3 ελληνικές Covid-free παραλίες για να ξεκαλοκαιριάσεις
Ειδυλλιακές covid-free παραλίες στην Ελλάδα για να χαλαρώσεις σα να μην υπάρχει αύριο.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ελληνικές παραλίες είναι “εξαιρετικής ποιότητας”. Συγκεκριμένα, “εξαιρετικής ποιότητας” χαρακτηρίστηκε το 97,1% των περιοχών κολύμβησης στην Ελλάδα, έναντι 83% στην ΕΕ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, 1 Ιουνίου.

Οι 5 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες πληρούν σε ποσοστό άνω του 95% τα πρότυπα για τα ύδατα κολύμβησης «εξαιρετικής ποιότητας», είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Κροατία και η Αυστρία.

Η αξιολόγηση των παραλιών έχει βασιστεί στην παρακολούθηση 22.276 παράκτιων περιοχών και εσωτερικών υδάτων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, στην Αλβανία και την Ελβετία, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Όσον αφορά την Ελλάδα, αξιολογήθηκαν 1.634 περιοχές κολύμβησης.

Εμείς παρακάτω προτείνουμε 3 τίμιες, ελληνικές παραλίες, οι οποίες εκτός από τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά τους, συγκαταλέγονται στις Covid-free παραλίες της Ευρώπης, και συνεπώς στις πιο ασφαλείς. Τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέχθηκαν οι παραλίες είναι ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 αυτή την περίοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πανδημίας, καθώς και χάρτες και υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται από τις αρχές της χώρας.

Ας τις δούμε παρακάτω!

1. Οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα

Οι Εγκρεμνοί είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Λευκάδας, που όπως προμηνύει και το όνομά της, γκρεμοί τυλίγουν την παραλία κάνοντας το τοπίο ιδανικό για φυσιολάτρεις. Βέβαια, ο σεισμός του 2015 γκρέμισε τα σκαλιά, που οδηγούσαν στην παραλία και έτσι, με την ανοικοδόμησή τους, η πρόσβαση στην παραλία “Εγκρεμνοί” γίνεται με καραβάκι. Οι Εγκρεμνοί έχουν μήκος 2 χλμ, η άμμος είναι ψιλή και ξανθή και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το εξωτικό τοπίο θα κάνει την ψυχή σας να αγαλιάσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece)

2. Το Μονολίθι στην Πρέβεζα

Η Πρέβεζα είναι μία ευχάριστη έκπληξη των ελληνικών θαλάσσιων υδάτων, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε “ηχηρές” τοποθεσίες, τις οποίες επισκέπτονται παραδοσιακά πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Συγκεκριμένα, η Πρέβεζα διαθέτει μερικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικό τοπίο, όπως άλλωστε συνηθίζεται με τις παραλίες του Ιονίου, οι οποίες όχι μόνο έχουν υπέροχα και καταγάλανα νερά, αλλά φημίζονται για το καταπράσινο τοπίο που τις περιβάλλει.

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Πρέβεζας είναι το Μονολίθι, που οφείλει το όνομά του σε μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή με μέγεθος 10Χ10 μέτρα περίπου. Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας και αποτελεί την μεγαλύτερη παραλία με άμμο της Ευρώπης (25 χλμ δεν τα λες και λίγα!).

3. Η Παραλία Χαλικούνας στην Κέρκυρα

Η Παραλία της Χαλικούνας βρίσκεται στη Δυτική Κέρκυρα και είναι η μεγαλύτερη παραλία του (πανέμορφου) νησιού. Μάλιστα, δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη παραλία, καθώς είναι μία λωρίδα άμμου που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα ανάμεσα στην ανοιχτή θάλασσα του βόρειου Ιονίου και τη λίμνη Κορισσίων. Σε κάποια σημεία είναι πιο λεπτή, ενώ σε κάποια πιο πλατιά, αλλά στο σύνολό της παραμένει μία ειδυλλιακή τοποθεσία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Κέρκυρα ήταν ένα από τα 3 νησιά της χώρας μας που μπήκε στη λίστα με τα 12 ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης κατακτώντας την 8η θέση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⒻⒺⒶⓉⓊⓇⒺ ⒶⒸⒸⓄⓊⓃⓉ 🇬🇷 (@hellas_drone)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;