Among Us: Το mobile game που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε για αυτό
Το "Among Us" είναι το νέο διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που κάνει παγκόσμια επιτυχία

Έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό διάφορα memes που περιλαμβάνουν κάποια περίεργα πλάσματα που μοιάζουν λίγο με τα Telle Tubbies, αλλά δεν είναι ακριβώς, να κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα “πλασματάκια” είναι οι παίκτες του “Among Us“, ενός διαδικτυακού παιχνιδιού στο οποίο μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα αρκετοί παίκτες από διάφορες γωνιές του πλανήτη και, το τελευταίο διάστημα, έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα.

Τι, ακριβώς, είναι αυτό το παιχνίδι; Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές και πώς παίζεται, για να γίνεις και εσύ μέλος αυτής της κοινότητας gamers που έχει ξετρελαθεί με το παιχνίδι αυτό.

Τι είναι το “Among Us”;

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι κοινωνικής αφαίρεσης για πολλούς παίκτες από την εταιρεία InnerSloth. Την εν λόγω εταιρεία τη συγκρότησα τρεις φίλοι, οι Forest W, Marcus B και Amy L.

Στο παιχνίδι μπορείτε να παίξετε με τέσσερα έως 10 άτομα. Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι άνθρωποι που γνωρίζετε, είτε ξένοι που εκείνη τη στιγμή μπαίνουν στο παιχνίδι και θέλουν να ζήσουν αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία.

Μπορείς να παίξεις ως μέλος του πληρώματος σε ένα διαστημόπλοιο, ως μέλος των κεντρικών ή ως μέλος μίας πλανητικής βάσης, προσπαθώντας να διατηρήσεις το πλοίο της ομάδας σου και να καταφέρεις να επιστρέψεις στη Γη. Αλλά ένα μέλος του πληρώματος σου έχει αντικατασταθεί από έναν παρασιτικό- ξένο (απατεώνα) που αλλάζει μορφές και προσπαθεί να εξαλείψει το υπόλοιπο πλήρωμα πριν καταφέρει να φτάσει το πλοίο στη Γη. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο απατεώνας μοιάζει με όλους τους άλλους, και στην προσπάθειά του να σαμποτάρει το πλοίο, θα γλιστρήσει μέσα από αεραγωγούς, θα εξαπατήσει τους συναδέλφους/ παίκτες και θα προσπαθήσει να παραπλανήσει τους υπόλοιπους. Όλα αυτά, καθώς, προσπαθεί να μην τον καταλάβει κανείς και να καταφέρει σκοτώσει το υπόλοιπο πλήρωμα. Εάν στην ομάδα έχετε περισσότερους παίκτες, μπορείς επίσης να επιλέξεις να έχεις περισσότερους από έναν απατεώνες.

Από την άλλη μεριά, τα μέλη του πληρώματος, που δεν είναι απατεώνες, θα πρέπει να εκτελούν καθήκοντα για την επιδιόρθωση του πλοίου και δεν μπορούν να μιλήσουν, παρά μόνο όταν αναφέρεται ένας θάνατος. Στη συνέχεια, το επιζών πλήρωμα μπορεί να συζητήσει ανοιχτά μέσω συνομιλίας για το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο απατεώνας και να κάνει την καλύτερη εικασία για το ποιος θα ψηφιστεί να φύγει από το πλοίο. Εάν ο απατεώνας αποκαλυφθεί, το πλήρωμα κερδίζει. Αν η ομάδα επιλέξει να διώξει κατά λάθος ένα μέλος του πληρώματος, όλοι οι παίκτες επιστρέφουν στη συντήρηση του πλοίου έως ότου βρεθεί το επόμενο πτώμα και αρχίσει και πάλι η ψηφοφορία.

Αν κάποιος παίκτης πεθάνει γίνεται φάντασμα, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η αποστολή που έχει αναλάβει. Ο παίκτης- φάντασμα είναι ορατός μόνο από τα άλλα φαντάσματα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους, παρά μέσω πολύ περιορισμένων τρόπων.

Το πλήρωμα νικά όταν ολοκληρώσουν όλα τα μέλη τις αποστολές του ή όταν αναγνωριστούν επιτυχώς οι απατεώνες. Από την άλλη, οι απατεώνες νικούν όταν καταφέρουν να “σκοτώσουν” ισάριθμα μέλη του πληρώματος ή σαμποτάρουν το διαστημόπλοιο/πλανήτη/διαστημικό σταθμό.

Τα μικρόφωνα είναι κλειστά, εκτός και αν πραγματοποιηθεί meeting. Αυτό γίνεται κάθε φορά που εντοπίζεται πτώμα, ώστε να αναφέρουν οι παίκτες τις υποψίες τους και να ονομάσουν τον πιθανό απατεώνα. Όποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους, αποβάλλεται. Meetings μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή (με το πάτημα ενός συγκεκριμένου κουμπιού), εκτός και αν είναι σε εξέλιξη σαμποτάζ.

