableau).

Το Workearly είναι μια μοναδική στο είδος της online coaching υπηρεσία, όπου παρέχεται ένας συνδυασμός εκπαίδευσης, όσον αφορά στις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος ώστε να εισχωρήσει ή να εξελιχθεί επαγγελματικά στην αγορά της τεχνολογίας, και εξατομικευμένης στρατηγικής, προκειμένου να κάνει τα σωστά βήματα για να πραγματοποιήσει τους στόχους του με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Είναι η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα που προετοιμάζει και εκπαιδεύει υποψηφίους ατομικά για εξ αποστάσεως εργασία, στο χώρο της τεχνολογίας , τόσο στην Ελλάδα και σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε υποψήφιο έχει background στο χώρο του ΙΤ ή προέρχεται από πεδία θετικών επιστήμων, οικονομικών, management, marketing , πολυτεχνικές σχολές κ.λπ. και θέλει να μπει και να εξελιχθεί στην αγορά της τεχνολογίας αποτελεσματικά και γρήγορα.

Μέχρι στιγμής, το Workearly έχει επιλεχθεί από πάρα πολλούς νέους επαγγελματίες στην Ελλάδα, οι οποίοι προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να ξεκινήσουν την καριέρα τους νωρίς.

Το Workearly έχει ευρεία αποδοχή από το ελληνικό κοινό, λόγω της πρακτικής και της προσωποποιημένης φύσης του και ήδη έχει ξεκινήσει το project επέκτασης και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως επιβεβαιώνει ο Δημήτρης Κυριακάτης και ο Ευθύμης Βαφειάδης είναι αρκετά τα success stories των νέων υποψηφίων που προέρχονταν από διαφορετικούς κλάδους αλλά με τη σωστή προετοιμασία και στρατηγική κατάφεραν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και πλέον εργάζονται εξ αποστάσεως σε πολυεθνικές εταιρείες παγκοσμίως.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα , εργάζονται και σπουδάζουν παράλληλα προσπαθώντας να «χτίσουν» ένα πολύ καλό βιογραφικό από νεαρή ηλικία.

Στο Workearly , όλη η διαδικασία εκμάθησης γίνεται με ένα συνεχώς ανανεωμένο εκπαιδευτικό υλικό με την συμβολή συνεργατών από όλο τον κόσμο που εργάζονται στην αγορά σε αντίστοιχους ρόλους, κάτι που αναδεικνύει την αξία της στοχευμένης καθοδήγησης.

Οποιοσδήποτε υποψήφιος ενδιαφέρεται να γίνει Data Analyst, μπορεί να απευθυνθεί στο Workearly και μέσω της δωρεάν αξιολόγησης προφίλ, αφού δημιουργηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό πλάνο, σύμφωνα με τις ανάγκες του, να προετοιμαστεί σωστά για να διεκδικήσει νέες ευκαιρίες καριέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 9 
 2 
 2 
  
 1