8+1 κοινές υποσχέσεις που δεν έγιναν (ποτέ) πράξη
Υπόσχεση: Ουσιαστικό, γένους θηλυκού και μέλλοντος...αγνώστου: Η διαβεβαίωση που δίνει κάποιος για να προκαλέσει την εντύπωση θετικών μελλοντικών εξελίξεων: Γελάμε λίγο. Ίσως και κλαίμε παράλληλα.

Όπως το βλέπω εγώ, δύο είδη υποσχέσεων υπάρχουν: Αυτές που μας δίνουν και αυτές που δίνουμε. Και στις δεύτερες, ένα σημαντικό ποσοστό είναι μια κρυφή υποκατηγορία: Αυτές που δίνουμε και δεν τις εννοούμε και στο 100%.

Ποιες είναι, όμως, αυτές;

Είχα γράψει περίπου 8.256 «ψεύτικες» υποσχέσεις στην αρχή, αλλά τις συντόμευσα στις 9 που θα δεις παρακάτω:

1. “Από Δευτέρα γυμναστήριο!”

“Από Δευτέρα πάω γυμναστήριο, φέτος θα είναι η χρονιά μου”. ΧΑ! Και έλα όμως που πήγες. Ανατροπή. Και έλα που γράφτηκες. Κι άλλο plot twist. Και έλα που πλήρωσες και ετήσια συνδρομή – τρομάρα σου.

Τελικά πάτησες στο γυμναστήριο και ίσα με 5 φορές, όλες μέσα σε 10 μέρες από τη στιγμή που γράφτηκες. Ξεκινάς δυναμικά, στο αναγνωρίζω. Από τότε βέβαια, μέχρι και δρόμο άλλαξες για να μην περνάς απ’ έξω.

Έλα τώρα, αφού δεν σε ψήνει, τι το κουράζεις το θέμα και φέτος; Ξεκίνα ένα ωραίο άθλημα, σαν χόμπι να περνάς και ευχάριστα την ώρα σου! Τα ίδια θα λέμε;

2. “Θα κάνω αποχή από τα social media”

Κάθε φορά που ξεστομίζεις αυτή τη φράση, παίζει το Instagram να βρίσκεται κάπου κοντά και να κλαίει… από τα γέλια. Μαζί με το Tik Tok, που γελάει, ενώ χορεύει.

To “υπόσχομαι να κλείσω τους λογαριασμούς μου στα social” ή “θα κάνω αποχή από τα social” δεν είναι υπόσχεση πια… έχει καταλήξει αυτοταπείνωση. Κάνε ένα story τώρα και άσε τις υποσχέσεις.

3. “Δε θα σου ξανά πω ψέματα”

“Πώς σου φάνηκε;”, σε ρωτάει με προσμονή γι’ αυτό το αποκρουστικό πιάτο που μαγείρεψε.

Εντάξει, πάντα μπορείς να πεις ένα αθώο ψεματάκι όταν ο άλλος έχει καταβάλλει μια (τίμια) προσπάθεια, για να σε εντυπωσιάσει.

Βέβαια, μην ξεχνάς ότι οι γκριμάτσες κι η απελπισμένη σου έκφραση μπορεί και να σε προδώσουν. Έχεις κι άλλη επιλογή, μη χολοσκάς: Πες ευγενικά την αλήθεια και δώσε λύσεις.

Πάρε το ταίρι από το χέρι και φτιάξτε μαζί κάτι για να ξεπλύνει τη γεύση από αυτό που είχατε την ατυχία να δοκιμάσετε. Και γρήγορα, μην χαλάσει και η ατμόσφαιρα.

Ανοίγεις ντουλάπι, βγάζεις τα Knorr Snack Pot και, για να νιώθει ότι κάνει κι εκείνος κάτι, του αναθέτεις να διαλέξει ανάμεσα στις γεύσεις: Carbonara, Bolognese, Mac & cheese, Napolitana, Mushroom, και πολλές ακόμα.

Ε, εκεί δεν μπορεί να διαλέξει λάθος. Όλες τέλειες είναι. Λίγο βραστό νερό αρκεί και σε 5’ θα είστε πίσω στα κεριά και στον ρομαντισμό.

4. “Θα σου επιστρέψω τα χρήματα”

Μμμμάλιστα… Αν για κάθε φορά που ακούγαμε τη συγκεκριμένη φράση, έμπαινε 1 ευρώ στον λογαριασμό μας, παίζει μέχρι σήμερα να ήμασταν κι εμείς στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, δίπλα στον Μάικλ τον Μπλούμπεργκ και τον Λάρι Έλισον.

5. “Δε θα ξανά πιω τόσο”

“Τελευταία φορά που γίνομαι τόσο χάλια από αλκοόλ”, ψέλλιζες στους κολλητούς όση ώρα ένιωθες το κεφάλι σου να γυρίζει σαν σβούρα και το σύμπαν ανάποδα. Ντάξει. Συμπάσχουμε, αλλά θέλει προσοχή. Συκώτι είναι. Ένα έχουμε.

6. “Σε 5 λεπτά είμαι εκεί!”

“Όπα… Όπα όπα όπα όπα όπα όπα όπα όπα… Όπα… Περίμενε… Έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και βαράει τέτοιο”, όπως είπε και παίκτρια γνωστού ριάλιτι, σε έξαλλη κατάσταση, μόλις αντιλήφθηκε ότι εκλάπη η μπανάνα της.

