ΕΚΠΑ: Μοριοδοτούμενο e - learning στην
E - learning με τίτλο "Εκπαιδευτική Ψυχολογία" - Κόστος, σημαντικές ημερομηνίες και λοιπές σημαντικές πληροφορίες.

Περίληψη – Εισαγωγή:  Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους σε βασικές έννοιες της εκπαιδευτικής ψυχολογίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πράξη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές για την απρόσκοπτη μαθησιακή εξέλιξη και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη όλων των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες γνωστικές, συμπεριφορικές και κοινωνικογνωστικές θεωρίες που συνδέονται άρρηκτα με την ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, επιχειρείται η εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν στις ατομικές διαφορές και τις ιδιαιτερότητες του μαθητικού πληθυσμού, εστιάζοντας σε μαθητές με ιδιαιτερότητες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προβλήματα συμπεριφοράς.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα προτείνονται και αναλύονται σύγχρονες τεχνικές και στρατηγικές για την αποτελεσματική διαχείριση της σχολικής τάξης. Επιπρόσθετα, δίνεται έμφαση στη σημασία της αυτορρύθμισης και των κινήτρων μάθησης για τη μαθησιακή εμπλοκή και αυτενέργεια. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών συνιστά βασικό στόχο της εκπαιδευτικής ψυχολογίας, παρουσιάζεται διεξοδικά η έννοια της ψυχοκοινωνικής επάρκειας, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά σε προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης που εφαρμόζονται στο σχολικό περιβάλλον για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους μεταλυκειακής εκπαίδευσης με σπουδές και εργασιακή εμπειρία συναφούς αντικειμένου. Αναλυτικότερα απευθύνεται σε:
• πτυχιούχους τμημάτων ψυχολογίας, παιδαγωγικής, καθηγητικών σχολών και τμημάτων ανθρωπιστικών επιστημών,
• ψυχολόγους, οι οποίοι στοχεύουν στην ενασχόληση με τον χώρο της εκπαιδευτικής ψυχολογίας,
• εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν σε χρήσιμες θεωρίες από τον χώρο της ψυχολογίας και να εξελιχθούν, αξιοποιώντας στη μαθησιακή διαδικασία σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους αποφοίτους παιδαγωγικών/καθηγητικών τμημάτων, αφού σύμφωνα με το Νόμο 4589, ΦΕΚ Α΄ 13, της 29ης Ιανουαρίου 2019, άρθρο 57, εδάφιο α.ιι («Κριτήρια αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης»), μοριοδοτούνται με δύο μονάδες [«επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών: δύο (2) μονάδες»].

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 7/5/2021
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 24/5/2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 Μήνες (300 ώρες)

Δίδακτρα (εφάπαξ): 581 ευρώ

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;