3 πράγματα που με έσωσαν στην πιο δύσκολη εξεταστική της ζωής μου
Όταν έχεις τιγκάρει από το διάβασμα και δεν την παλεύεις άλλο, καλό είναι να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για την προσπάθεια που καταβάλλει.

Η φοιτητική ζωή είναι ένα υπέροχο πράγμα. Η δική μου φοιτητική ζωή συγκεκριμένα ήταν ένα πολύ υπέροχο πράγμα. Ήταν γεμάτη πάρτι, εθελοντισμό, ταξίδια, νέες φιλίες, μαζώξεις σε σπίτια και γέλιο. Πολύ γέλιο.

Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στη “δίνη” των φοιτητικών μου χρόνων και τη “δίψα” μου για νέες εμπειρίες, ξέχασα κάτι που ήταν κάπως εξαιρετικά σημαντικό: Ξέχασα να… περάσω μαθήματα.

Φυσικά, δεν εννοώ ότι δεν είχα περάσει τίποτα. Αντιθέτως, είχα περάσει (σχεδόν) όλα τα μαθήματα που μού φαίνονταν εύκολα και ενδιαφέροντα. Άφησα, ωστόσο, όλα αυτά που ήταν δύσκολα και βαρετά. Και η καταμέτρηση αυτών έγινε στο 4ο έτος- όταν δηλαδή πλησίαζε η εξεταστική και ήθελα το πτυχίο.

Για να μην τα πολυλογώ, ο αριθμός ήταν διψήφιος, το άγχος πολύ και ο χρόνος λίγος. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο αγώνας για το πολυπόθητο πτυχίο. Απαραίτητο βήμα για αυτό; Η εξεταστική του Ιουνίου 2019 -ή αλλιώς- μία από τις πιο δύσκολες εξεταστικές της ζωής μου.

Παρόλα αυτά, υπήρχαν κάποια πράγματα, τα οποία κατάφερα να εφαρμόσω και έτσι, “έσωσαν” εμένα, “έσωσαν” την εξεταστική και “έσωσαν” την υπόληψή μου ως φοιτήτρια, καθώς αν δεν τα είχα εφαρμόσει, θα χρωστούσα ακόμη 16 μαθήματα (ουπς σόρυ πρόδωσα αριθμό!).

1. Συστηματικό διάβασμα

Αν περιμένατε να ακούσετε για μία τεχνική, η οποία κατεβαίνει από τον ουρανό σαν από μηχανής Θεός και σου “λύνει” τα χέρια, τότε σε λάθος άτομο πέσατε. Δεν ανακάλυψα κάτι περίεργο και φαντασμαγορικό. Ή μάλλον ανακάλυψα: Το πρόγραμμα!

Η μέχρι τότε “τεχνική” μου ήταν η εξής: διαβάζω όσα μού φαίνονται ενδιαφέροντα, τα περνάω και τα υπόλοιπα τα αφήνω για Σεπτέμβριο. Τον Σεπτέμβριο τα άφηνα για το εξάμηνο που θα έχω χρόνο για διάβασμα, ενώ μέσα στο εξάμηνο δεν είχα ποτέ χρόνο. Οπότε, κάπως τα “μάζευα” για το τέλος, το οποίο έφτασε κάποια στιγμή στο 4ο έτος.

Έτσι, κάπου τον Απρίλιο του 2019 και ούσα πλέον τεταρτοετής φοιτήτρια, έκανα την τελική καταμέτρηση των μαθημάτων που χρωστάω και συνειδητοποίησα ότι δε θα ορκιστώ τον Ιούνιο. Παράλληλα, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να διαβάσω συστηματικά.

Έτσι, άρχισα να ξυπνάω κάθε πρωί στις 10:00. Έτρωγα πρωινό, έπαιρνα καφέ, και πήγαινα βιβλιοθήκη. Εκεί, διάβαζα ως τις 14:00, όταν και έκανα διάλειμμα για να πάω λέσχη και να φάω κάτι που αν και ήταν σκορδαλιά, επί τέσσερα χρόνια νόμιζα ότι ήταν πουρές (true story, το έμαθα όταν από τη βαρεμάρα μου διάβασα το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα γεύματα έξω από το κτίριο της λέσχης).

