Οι selfies μπορούν να αποκαλύψουν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας
Ο τρόπος που βγάζεις μία selfie μπορεί να αποκαλύψει μερικά στοιχεία του χαρακτήρα σου, αλλά και πράγματα που μπορεί να θέλεις να πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Πλέον, με την “εισβολή” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά μας, αλλά και την υπερβολική χρήση τους από εμάς, βλέπουμε συχνά φωτογραφίες φίλων, γνωστών και ατόμων που, απλά, ακολουθούμε. Οι φωτογραφίες, και συγκεκριμένα, οι selfie μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου που την τράβηξε. Αυτά υποστηρίζει μία μελέτη από την Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ο τρόπος που έχει τραβηχτεί μία selfie μπορεί να μας αποκαλύψει πράγματα για τον εικονιζόμενο. Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει τα στοιχεία αυτά και σου παρουσιάζουμε παρακάτω τις βασικές κατηγορίες ανθρώπων, σύμφωνα με τις selfie που τράβηξαν!

1. Θέλεις να νιώθει ψηλός και αρρενωπός

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Henry Cavill (@henrycavill)

Οι γωνίες της κάμερας είναι το παν, ειδικά όταν πρόκειται για τις “πρώτες εντυπώσεις”. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι ψηλότεροι άνδρες θεωρούνται πιο ελκυστικοί και αρρενωποί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι selfies που βγάζουν είναι συχνά από κάτω. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται να κοιτάζουν κάτω προς κάποιον που είναι “μικρότερος”.

Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι είναι πιο πιθανό να βρούμε τέτοιες selfies από άντρες στο Tinder παρά στο Instagram. Αν συνδυάσεις ότι ο Tinder είναι dating app, μπορείς να καταλάβεις γιατί οι άντρες προτιμούν αυτή τη γωνία της κάμερας…

2. Θέλει να φαίνεται πιο μικροκαμωμένη και θηλυκή 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Grande (@arianagrande)


Εάν, ωστόσο, είναι μία γυναίκα τραβά μια φωτογραφία από ψηλά, θέλει μέσω αυτού του τρόπου να εκφράσει τη θηλυκότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες τραβούν φωτογραφίες από ψηλά για να φαίνονται πιο κοντές σε αυτόν που τις βλέπει. Τραβόντας μία selfie από ψηλά, οι γυναίκες μπορεί να προσπαθούν να επικοινωνήσουν σε αυτούς που βλέπουν τις φωτογραφίες ότι είναι πιστές και όμορφες.

3. Δείχνει ανοιχτός και του αρέσουν τα ρίσκα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Selena Gomez (@selenagomez)

Όταν βγάζεις μία selfie με χαμόγελο, χωρίς να κάνεις το συνηθισμένο duck face, μπορεί να θεωρηθείς ανοιχτό άτομο. Ένα ανοιχτό και χαμογελαστό πρόσωπο θεωρείται δημιουργικό και ριψοκίνδυνο.

4. Θέλει να δείχνει αυθεντικός και αυθόρμητος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish)

Οι selfies που βγάζουμε, συχνά, δείχνουν τη διάθεσή μας. Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν στις φωτογραφίες αυτές παρουσιάζεις φυσικές, καθημερινές καταστάσεις, μπορεί να θεωρηθείς ως αυθεντικό άτομο. Όταν απολαμβάνεις ένα ωραίο αεράκι ή έχεις μια χαλαρωτική μέρα και το ποστάρεις, η φωτογραφία αυτή μπορεί να δώσει στους άλλους μια καλή εντύπωση για την προσωπικότητά σου.

5. Μπορεί να δώσει την εντύπωση μίας πιο απόμακρης στάσης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Ο νευρωτισμός σχετίζεται με άτομα που μπορεί να εκφράσουν άγχος και που μερικές φορές έχουν κακή διάθεση. Μια μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε μια έρευνα αντιλαμβάνονταν τις selfies από χρήστες που έκαναν ένα duck face ως νευρωτικό και πιο απόμακρο, ειδικά αν ήταν μόνοι στη φωτογραφία έτσι. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό είναι πάντα αλήθεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;