Voucher 200 ευρώ: Ξεκινάει δεύτερος κύκλος αιτήσεων
Voucher 200 ευρώ: Έρχεται δεύτερος κύκλος για τους ωφελούμενους.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος “Μέριμνα”, που δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν laptop, τάμπλετ ή desktop, και κατάφεραν να υποβάλλουν την αίτησή τους, βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης των επιταγών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές/μαθήτριες και οι φοιτητές/φοιτήτριες, που έκαναν αίτηση και εγκρίθηκε αναμένουν να αρχίσει η πληρωμή των voucher των 200 ευρώ.

Η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά με σκοπό  να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού σε tablets, laptops και desktops από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει ήδη έκδοση επιταγών, θα παραλάβει τις επιταγές του έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Ωστόσο εν αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Και αυτό γιατί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, τους περιλαμβάνει.

Όσον αφορά τους ωφελούμενους του δεύτερου κύκλου, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης δικαιούχων από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος (30 Ιουλίου 2021).

Voucher 200 ευρώ: Διευκρινιστική ανακοίνω του ΟΠΕΚΑ

Μάλιστα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ διευκρινιστικές πληροφορίες για όσους/-ες δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ:

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia. Στον σύνδεσμο αυτό θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και τηλεφωνική υποστήριξη. Το καλύτερο βεβαίως είναι να συμπληρώνουν τη φόρμα επικοινωνίας δικαιούχου, περιγράφοντας το πρόβλημά τους γραπτά, ώστε να δίνεται η κατάλληλη απάντηση με στοχευμένο τρόπο.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας, άρα ο ΟΠΕΚΑ δεν μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στις αιτήσεις των δυνάμει ωφελούμενων πολιτών.

Voucher 200 ευρώ: Η διαδικασία για την αίτηση

  1. Αρχικά, θα πρέπει να μπείτε στον ιστότοπο digital-access.gov.gr προκειμένου να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα, πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης και να μάθετε εάν καλύπτετε τα κριτήρια επιλεξιμότητας και δικαιούστε να λάβετε το vouvher των 200 ευρώ. Ακόμη, εκεί θα βρείτε την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σας -εάν ανήκετε σε κατηγορία που μπορεί να συμμετετάσχει στον Α ή στο Β κύκλο του Προγράμματος, καθώς και τις σχετικές προθεσμίες
  2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισέλθετε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε στο Taxisnet και ολοκληρώστε την καταχώρηση των στοιχείων σας δηλώνοντας επιπλέον το προσωπικό σας ΑΜΚΑ.
  3. Έπειτα, θα πρέπει να δηλώσετε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου, ώστε να λαμβάνετε έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS (όπως για παράδειγμα τους κωδικούς των επιταγών σας). Συγκεκριμένα για τους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν βασικές πληροφορίες για την υπόλοιπη οικογένεια, εφόσον ζητηθούν.
  4. Στη συνέχεια, θα δηλώσετε για πόσα/ποια από τα εξαρτώμενα τέκνα σας κάνετε αίτηση επιταγής και θα συμπληρώσετε τα αναλυτικά στοιχεία φοίτησής τους.
  5. Μετά, θα συμπληρώσετε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου με κωδικό μίας χρήσης.
  6. Θα δείτε αμέσως το αποτέλεσμα της αίτησής σας και τον αριθμό των επιταγών που δικαιούστε. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ηλεκτρονική διασταύρωση δεν είναι εφικτή, θα απαιτηθεί έλεγχος δικαιολογητικών. Σε εκείνη την περίπτωση θα ενημερωθείτε μέσω SMS για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  7. Τέλος, θα εκδώσετε τις επιταγές και θα χρησιμοποιήσετε τις επιταγές για αγορά εξοπλισμού σε κάποιον από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του Προγράμματος.

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι είναι  οι δικαιούχοι του προγράμματος – Τα κριτήρια επιλεξιμότητας

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα κριτήρια:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.
  • Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 0 
 0 
 0 
 1