Γιώργος Καπουτζίδης:
"Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, ή σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι και δεν θέλω επίσης να έρχονται στο θέατρο μου και να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν ένα γκέι. Να κάτσουν σπίτι τους ή να δουν ένα άλλο θέατρο" - Ο Γιώργος Καπουτζίδης δηλώνει αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα.

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης ήταν χθες (02/02) καλεσμένος στην εκπομπή ΕΡΤ “Αυτός και ο Άλλος”, όπου και μίλησε-μεταξύ άλλων- για τη νέα του, διαφορετική εκπομπή στην ΕΡΤ, με θέμα τους Έλληνες αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για την αγάπη του στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον στίβο, που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια.

Φυσικά, ως κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος και δημόσιο πρόσωπο που δεν διστάζει ποτέ να πάρει θέση απέναντι στα πράγματα, μίλησε για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, για το δικό του coming out ως ομοφιλόφιλος άντρας, αλλά και για το πόσο ομοφοβική είναι μέχρι σήμερα η κοινωνία, δηλώνοντας με αποφασιστικότητα ότι σκοπεύει να αγωνιστεί για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε ότι τα τηλεοπτικά σχέδιά του δεν σταματούν εδώ, καθώς ήδη γράφει μια καινούργια τηλεοπτική σειρά.

Μιλώντας για το θέμα, τους ήρωες αυτού του νέου εγχειρήματος, αλλά και την εικόνα της σημερινής τηλεόρασης, ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην «κουλτούρα του κουτσομπολιού», η οποία χαρακτηρίζει μια πλευρά της τηλεόρασης σήμερα, σχολίασε την επιστροφή των ριάλιτι και τη συμμετοχή της καλής του φίλης, Αγγελικής Λάμπρη, σε ένα από αυτά και θυμήθηκε στιγμές από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές του.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, με αφορμή τις γενναίες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στην επιφάνεια ορισμένες πολύ καλά κρυμμένες παθολογίες και έμφυλες ανισότητες σε ποικίλους επαγγελματικούς χώρους, εκτός του αθλητισμού, αλλά και για τις διακρίσεις σε βάρος της διαφορετικότητας, δηλώνοντας αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα.

«Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι σχεδόν οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Αυτό που με προβλημάτιζε δεν ήταν το αν θα χάσω κοινό ή διαφημίσεις. Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, ή σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι και δεν θέλω επίσης να έρχονται στο θέατρο μου και να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν ένα γκέι. Να κάτσουν σπίτι τους ή να δουν ένα άλλο θέατρο και θα είμαστε και οι δύο ευτυχισμένοι», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης, προσθέτοντας ότι:

«Το μόνο που με απασχολούσε ήταν- επειδή βρισκόμουν 600 χλμ. μακριά από την πόλη μου- να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς μου με σούσουρο. Τίποτα άλλο δεν με απασχολούσε. Γιατί δεν θα ήμουν δίπλα. Όταν κατάλαβα ότι έχουν τη σιγουριά, την πίστη και την ικανότητα ότι όποιος είναι να κάνει σούσουρο θα τον κάνουν πέρα, ήμουν πολύ ήσυχος», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

“Η καταπολέμηση των διακρίσεων είναι ζήτημα πολιτικής του κράτους”

«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική του κράτους, να πει ότι οι πολίτες μου είναι ίσοι και θα δώσω ίσα δικαιώματα σε όλους», ανέφερε ο Γ. Καπουτζίδης αναφορικά με την θεσμική και κρατική καταπολέμηση των διακρίσεων.

«Το σύμφωνο συμβίωσης δεν πρέπει να είναι κουτσό, ο πολιτικός γάμος πρέπει να θεσμοθετηθεί. Αν το κράτος πει στα σχολεία, τις κοινωνίες, τα γραφεία, τις υπηρεσίες ότι οι πολίτες είναι ίσοι, τότε κανένας υπάλληλος, εκπαιδευτικός, γιατρός δεν θα αντιμετωπίσω ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο με μισό μάτι», συμπλήρωσε και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει και το ζήτημα της υιοθεσίας.

