Τρόποι για να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου στο lockdown
Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο χρόνος κυλάει χωρίς να το καταλάβουμε και, απλά, σπαταλάμε χρόνο χωρίς να κάνουμε τίποτα ουσιώδες.

Αυτό το δεύτερο lockdown δεν είναι και ότι πιο εύκολο τόσο για την ψυχολογία και τη διάθεσή σου, όσο και για το τι άλλο να κάνεις. Τα περισσότερα πράγματα τα έχεις κάνει στην πρώτη καραντίνα και, τώρα, δεν έχεις διάθεση να κάνεις (σχεδόν) τίποτα και αυτό σε κάνει να σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου.

Πόσες φορές έχεις ξενυχτήσει χωρίς κανέναν λόγο μέσα στο δεύτερο αυτό lockdown και το επόμενο πρωί νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα; Πόσες φορές έχεις περάσει όλη τη μέρα σου σκρολάροντας, απλά, στην αρχική σου;

Για αυτό πρέπει να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου μέσα στην καραντίνα. Η νέα αυτή πραγματικότητα φαίνεται να κρατάει για ακόμα δύο εβδομάδες, οπότε, ποτέ δεν είναι αργά για να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα.

1. Προετοιμάσου για την καινούρια ημέρα: Πολλοί είναι αυτοί που το βρίσκουν βοηθητικό να ντύνονται το πρωί όπως θα ντύνονταν αν πήγαιναν στη δουλειά τους. Μπορείς, απλά, να βάλεις κάτι που θα σε έκανε να αισθάνεσαι άνετα αν έβγαινες μία βόλτα έξω.

Η όλη αυτή προετοιμασία θα σε βάλει σε διάθεση για να δουλέψεις και να αδράξεις την ημέρα. Το να κάθεσαι όλη την ημέρα με τις πιτζάμες θα σε κάνε να νιώθεις ότι δεν πετυχαίνεις τίποτα και θα σου ρίξει τη διάθεση.

2. Ακολούθησε μία συγκεκριμένη ρουτίνα: Καλό θα ήταν να ακολουθήσεις την ρουτίνα που είχες και πριν το lockdown. Να κάνεις ακριβώς το προηγούμενο πρόγραμμά σου σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Έτσι, θα νιώθεις ότι δεν σπαταλάς απλά το χρόνο σου και τις ημέρες και κάνεις κάτι. Έστω και αν είναι κάτι πολύ απλό!

3. Κάνε διαλείμματα από τη δουλειά σου: Η δουλειά από το σπίτι έχει και το μεγάλο αρνητικό ότι δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει ο χρόνος. Γι αυτό θα πρέπει να κάνεις ένα πρόγραμμα και να παίρνεις διαλείμματα. Να ξεμουδιάζεις, να βάζεις ένα ποτήρι καφέ, ή να τρως κάτι.

4. Γυμνάσου: Ακόμα και το πιο απλό που είναι το περπάτημα.

Το κλείσιμο όλη μέρα στο σπίτι δεν κάνει καθόλου καλό στην ψυχική υγεία σου, ούτε στο σώμα σου. Μία βόλτα στη γειτονιά ή σε ένα κοντινό πάρκο για να ξεσκάσεις, να περπατήσεις και να χαθείς για λίγο στις σκέψεις σου είναι ότι πρέπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 0 
 0 
 1