LinkedIn: 4 συμβουλές για να δικτυωθείς κατά τη διάρκεια του lockdown
Αν θέλεις να δικτυωθείς μέσω LinkedIn, η περίοδος της καραντίνας είναι η ιδανικότερη.

Το LinkedIn είναι η πιο γνωστή πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης μέσω της οποίας είναι δυνατόν να προβάλλεις τον (επαγγελματικό) σου εαυτό, ενώ παράλληλα μπορείς να γνωρίσεις -έστω και εικονικά- διάφορα άτομα του κλάδου σου.

Βασική προϋπόθεση, φυσικά, για να δικτυωθείς μέσω LinkedIn είναι να είσαι ενεργός χρήστης και όχι απλώς να διαθέτεις ένα προφίλ στη συγκεκριμένη πλατφόρμα social media. Γενικώς η επαγγελματική δικτύωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη, που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας ή μία χρήστης της πλατφόρμας.

Ωστόσο, αν και το LinkedIn έχει περίπου 675 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως, λιγότεροι από τους μισούς είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση. Αν όμως θέλεις να δικτυωθείς μέσω του LinkedIn, κάτι που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να σε βοηθήσει ακόμη και στην εύρεση εργασίας, η περίοδος της καραντίνας ίσως είναι ιδανική για να ξεκινήσεις.

Αν σε ενδιαφέρει η δικτύωση μέσω του LinkedIn είτε είσαι ακόμη φοιτητής/-τρια είτε έχεις βγει στην αγορά εργασίας, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

1. Connections

Πολλές φορές αν και βλέπουμε ένα ενδιαφέρον επαγγελματικό προφίλ, ενδέχεται να διστάζουμε να κάνουμε αίτημα προκειμένου να προστεθεί το συγκεκριμένο άτομο στα connections μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να μας προβληματίζει στο LinkedIn, καθώς είναι ένα επαγγελματικό προφίλ, όπου θα έπρεπε να επιδιώκουμε εικονικές γνωριμίες με άτομα που δε γνωρίζουμε.

Ωστόσο, θα πρέπει να δώσεις προσοχή, ώστε τα άτομα να έχουν ένα ενδιαφέρον προφίλ και, ενδεχομένως, να ήθελες μελλοντικά να συνεργαστείς μαζί τους. Μάλιστα, το ιδανικό θα ήταν στέλνοντας ένα αίτημα για connection να το συνοδεύεις με ένα μικρό μήνυμα, στο οποίο θα παρουσιάζεις τον εαυτό σου εν συντομία και ίσως, το λόγο για τον οποίο αποφάσισες να στείλεις το αίτημα.

2.Διαδραστικότητα

Το networking αφορά την δημιουργία σχέσεων έστω και μέσω μίας πλατφόρμας, όπως είναι το LinkedIn. Προκειμένου λοιπόν να αρχίσεις να χτίζεις κάποιες σχέσεις, καλό θα ήταν να υπάρχει διαδραστικότητα από την πλευρά σου.

Έτσι, όταν στέλνεις αιτήματα φιλίας μπορείς να συνοδεύσεις το αίτημα με ένα σύντομο μήνυμα με τον λόγο για τον οποίο θέλεις να συνδεθείς με αυτό το άτομο, όπως για παράδειγμα κάτι που σού κέντρισε το ενδιαφέρον  βλέποντας το προφίλ του εκάστοτε ατόμου. Έπειτα εφόσον σε δεχτεί μπορείς να τον/την ρωτήσεις περισσότερα για το συγκεκριμένο πράγμα που σε ενδιαφέρει μιλώντας περισσότερο για αυτό.

3. Τα posts

Το LinkedIn πάνω απ’ όλα ανήκει στην κατηγορία των social media, όπως είναι το Instagram και το Facebook. Αν θέλεις, λοιπόν, να ξεχωρίσεις και να δικτυωθείς πρέπει να είσαι εκεί. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνεις post, τα οποία μάλιστα να ενδιαφέρουν τους ανθρώπους του κλάδου σου.

Έτσι, ενδεχομένως να απαντήσουν και να υπάρξουν εποικοδομητικές συζητήσεις με αφορμή αυτό που θα ποστάρεις. Και φυσικά, με αυτό τον τρόπο αφενός θα συζητήσεις για κάτι που σε ενδιαφέρει και αφενός θα δικτυωθείς με νέο κόσμο, που έχει παρόμοια ενδιαφέροντα με εσένα.

4.Groups και online events

Τόσο στο LinkedIn όσο και σε άλλα social media διοργανώνονται συχνά online events, ενώ υπάρχουν μικρά groups, τα οποία λειτουργούν ως μικρά communities. Όσον αφορά τα online events στο LinkedIn έχουν πιο επαγγελματική μορφή, γίνονται -φυσικά- live, ενώ πολύ συχνά θα βρεις ενδιαφέρουσες ομιλίες από σημαντικά άτομα, τα οποία θα μιλούν στα πλαίσια ενός event που διοργανώνει ένας μεγάλος οργανισμός ή φορέας.

Όσον αφορά τα groups, λειτουργούν όπως τα groups του Facebook. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι στο LinkedIn βρίσκεσαι για να προβάλλεις τον επαγγελματικό σου εαυτό. Οπότε, δε θα βρεις κάτι πιο fun, ενώ το περιεχόμενο που θα βρεις δημοσιευμένο θα είναι πιο επίσημο και… επαγγελματικό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2