Έλενα Ακρίτα: Η αποχώρησή της από την εφημερίδα
Η Έλενα Ακρίτα σε μία συνέντευξη "χείμαρρος" στο "The 2night Show".

Χθες, Τετάρτη (13/1), η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Έλενα Ακρίτα, βρέθηκε καλεσμένη για πρώτη φορά στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2night Show.

Εκεί, η Έλενα Ακρίτα μίλησε ανοιχτά για το «διαζύγιό» της με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», έπειτα από 20 χρόνια, αποκάλυψε το παρασκήνιο της παραίτησής της και, παράλληλα, αναφέρθηκε στην κόντρα της με τον Μάρκο Σεφερλή.

Η Έλενα Ακρίτα αναφερόμενη στην αποχώρησή της από “Τα Νέα” είπε τα εξής:

“Ήταν αξιοπρεπές στο διαζύγιο, από την ώρα που λογοκρίθηκε το κείμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ και με κάνει να νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα σπίτι. Το άρθρο πήγαινε κόντρα στη γραμμή της εφημερίδας και συγκεκριμένα είχε να κάνει με το σπίτι του Τσίπρα, που έλεγαν για αγορά 1,5 εκ., ενώ ήταν νοικιασμένο. Ακόμη δεν έχουν παραδεχθεί το λάθος τους, όχι σε μένα.

Βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι. Δεν άφησα κανένα περιθώριο για διάλογο και πάω για άλλα. Δε δούλεψα σε αριστερίστικο έντυπο, ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση στη δημοσιογραφία που γνώρισα εγώ να σου πει ότι το κείμενο να λογοκριθεί. Ποτέ δε θα συνέβαινε αυτό. Υπήρχε μεγάλη παράδοση των αντίθετων απόψεων. Υπάρχουν και διάφορα παρασκήνια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα τρία χρόνια που δούλεψα με τον Μαρινάκη, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια και καλή έγινε”.

Ακόμη, αναφορά έγινε και στο Μάρκο Σεφερλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις κόντρες που έχει η ίδια στη showbiz.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε:

“Δεν πηγαίνω σε δίκες, αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά, η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστικά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις”.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1