Πώς να φτιάξεις μία ιδανική νυχτερινή ρουτίνα;
Όλα όσα πρέπει να περιέχει η νυχτερινή σου ρουτίνα!

Αυτό το κλείσιμο στο σπίτι λόγω του lockdown μας έχει αποσυντονίσει όλους. Μας έχει χαλάσει τη νυχτερινή μας ρουτίνα, αλλά και το πρόγραμμα της ημέρας. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να έχουμε μία σωστή νυχτερινή ρουτίνα που να μας προετοιμάζει για την επόμενη ημέρα και να μας βοηθάει να χαλαρώνουμε για να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό ύπνο.

Τι πρέπει, όμως, να έχει μία καλή νυχτερινή ρουτίνα; Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι για να απολαύσουμε τον ύπνο μας;

1. Φτιάξε μία To-do list

Πολλές φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεσαι, καθώς είσαι ξαπλωμένος και έτοιμος για ύπνο, τα πράγματα που έχει να κάνει την επόμενη μέρα. Στόχους, δουλειές και όλα αυτά που θέλεις να καταφέρεις σε μία μέρα. Για να ξεχαστείς, λοιπόν, και να ηρεμήσει το μυαλό σου, πριν πέσεις στο κρεβάτι, γράψε όλα αυτά που θέλεις να κάνεις την επόμενη ημέρα. Θα δεις ότι το μυαλό σου θα ηρεμήσει πλήρως…

2. Άλλαξε τα νυχτερινά σου χόμπι

Μπορεί το να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά πριν πέσεις για ύπνο να είναι ένα χαλαρωτικό χόμπι. Όμως, θα πρέπει να αποφεύγεις για κάποια ώρα πριν πας για ύπνο τις οθόνες με φως, καθώς, το φως προκαλεί διάφορες διαταραχές στο βιολογικό σου ρολόι και είναι σαν να ξυπνάει το μυαλό σου ξανά. Γι αυτό διάλεξε ένα ωραίο βιβλίο για να χαλαρώσεις ή κάνε χαλαρωτική γυμναστική (streching, yoga) ή άρχισε να γράφεις το ημερολόγιό σου.

3. Η υγιεινή είναι πάνω από όλα

Μία καλή νυχτερινή ρουτίνα πρέπει να περιέχει χρόνο για να πλύνεις τα δόντια σου (πολύ σχολαστικά), να καθαρίσεις το πρόσωπό σου, αλλά και ένα καλό και χαλαρωτικό μπάνιο. Θα ξεκουράσει τόσο το σώμα σου, όσο θα χαλαρώσει και το μυαλό σου.

4. Φτιάξε την ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα είναι και αυτή που θα σε κάνει να μπεις στο mood για ύπνο. Χαμήλωσε τα φώτα, άσε όσο λιγότερες οθόνες ανοιχτές μπορείς. Θα δεις ότι ο οργανισμός σου θα μπει από μόνος του στο πνεύμα του ήρθε η ώρα για ύπνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;