Στη συνέχεια, συναντούσα την κολλητή και συγκάτοικό μου, με την οποία πηγαίναμε παρέα για το απογευματινό διάβασμά μας, που διαρκούσε αυστηρά ως τις 19:00 και αργότερα, παίρναμε το δρόμο της επιστροφής.

Η συμβουλή μου: Αν έμαθα κάτι, αυτό είναι ποτέ να μην αφήνεις το διάβασμα για τελευταία στιγμή. Επομένως, στη μέση του εξαμήνου, που θα έχεις μία αίσθηση των μαθημάτων και της ύλης, δημιούργησε ένα πλάνο διαβάσματος και ακολούθησέ το κατά γράμμα.

Ακόμη, προκειμένου να κάνεις το διάβασμα πιο ενδιαφέρον, δοκίμασε να φτιάξεις διάφορα κουίζ για να τεστάρεις τις γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο που μελετάς, δες ενημερωτικά video και ντοκιμαντέρ ή -ακόμη καλύτερα- ψάξε για παλιά θέματα και κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου, σαν να παίζεις σε τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων με τους φίλους και τους συμφοιτητές σου. Προσωπικά, το εφάρμοσα με την κολλητή μου, η οποία μάλιστα ήταν από διαφορετική σχολή, και με βοήθησε αρκετά κατά τη διάρκεια της επανάληψης (ναι, έκανα επανάληψη!).

2. Η χαλάρωση

Μόλις επέστρεφα από τη βιβλιοθήκη, ένιωθα μια πνευματική κούραση, που στο φτωχό μυαλό μου ισοδυναμούσε με το όργωμα ενός χωραφιού. Έτσι, έπαιρνα τους γονείς μου να τους πω πόσο κουρασμένη είμαι, ώστε να ξέρουν (σε περίπτωση που αποτύχω) ότι το χρέος μου ως φοιτήτρια το έκανα. Διάβασα. Και στη συνέχεια, ΦΥΣΙΚΑ, με επιβράβευα.

Πώς με επιβράβευα; Βλέποντας σειρά μαζί με την κολλητή μου, όσο τρώμε ένα λαχταριστό burger από το Goody’s Burger House.

Μόλις έκλεινα το τηλέφωνο, λοιπόν, έμπαινα στο δωμάτιο της κολλητής, όπου με (πολύ) συνοπτικές διαδικασίες, επιλέγαμε το burger μας. Ακόμη, θυμάμαι την υπέροχη αίσθηση του burger, που ξεχείλιζε ευτυχία, όσο βλέπαμε αυστηρά 1 με 2 επεισόδια της σειράς “Dark” στο Netflix.

Έτσι, στην φετινή εξεταστική, που έχουν απομείνει μόνο 2 μαθήματα για πτυχίο δε μπορούσα να μη στραφώ στις συνήθειες εκείνης της εξίσου δύσκολης, αλλά επιτυχημένης εξεταστικής.

Η εξεταστική που πλησιάζει, λοιπόν, είναι η πιο δύσκολη της ζωής μου, καθώς έχουν απομείνει 2 μαθήματα (που ισοδυναμούν με 7), η βιβλιοθήκη είναι κλειστή και η εξέταση προφορική, κάτι που με αγχώνει πολύ. Για αυτό αποφάσισα να κάνω όλα όσα έκανα την τελευταία φορά που ζορίστηκα τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για την εξεταστική.

Μετά το εξαντλητικό διάβασμα (αυτή την φορά στο σπίτι μου), επιβραβεύω τον εαυτό μου παρακολουθώντας μία σειρά και τρώγοντας ένα λαχταριστό burger από το Goody’s Burger House, το οποίο αυτή την φορά ξεπέρασε τον εαυτό του βγάζοντας ένα ακόμη καλύτερο burger από εκείνο που με έσωσε το 2019.

