Το 3ο εξ αποστάσεως Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κάνει τον χειμώνα… καλοκαίρι!
Μάθε τα πάντα εδώ!

Από την Δευτέρα 28 μέχρι και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 και με τη μέθοδο σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, θα διεξαχθεί το 3ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας «e-ThesSummerSchool», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εντάσσεται σε έναν νέο κύκλο προγραμμάτων, που προσαρμόζεται στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και διευρύνει τους χρονικούς του ορίζοντες, με το πρώτο πρόγραμμα να πραγματοποιείται φέτος τον χειμώνα, ενώ το τελευταίο στο τέλος Ιουνίου του 2021!

Επί 12 διδακτικές ώρες, μαθητές και μαθήτριες (14 ώς 18 ετών) από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων και να ακούσουν τις εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών, ενώ θα γνωρίσουν και θα δουλέψουν με άλλα άτομα της ηλικίας τους μέσα σε ένα υποστηρικτικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του προγράμματος, το επιχειρηματικό ταξίδι δεν τελειώνει εδώ! Οι δυνητικοί νέοι επιχειρηματίες θα μάθουν να αναγνωρίζουν ευκαιρίες και παράλληλα θα τους δοθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρονται, τουλάχιστον ακόμα, για την επιχειρηματικότητα, το σίγουρο είναι πως οι δεξιότητες που θα αναπτύξουν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα τους φανούν χρήσιμες σε όλη τους τη επαγγελματική ζωή.

«Επειδή κάθε δυσκολία θα πρέπει να μετατρέπεται σε ευκαιρία, η αλλαγή της καθημερινότητας όλων μας, λόγω των έκτακτων συνθηκών, μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε και να δώσουμε άλλη διάσταση στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα», επισημαίνει ο Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Νικολαΐδης.

«Έτσι», συνεχίζει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος, «η ομάδα των συντελεστών του “ThesSummerSchool – Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες”, ανέτρεψε τα εκπαιδευτικά δεδομένα και με την εμπειρία των ιδιαίτερα πετυχημένων εξ αποστάσεως μαθημάτων των τελευταίων δέκα μηνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φέρνει στο σπίτι των μαθητών τον καταξιωμένο θεσμό – που διεξάγεται από το 2016 – στην… με άρωμα εορτών εκδοχή του».

Το 3ο e-ThesSummerSchool θα πραγματοποιηθεί με την χορηγική, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη των εταιρειών KLEEMANN, ALUMIL, EXELIXIS software, CRYSTAL, Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ, EMPLOY EDU, ενώ έχει τεθεί και υπό τις αιγίδες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Όσοι νέοι και νέες βρήκαν τις παραπάνω πληροφορίες ενδιαφέρουσες και τους κινήθηκε η περιέργεια για το πώς θα είναι η εμπειρία σε αυτό το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην καρδιά του χειμώνα, αλλά και γιατί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο παρελθόν έμειναν κατενθουσιασμένα, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα https://thessummerschool.uom.gr, καθώς και τη σελίδα του ThesSummerSchool στο Facebook (fb.com/thessummerschool).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;