ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται στους δικαιούχους (Ημερομηνία & Ποσά)
Πότε θα δείτε τα χρήματα από τον ΟΠΕΚΑ - Τι θα γίνει με την 5η δόση στο Επίδομα παιδιού Α21

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα στους δικαιούχους (Ημερομηνία & Ποσά)

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου 2020, δηλαδή την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία.

Δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος είναι οι: νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και οι αλλοδαποί και ομογενείς νεφροπαθείς.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων:

-οι ήδη δικαιούχοι διατροφικού επιδόματος δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΑ

-Επίσης, λόγω των ηλεκτρονικών διαδικασιών και διασταυρώσεων δεν απαιτείται πλέον η εμφάνιση με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων διατροφικών επιδομάτων στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας.

-Μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών εξασφαλίζεται πλέον και η αυτόματη διασταύρωση στοιχειωδών δεδομένων (όπως θάνατοι κλπ), ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη εμφάνισης με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων στις υπηρεσίες

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα καταβληθεί η 5η Δόση – (Ημερομηνίες & Ποσά)

Στις 11 Νοεμβρίου 2020, έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το επίδομα παιδιού Α21 υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι δόσεις θα καταβληθούν ως εξής:

-πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος – Οκτώβριος θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

-έκτη- και τελευταία δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριου – Δεκεμβρίου θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020.

Τα ποσά για το επίδομα παιδιού Α21

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση στα 70 ευρώ/ 42 ευρώ/ 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου) και στα 140 ευρώ/ 84 ευρώ /56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί σε μηνιαία βάση.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;