Πρόκειται για το νέο Extreme Loaded μπιφτέκι γεμιστό με Philadelphia, που είναι ένας συνδυασμός “φωτιά”.

Δεν είναι μόνο η επιβράβευση που χρειαζόμαστε μετά από μία μέρα εξαντλητικού διαβάσματος. Είναι και το crave μας για το πιο νόστιμο pleasure που μας δίνει το νέο Extreme Loaded μπιφτέκι γεμιστό με Philadelphia των Goody’s. Αυτές τις απολαύσεις δεν τις μετανιώνουμε π-ο-τ-έ.

Από το κλασικό και αγαπημένο Cheese μέχρι το λαχταριστό Hangover, τα έχω “τιμήσει” όλα, και έχω να πω πως η στιγμή που νιώθεις το ζουμερό μπιφτέκι στο στόμα σου, καθώς λιώνει η Philadelphia, είναι η επιτομή της επιβράβευσης για το σκληρό διάβασμα που έχεις κάνει και θα σε κάνει να πεις κυριολεκτικά “χαλάλι η κούραση (ας φάω)”.

Η συμβουλή μου: Όσα μαθήματα και να χρωστάς, δε γίνεται να διαβάζεις όλη την ημέρα. Επίσης, δεν ωφελεί να κατηγορείς τον εαυτό σου για ό,τι πήγε λάθος σε προηγούμενες εξεταστικές. Για αυτό, μόλις τελειώσεις το διάβασμά σου, μπες στο ανανεωμένο www.goodys.com ή χρησιμοποίησε το Goody’s app και παράγγειλε το αγαπημένο σου Extreme Loaded μπιφτέκι γεμιστό με Philadelphia, προκειμένου να το απολαύσεις παρέα με την αγαπημένη σου σειρά, όπως άλλωστε κάνω και εγώ παρακολουθώντας το “The Bold Type” στο Netflix.

3. Ύπνος

Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά παραπάνω τόνισα ότι βλέπαμε (το ίδιο κάνω και τώρα) αυστηρά 1 ή 2 επεισόδια από την αγαπημένη μας σειρά. Η ώρα ήταν αρκετή για να φάμε, να χωνέψουμε, και να… νυστάξουμε! Ουσιαστικά, ο συνδυασμός burger και σειράς ήταν και παραμένει μία “ιεροτελεστία” ύπνου. Και όσο και αν πιστεύεις ότι ο ύπνος είναι περιττός και πρέπει να διαβάσεις όλη τη νύχτα, κάνεις λάθος!

Είναι σημαντικό να ρυθμίσεις τον ύπνο σου, ώστε να ξυπνάς νωρίς για διάβασμα, καθώς το πρωί ο εγκέφαλος είναι πιο ξεκούραστος και έτοιμος να απορροφήσει νέες γνώσεις. Επιπλέον, το φυσικό φως σε κρατάει σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να μη νυστάζεις και να συγκεντρώνεσαι με ευκολία στο διάβασμά σου.

Η συμβουλή μου: Έχουμε Μάιο και το καλοκαίρι πλησιάζει. Σταμάτα τα ξενύχτια μπροστά από την οθόνη (προς το παρόν) και ρύθμισε τον ύπνο σου, προκειμένου να περάσεις τα μαθήματά σου και να μην αφήσεις τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) για το Σεπτέμβριο. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα είσαι πιο χαλαρός το καλοκαίρι, αλλά ίσως επεκτείνεις το καλοκαίρι σου λίγο παραπάνω, καθώς δε θα έχεις τόσες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, μέχρι την έναρξη του εξαμήνου τον Οκτώβριο.

Συνεπώς, μετά το Extreme Loaded μπιφτέκι γεμιστό με Philadelphia, που θα σε ανεβάσει στα ουράνια, απλά αφήνεσαι στα χέρια του Μορφέα που θα σε “νανουρίσει”, ώστε να ξυπνήσεις με όρεξη για διάβασμα την επόμενη ημέρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 2 
 5 
 3 
 4