Κι όμως, ο Τουίτι κλείνει τα 78 χρόνια από τη δημιουργία του
Ο Τουίτι δημιουργήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1942 και, σήμερα, κλείνει τα 78 έτη δημιουργίας του.

Ο Τουίτι είναι ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς χαρακτήρες από τα Looney Tunes. Ο χαρακτήρας πρωτοεμφανίσθηκε στην ταινία μικρού μήκους “A Tale of two Kitties” στις 21 Νοεμβρίου 1942 και μέχρι σήμερα έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Ο Τουίτι (Tweety) αποτελεί δημιουργία του καρτουνίστα Μπομπ Κλάμπετ (1913-1984). Πηγή έμπνευσης του δημιουργού αποτέλεσε μία δική του φωτογραφία, όταν ήταν μωρό. Κάτι, πραγματικά, απίστευτο…

Ο Όρσον, όπως ήταν το πρώτο όνομα που δόθηκε στον χαρακτήρα, έπρεπε να αντιμετωπίσει δύο πεινασμένους γάτους, ονόματι Μπάμπιτ και Κατσέλο. Ο Κλάμπετ τον προίκισε με επιθετικότητα και θρασύτητα για να μπορέσει να το καταφέρει.

Ο πρώιμος Τουίτι δεν έχει σχέση με αυτόν που ξέρουμε σήμερα. Είχε ροζ χρώμα, μεγάλα προγούλια και εμφανιζόταν τελείως γυμνός. Κάτι που ενόχλησε τη λογοκρισία και έκανε τον Κλάμπετ να του προσθέσει φτερά.

Το 1947, o Κλάμπετ άρχισε να δουλεύει πάνω σε μια ταινία, όπου ο Τουίτι ερχόταν αντιμέτωπος με έναν ασπρόμαυρο γάτο, τον οποίον είχε δημιουργήσει ο Φριτζ Φρίλεγκ. Ο Κλάμπετ, μετά από μερικές διαμάχες που υπήρξαν, άφησε τη Warner και ο Φρίλεγκ ανέλαβε να ολοκληρώσει την ταινία.

Με την αλλαγή του δημιουργού, άλλαξε και ο χαρακτήρας του Τουίτι. Το γνωστό καναρίνι απέκτησε πιο ήπιο χαρακτήρα και μεγαλύτερη ευστροφία, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Γάτο, που αργότερα ονομάστηκε Sylvester.

Η ταινία που είχε τον τίτλο “Tweetie Pie” και μας χάρισε τον σημερινό Τουίτι όπως τον ξέρουμε και τον αγαπάμε, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και χάρισε ένα Όσκαρ στη εταιρεία παραγωγής Warner.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Τουίτι και ο Sylvester, αν και θανάσιμοι αντίπαλοι, έγιναν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Tο 1998 τιμήθηκαν από τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία με γραμματόσημο, που απεικόνιζε τις φιγούρες τους.

Ο Τουίτι και ο Sylvester ζουν στο σπίτι της Γιαγιάς, αλλά ο αχόρταγος Sylvester εποφθαλμιά το κίτρινο καναρίνι. Θέλει πάση θυσία να το καταβροχθίσει και πάντα σκαρφίζεται όλο και πιο περίτεχνα κόλπα για να πετύχει το σκοπό του. Πάντα αποτυγχάνει, όμως, είτε από δικά του λάθη είτε από την πονηριά του Τουίτι, που τον οδηγεί στη Γιαγιά ή στον Έκτορα το μπουλντόγκ, που αναλαμβάνουν να τον συνετίσουν. Έστω μέχρι το επόμενο επεισόδιο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;