«Στην τηλεόραση του ’80 ο ομοφυλόφιλος ήταν άνθρωπος του περιθωρίου»

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε ότι στο σχολείο δεν είχε δεχθεί ιδιαίτερο bullying, γιατί ήταν δυνατό παιδί και λίγο απομονωμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό που με έκανε εσωστρεφή ήταν σίγουρα η σεξουαλικότητά μου. Δυσκολεύτηκα όταν το κατάλαβα», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι εκείνη την εποχή ήταν διαφορετικά τα πράγματα. «Χαίρομαι που τώρα ένα γκέι παιδί μπορεί να δει και 10-20 διαφορετικά πράγματα στο ίντερνετ και στην τηλεόραση που θα το βοηθήσουν να καταλάβει ποιος είναι».

«Τη δεκαετία του ’80 ένα γκέι παιδί άνοιγε την τηλεόραση και ο ομοφυλόφιλος ήταν ένας άνθρωπος που είτε μιλούσε πλάτη στην τηλεόραση, είτε με “μωσαϊκό” και αλλοίωση στη φωνή. Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν από το περιθώριο, ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να σταθεί εδώ, που μιλάμε με αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό. Έβλεπα αυτό, έβλεπα το AIDS, έβλεπα ότι είναι ο τύπος που τον βαράνε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κοροϊδεύουν. Ένιωθες άρα εκεί είμαι κι εγώ», συνέχισε.

Εξήγησε ότι δεν θέλει να δίνει συμβουλές, γιατί για να το κάνει κάποιος αυτό πρέπει να γνωρίζει τη ζωή και την κατάσταση του άλλου.

«Παρότι λέω ότι δεν θέλω να δίνω συμβουλές, είμαι πολύ χαρούμενος και αποφασισμένος να κάνω την προσπάθεια που έχω βάλει στόχο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα. Είτε μέσα από τη δουλειά μου, από συνεντεύξεις, είτε με δράσεις και χαίρομαι που με έχουν πλησιάσει ΛΟΑΤΚΙ ομάδες».

«Η ισότητα είναι μόνο στα χαρτιά»

Αναφερόμενος στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, εξέφρασε τον απεριόριστο θαυμασμό του για την Ολυμπιονίκη, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η υπόθεση δείχνει ότι η ισότητα είναι μόνο στα χαρτιά.

«Είναι από τα σημαντικότερα πρότυπα που μπορεί να έχει ένα νέο κορίτσι σήμερα. Δείχνει ότι οι γυναίκες πρέπει να ενωθούν, να διεκδικήσουν. Η ισότητα για την οποία μιλάμε είναι μόνο στα χαρτιά, δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να γίνει στο μυαλό όλων, ότι ο άνδρας και η γυναίκα έχει ίσα δικαιώματα. Πρέπει να μάθει ο άντρας πως να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα. Πρέπει να μάθει η γυναίκα ότι είναι ίση, να νιώσει ίση», τόνισε στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος», η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

“Η κοινωνία που ζούμε δεν το έχει πετύχει αυτό”, υπογράμμισε.

“Όταν μία γυναίκα αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να μιλήσει, ή φοβάται ή διστάζει να μιλήσει, καταλαβαίνεις ότι δεν αισθάνεται ίση. Δεν είναι σε έναν χώρο, στον αθλητισμό ή το θέατρο, συμβαίνει και στη δημοσιογραφία και στους οδηγούς ταξί και παντού”.

“Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου, έχεις πετύχει, είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος με τη ζωή που κάνεις, δεν έχεις κανένα λόγο να στεναχωρηθείς με την μπούρδα που θα γράψει ένας άνθρωπος που είναι προφανώς δυστυχισμένος και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς. Γιατί αν ήταν ερωτευμένος, άμα έκανε καλό σεξ, αν είχε μια δουλειά που του άρεσε, το τελευταίο πράγμα που θα νοιαζόταν θα ήταν να μπει στο δικό σου Instagram και να γράψει πράγματα”, ανέφερε ο δημιουργός στα πλαίσια μίας σπάνιας τηλεοπτικής συνέντευξης που αποτελεί “διάλειμμα” στο σκοτάδι και την υποκρισία των ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1