4+1 τρόποι για να είστε ευτυχισμένο ζευγάρι στην καραντίνα
Γράφει η Φωτεινή Συμεωνίδου, αναγνώστρια του neolaia.gr & φοιτήτρια Νοσηλευτικής στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Εκεί, λοιπόν, που προσπαθείτε να είστε φυσιολογικό ζευγάρι σκάει η 2η καραντίνα και τα χαλάει όλα… Τέρμα οι έξοδοι, τέρμα τα ποτά, τέρμα το χουχούλιασμα στο σπίτι (αν υπήρχε διαθέσιμο), με αποτέλεσμα να μένεις κλεισμένη μέσα και πλέον οι μόνες συναντήσεις που έχετε να είναι στις βιντεοκλήσεις του messenger με συνεχείς διακοπές και delay.

Αναφέρομαι, βεβαίως, στα ζευγάρια που, δυστυχώς, με την καραντίνα δεν μπορούν να βρεθούν από κοντά και οι έξοδοι γενικά από το σπίτι είναι περιορισμένοι , αν όχι ανύπαρκτοι.

Επόμενο είναι, οπότε, να υπάρχουν καυγάδες και η καθημερινότητα να έχει αντίκτυπο στην σχέση σας και άθελα σου να τον πιέζεις.

Για τον λόγο αυτό παρακάτω σου έχω μερικές συμβουλές για να μην ρουτινιάσετε σαν ζευγάρι και να περάσετε, όσο το δυνατόν, πιο αναίμακτα τον εγκλεισμό στο σπίτι.

# Number 1 – Φίλοι

Κάθε άντρας χρειάζεται να περνάει χρόνο με τους φίλους του . Η αντροπαρέα είναι κάτι πολύ σημαντικό γι’αυτούς και θα φροντίσουν να την υπερασπιστούν ό,τι κι αν γίνει. Ειδικά τώρα με την καραντίνα , που για να βρεθούν χρειάζονται τιτάνιες προσπάθειες , η αμέσως επόμενη λύση είναι οι βιντεοκλήσεις που πιθανότατα συνοδεύονται με το gaming.

Από Call of Duty, League of Legends και Rocket League μέχρι dod στο Facebook ή και το πλέον αγαπημένο όλων Among Us, τα αγόρια μας βρίσκουν τρόπο να περνάνε την ώρα τους και να λένε τα νέα τους. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, μην του την στερήσεις. Δεν μιλάω βέβαια να παίζει με τις ώρες αλλά ένα 2ωρο με 3ωρο την ημέρα είναι σεβαστό. Ας τον να ξεχαστεί και λίγο με την όλη κατάσταση και είμαι σίγουρη ότι θα σε ανταμείψει!

#Number 2 – Οικογένεια

Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ζωή όλων μας. Τώρα, επομένως, που πιθανόν είναι όλοι μαζεμένοι σπίτι είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστεί χρόνο και για αυτούς. Από συζητήσεις για μεταξύ τους θέματα μέχρι και κάποιο επιτραπέζιο που ίσως θελήσουν να παίξουν είναι σεβαστό. Άλλωστε είναι η μόνη παρέα από κοντά που έχουμε αυτό το διάστημα. Πάντα, εννοείται, χωρίς να σε παραγκωνίζει τελείως.

# Number 3 – Self Time

Ναι, καλά άκουσες! Δεν γίνεται να ασχολείται με όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. Μπορεί να θελήσει να ξεκινήσει ξανά το αγαπημένο του χόμπι που είχε αφήσει στην άκρη για πολύ καιρό λόγω χρόνου ή να ασχοληθεί πιο εντατικά με αυτό που ήδη κάνει και αγαπά. Μία με δύο ώρες την ημέρα για τον εαυτό μας είναι καλά ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε την κατάσταση που επικρατεί, να «αδείασουμε» το κεφάλι μας και να χαλαρώσουμε. Είτε με μουσική , είτε με πάζλ, είτε με ό,τι άλλο προτιμά , ο χρόνος για να ηρεμήσει είναι πολύτιμος.

# Number 4 – Η σχολή έχει προτεραιότητα!

Μπορεί να είμαστε κλεισμένοι σπίτι αλλά τα μαθήματα του πανεπιστημίου γίνονται κανονικά. Διαλέξεις, εργαστήρια ( ας τα ονομάσουμε έτσι ), εργασίες και πολλά άλλα κατακλύζουν το κεφάλι μας καθημερινά. Εκείνη την στιγμή θέλει ησυχία για να μπορέσει να βγάλει άκρη με όλα αυτά. Δώσε του λίγο χρόνο και δείξε του κατανόηση τότε για να μπορέσει να σου αφιερωθεί αργότερα ολοκληρωτικά.

# Number 5 – Χρόνος για τους δυο σας

Το σημαντικότερο από όλα είναι να βρίσκετε ,πάντα, μέσα στην ημέρα χρόνο για εσάς. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο στο YouTube, μια ταινία, να παίξετε κάποιο παιχνίδι ή απλά να κουβεντιάσετε, να πείτε τα νέα σας, τους προβληματισμούς , τις σκέψεις ή τις ανησυχίες σας. Αυτός ο άνθρωπος είναι εκεί για να σε ακούσει και να τον ακούσεις, έστω και μέσω βιντεοκλήσης. Αφιερώστε κάποια ώρα για εσάς, χρόνος που να μην είναι πιεστικός για κανέναν από τους δυο, κλείστε το κινητό για να αποφύγετε την οποιαδήποτε άλλη ειδοποίηση και χαλαρώστε σαν ζευγάρι έστω κι από μακριά.

Extra Tip – Sexting

Τι κι αν είστε μακριά; Ζευγάρι είστε και είναι επόμενο να υπάρχουν ορεξούλες κι από τις δυο μεριές. Εκμεταλλευτείτε την φαντασία σας στο φουλ και περάστε καλά όπως μόνο εσείς ξέρετε! Είναι ευκαιρία να εξερευνήσετε και λίγο παραπάνω το δικό σας σώμα και τις προτιμήσεις σας. Με μηνύματα, λοιπόν, ή πονηρές βιντεοκλήσεις, μπορείτε να κρατήσετε την φλόγα ανάμεσά σας αναμμένη!

#Εσύ

Όλα αυτά είναι εξίσου σημαντικά και για σένα. Φρόντισε, επομένως, ο σύντροφός σου να σέβεται το ίδιο τις ανάγκες σου αυτές και να σου δίνει χώρο και χρόνο για να περνάς με τους φίλους και την οικογένειά σου, να αποδίδεις όσο επιθυμείς στην σχολή σου και κυρίως να μην χάσεις τον εαυτό σου.

Κλείνοντας…

Αναγνωρίζεις, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι και για τους δυο να έχετε τον χρόνο σας. Αυτό δεν σημαίνει ό,τι όταν γίνονται οι παραπάνω δραστηριότητες δεν μπορείτε να κρατάτε κάποια επαφή. Μπορείτε να μιλάτε με μηνύματα και έτσι να μην χαθεί ποτέ. Το πιο σημαντικό βήμα, όμως, είναι ένα. Μια λέξη που αν την νιώθετε πραγματικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να την λέτε και που θεραπεύει κάθε πληγή… Σ’ αγαπώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 1