Αρκουμανέας: Μέσα στον Ιούνιο οι εμβολιασμοί των 18 και άνω
Αρκουμανέας: Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, έδωσε διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 30-39 και των 40-44, ενώ αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των 18 και άνω που δεν έχουν ανοίξει ακόμη. Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα από τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 30-44 ετών, ανά πενταετία.

Όσον αφορά την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων, ανέφερε πως αναμένεται να εμβολιαστούν όλες οι ηλικιακές ομάδες πρώτα για να αποφασιστεί οτιδήποτε επιβεβαιώνοντας όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου.

Όσον αφορά τους 18 ετών και άνω, ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους μέσα στον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 και άνω, ο κ. Αρκουμανέας είπε:

“Αυτό έχει να κάνει με τις παραδόσεις. Μέσα στον Ιούνιο και βάσει πάντα των παραδόσεων θα ξεκινήσει (ο εμβολιασμός) των 18 και πάνω”.

Ακόμη, όταν ρωτήθηκε για το εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιαστούν οι 18 και άνω, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ακόμη, μιλώντας για το “πράσινο” πιστοποιητικό, εξήγησε ότι θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από το gov.gr, αφότου έχουμε εμβολιαστεί ή κάνει 72 ώρες πριν PCR τεστ ή τεστ αντισωμάτων.

Αναφορικά με το τείχος ανοσίας, που μέχρι στιγμής υπολογίζεται περίπου στο 70% από το σύνολο του πληθυσμού,  εκτίμησε ότι θα το έχουμε πετύχει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά υπογράμμισε ότι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι πολίτες 60 ετών και άνω.

Όσον αφορά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρκουμανέας είπε πως χθες, Τρίτη 11 Μαΐου, συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια και δεν είναι από τα self test.

Τέλος, μιλώντας για την πιθανότητα τοπικών lockdown ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, είπε ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο για να αποφευχθεί η διασπορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;