Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα (28/01) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη μαζική συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών - Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 13:00 στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο -μεταξύ άλλων- προβλέπεται η ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλά και οι διαγραφές φοιτητών.

Παράλληλα, σήμερα στις 12:00 μ.μ. ξεκίνησε η συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι, χτες Τετάρτη 27/01, ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής απέστειλε νέο κείμενο στο neolaia.gr, το οποίο προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 26/01 και το οποίο αντιτίθετο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ΦΣ Αθήνας απεύθυναν με το χτεσινό τους κείμενο μαζικό κάλεσμα για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, αντιδρώντας στην απαγόρευση των συναθροίσεων και στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. 

Τι θα αλλάξει στα Πανεπιστήμια: 15 ερωτήσεις & απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί σήμερα τα στελέχη να δώσουν το «παρών», αντιδρώντας στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα «περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν».

Σχετικά με την ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνει πως «στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού.

Όπως τονίζει, «δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία».

Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό

Κλειστός κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου θα παραμείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά από τον σταθμό, όμως δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Συγκέντρωση στις 12: 00 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 μ.μ. ξεκίνησε συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικότερα, κοινό κάλεσμα εναντίωσης στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ απευθύνουν οι φοιτητές παρατάξεις ΕΑΑΚ, Αγωνιστικές Κινήσεις, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, καλώντας σε κινητοποίηση, στο Άγαλμα Βενιζέλου, σήμερα Πέμπτη στις 12:00.

Το βίντεο με τις δηλώσεις των φοιτητών:

Δείτε αναλυτικά το κάλεσμα:

“Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη! – Όχι σε πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και βάση εισαγωγής

Όλοι-ες, στην κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως, την Πέμπτη 28/1, στις 12:00, στο Άγ. Βενιζέλου

Οι μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 21/1 δίνουν το ελπιδοφόρο μήνυμα πως η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα μπορούν να βάλλουν φραγμό στην επίθεση-οδοστρωτήρα της κυβέρνησης. Στην πόλη μας, η καταστολή της συγκέντρωσης ήταν έντονη με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη τριών συμφοιτητών μας. Παρόλ’ αυτά, oι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το ΥΜΑΘ , η απαγόρευση έσπασε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδήλωση στην πόλη μετά από μήνες.

Ο αγώνας και οι διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν! Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση φαίνεται πολύ αποφασισμένη, με τις σχολές κλειστές, να περάσει το νομοσχέδιο Κεραμέως και να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, εντείνοντας τον ταξικό αποκλεισμό της νεολαίας από την εκπαίδευση.

Παλεύουμε ενάντια:

● Στο νομοσχέδιο Κεραμέως
● Στις διαγραφές φοιτητών – τη θέσπιση ορίων φοίτησης
● Στη πανεπιστημιακή αστυνομία, τις κάμερες, τις κάρτες εισόδου, τις πειθαρχικές διώξεις, τις χουντό-απαγορεύσεις
● Στη μείωση εισακτέων. Κάτω η βάση εισαγωγής και οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής
● Στην επιβολή διδάκτρων

Κίνηση δυνάμεων-φοιτητών ενάντια στο ν/σ Κεραμέως

Αγωνιστικές Κινήσεις – Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη – Σχήματα της ΕΑΑΚ”.

Ακολουθούν βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;