Επειδή το “Σε 5 λεπτά είμαι εκεί” δεν είναι απλώς υπόσχεση, αλλά ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων, η λύση είναι μία: Δίνεις ραντεβού με τον ή την “Σε 5 λεπτά είμαι εκεί” τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που θα βρεθείτε κανονικά. Αν π.χ θέλεις να συναντηθείτε στις 19:00 το απόγευμα, του/της πλανάρεις το ραντεβού στις 18:30, ώστε να ξεκινήσει (Θεού θέλοντος) νωρίτερα και να είναι on time στις 19:00. Δοκίμασέ το και πες μας αν πέτυχε!

7. “Θα προσέχω τη διατροφή μου”

“Θα σταματήσω να τρώω ότι να’ ναι”. Και, ναι, το κάνεις. Αλλά βιαστικά και με λάθος τρόπο. Αντί να φτιάξεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, αφήνεις το στομάχι σου νηστικό όλη μέρα, ώσπου να φτάσει βράδυ.

Game over. Έρχεται το βράδυ και όχι απλά τρως. Μόνο εμάς δεν τρως!

Αφού λείπεις που λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι και χρόνο δεν έχεις – είπαμε, τα Knorr Snack Pots θέλουν μόνο νερό και 5 λεπτάκια! Ε, και ένα πιρούνι!

8. “Δεν ξανά παίρνω αμάξι στο κέντρο”

“Δεν κατεβαίνω ξανά στο κέντρο με το αυτοκίνητο.” Έχεις εξαντληθεί με την κίνηση και τον γολγοθά του πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, συμπάσχουμε και σε ακούμε με μεγάλη κατανόηση και υπομονή κάθε φορά που (δικαιολογημένα) γκρινιάζεις μετά από 40 λεπτά αναζήτησης κενής θέσης για πάρκινγκ, λόγω διπλοπαρκαρισμένων και κακής οργάνωσης του αστικού χώρου.

Την επόμενη φορά, όμως, πάρε τα μέσα βρε γλυκό μας παιδί. Ή ένα ταξί. Μην πάρεις πάλι αυτοκίνητο και έχουμε πάλι τα ίδια.

9. “Σε 5’ το κλείνω”, είπε ο αμετανόητος gamer

Ο αμετανόητος gamer είναι ένα νέο και καθόλου σπάνιο είδος ανθρώπου, με μεγάλα, γουρλωμένα μάτια και σχεδόν… μηδενική υπομονή σε όσους του συστήνουν να κλείσει το game, μετά από ώρες μπροστά στην οθόνη.

Παρότι ο αμετανόητος gamer υπόσχεται ότι “θα το κλείσει σε 5’’, δεν το κάνει ποτέ γιατί θέλει να φτάσει στο τελευταίο boss. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να σου κάνει κρόσσια τα νεύρα, οπότε παύεις να πιστεύεις τις υποσχέσεις του και απλά τον αφήνεις να “καίγεται” ανενόχλητος.

Με τόσες και τόσες “κάλπικες” υποσχέσεις που έχεις ακούσει όσα χρόνια ζεις και κινείσαι πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη, άντε να ξανά βρεις μετά την πίστη σου στην ανθρωπότητα, φίλε μας!

Ευτυχώς -να λες- που τα Knorr Snack Pots ξέρουν να τηρούν τις υποσχέσεις τους και συνδυάζουν ωραίες γεύσεις και εξοικονόμηση χρόνου. Οπότε, κάθε φορά που μάς υπόσχονται κάτι, ξέρουμε ότι το εννοούν στο 100%.

Μερικά (όχι τυχαία ) παραδείγματα:

-Λένε πως είναι νόστιμα και είναι πεντανόστιμα!

-Λένε πως είναι εύκολα στην ετοιμασία τους και πραγματικά είναι!

-Λένε πως γίνονται γρήγορα, το εννοούν και μάλιστα, απαιτούν μόλις 5 λεπτά από τον καθημερινό σου χρόνο!

Εσύ από την πλευρά σου, το μόνο που έχεις να κάνεις όταν πεινάς, είναι δύο απλές κινήσεις:

1. Ρίχνεις βραστό νερό στο αγαπημένο σου Knorr Snack Pot.

2. Το ανακατεύεις και το αφήνεις εκεί για πέντε λεπτά.

3. Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά, είναι έτοιμο και εσύ απολαμβάνεις τα πιο γευστικά μακαρόνια, φτιαγμένα με ποιοτικά συστατικά αειφόρου γεωργικής καλλιέργειας και χωρίς τεχνητά ενισχυτικά γεύσης & τεχνητές χρωστικές.

Τα Knorr Snack Pots διατίθενται σε μια ποικιλία 6 διαφορετικών συνταγών (Carbonara, Bolognese, Napolitana, Mac & Cheese, Mushroom, Cream & Herbs) και ικανοποιούν όλες τις γευστικές προτιμήσεις. Ναι, pasta lover, για σένα ειδικά φτιάχτηκαν.

Είναι ωραίο τελικά να τηρούνται και κάποιες υποσχέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για ποιότητα, χρόνο και διαχρονικά αγαπημένες γεύσεις. Για τις υπόλοιπες, κουράγιο και από ένα Knorr Snack Pot δίπλα για παρηγοριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4