ΕΚΠΑ: E - learning με τίτλο
E-Learning με θέμα "Ναυτιλιακό Δίκαιο στην Πράξη" - Σημαντικές ημερομηνίες & κόστος

Περιγραφή/Σκοπός: Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδικευμένη εκπαίδευση των εκπαιδευομένων πάνω σε ειδικά θέματα ναυτιλιακού δικαίου, καθώς και σε θέματα του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τη Ναυτιλία, την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και την Ασφάλιση.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αρχικά, θα γίνει μία εισαγωγή σε βασικές έννοιες, όπως είναι η «ναυτική επιχείρηση» και η «διαχείριση πλοίων» και ακολούθως θα δοθεί έμφαση στη νομική προσέγγιση των εννοιών της «ιδιοκτησίας-κυριότητας» και του «βάρους» επί πλοίων.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι αναλυτική περιγραφή όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την έννοια «Shipping» του αγγλοσαξωνικού δικαίου, καθώς και των λεπτών διαφορών μεταξύ ορισμών, που αναφύονται κατά τη χρησιμοποίησή τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι η ναυπήγηση πλοίων, το νηολόγιο, ο νηογνώμονας, ο πλοίαρχος και τα πληρώματα των πλοίων, η σύγκρουση-ρυμούλκηση, οι θαλάσσιες μεταφορές και η ασφαλιστική αγορά στο ναυτιλιακό χώρο.

Στο πρόγραμμα παρουσιάζεται το πλαίσιο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στα πλαίσια της εμπορικής ναυσιπλοΐας, το περιεχόμενο αυτής της προστασίας, πώς επιτυγχάνεται και πώς διασφαλίζεται. Περαιτέρω, αναλύεται το νομικό και οικονομικό πλαίσιο αναφορικά με τη χρηματοδότηση πλοίων, καθώς και το εθνικό, ενωσιακό και διεθνές κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τους ναυτιλιακούς λογαριασμούς.

Τέλος, αναπτύσσονται οι έννοιες της ασφαλιστικής αγοράς, των Ναυτικών ασφαλειών και των P & I Clubs (Protection and Indemnity Clubs), η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα των οποίων είναι πλέον αδιαμφισβήτητη λόγω της πολυπλοκότητας των καθημερινά διενεργούμενων ναυτικών πράξεων από ένα τεράστιο αριθμό φυσικών και νομικών προσώπων που ασχολούνται με τον αρχαιότερο και ταυτόχρονα σύγχρονο τρόπο μετακίνησης/διακίνησης προσώπων και αγαθών παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχετική εργασιακή εμπειρία. Αναλυτικότερα απευθύνεται σε επαγγελματίες και εργαζόμενους σε διεθνή ναυτιλιακά γραφεία και το διεθνές εμπόριο, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες (π.χ. ναυλομεσίτες, ναυτιλιακούς πράκτορες, ασφαλειομεσίτες κλπ.), που σχετίζονται με την εκμετάλλευση του πλοίου, το θαλάσσιο εμπόριο και τις ναυτιλιακές ασφαλίσεις.

  • ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 17/5/2021
  • ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 24/5/2021
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 Μήνες (60 ώρες)

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;