Οι απατεώνες επικοινωνούν μεταξύ τους με γραπτά ή φωνητικά μηνύματα. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα μέλη του πληρώματος μεταξύ τους.

Ήδη, έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος με τον εν λόγω παιχνίδι. Θυμίζει εκείνες τις νύχτες που συγκεντρωνόσουν με την παρέα σου και έπαιζες μέχρι το πρωί “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” και “Κλέφτες και Αστυνόμους”.

Γιατί, ξαφνικά, έγινε τόσο δημοφιλές το παιχνίδι αυτό;

Το εν λόγω βιντεοπαιχνίδι που έγινε η απόλυτη viral επιτυχία του 2020, υπάρχει από τον Ιούνιο του 2018. Αρχικά, προοριζόταν μόνο για κινητά τηλέφωνα, με περιορισμούς στην πρόσβαση. Στην αρχή της πορείας του είχε από, μόλις, 30 έως 50 παίκτες που έπαιζαν ταυτόχρονα.

Τα νούμερα αυτά δεν προετοίμαζαν κανένα για τον… χαμό που ακολούθησε!

Όταν εμφανίστηκε η πανδημία του κορωνοϊού στη ζωή μας και ξεκίνησαν τα live streamings του παιχνιδιού στο Twitch, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα που ανήκει στην Amazon που αφορά στο live streaming γνωστών βιντεοπαιχνιδιών, το “Among Us” άρχισε να μετατρέπεται σε viral χιτ.

Ο συνδυασμός της viral κοινωνικοποίησης με το γενικευμένο lockdown που είχε επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, έκανε τους πάντες να μιλούν για το βιντεοπαιχνίδι αυτό.

Ας σου δώσω και μερικά νούμερα για να καταλάβεις πόσο μεγάλη επιτυχία έκανε το παιχνίδι σε διάστημα λίγων μηνών:

  • 2.5 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε μια μέρα.
  • 13.000.000.000 views είχαν τα videos του παιχνιδιού στο Tik Tok
  • 84.000.000 downloads σε iOS και Android, το μήνα Σεπτέμβρη και 42.000.000 downloads στο Steam
  • 158 εκατομμύρια “κατεβάσματα” σε App Store και Google Play, παγκοσμίως, στο τρίτο τετράμηνο του 2020
  • 650% αύξηση σε ώρες που παρακολούθησαν streams στο Twitch οι φαν του βιντεοπαιχνιδιού, από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο.

Το Verge έγραψε χαρακτηριστικά πως “το Among Us δεν κάνει απλά θραύση στο Twitch, αλλά κυριαρχεί στα mobile παιχνίδια”. Μετά από αυτή την επιτυχία, η εταιρεία ανακοίνωσε πως σύντομα θα διέθετε νέα, βελτιωμένη έκδοση.

Το “Among Us” και ως μέσο για πολιτική εκστρατεία

Στις 19 του Οκτώβρη η βουλευτής των ΗΠΑ, Alexandria Ocasio-Cortez (πιο γνωστή ως AOC) έθεσε ερώτηση στους διαδικτυακούς τους φίλους στο Twitter για το αν θα ήθελαν να τη δουν να παίζει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι στο Twitch. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής δεν είχε καν λογαριασμό στο παιχνίδι.

Η κινητοποίηση τόσο από φανς του παιχνιδιού όσο και από πολίτες που υποστηρίζουν την Alexandria Ocasio-Cortez ήταν άμεση και γύρω στους 395.7000 ανθρώπους είπαν πως θα ήθελαν να τη δουν να παίζει το παιχνίδι αυτό. Η συνέχεια ήταν κάπως απρόσμενη, καθώς, η βουλευτής των ΗΠΑ ρώτησε:

“Ποιος θα ήθελε να παίξουμε μαζί;”

Έτσι και έγινε. Το παιχνίδι της βουλευτή των ΗΠΑ με απλούς πολίτες είδαν σε live stream στο Twitch 430.000 viewers. Μάλιστα, αυτό ήταν και το τρίτο μεγαλύτερο κοινό, στην ιστορία της πλατφόρμας, στην κατηγορία individual gamer.

Το “Among Us” είναι δωρεάν για να το κατεβάσεις σε συσκευές iOS και Android (μπορείς να το κατεβάσεις στο App Store ή στο Google Play Store). Όμως, κοστίζει 4,99 ευρώ για να το κατεβάσεις σε έναν υπολογιστή. Για να το έχεις σε υπολογιστή θα πρέπει να το κατεβάσεις στο Steam ή στο itch.io.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δωρεάν έκδοση για κινητά έχει διαφημίσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
FT
4 - 2
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
FT
1 - 4
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1