4 χόμπι που μπορούν να αναδείξουν το βιογραφικό σου
Μερικά χόμπι που θα κάνουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει.

Κατά τη διάρκεια δημιουργίας ενός βιογραφικού, προκύπτουν συνήθως πολλά ερωτήματα. Ένα από αυτά είναι το ενδεχόμενο προσθήκης κάποιων χόμπι στο βιογραφικό ή όχι. Η προσθήκη των χόμπι και των ενδιαφερόντων στο βιογραφικό σου δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, το οποίο θα μπορούσε να σου στερήσει μία δουλειά. Ωστόσο, μπορεί να ενισχύσει το προφίλ σου και να σε κάνει να ξεχωρίσεις.


Αν, όμως, θέλεις να προσθέσεις χόμπι και ενδιαφέροντα στο βιογραφικό σου, αλλά δε γνωρίζεις με σιγουριά τι θα έπρεπε να προσθέσεις, με σκοπό να ξεχωρίσεις από το πλήθος των υποψηφίων, μην αγχώνεσαι. Παρακάτω, αναφέρουμε ορισμένα χόμπι, τα οποία μπορείς να αναφέρεις στο βιογραφικό σου, καθώς και τι δείχνουν αυτά για σένα.

Ας τα δούμε παρακάτω!

1. Εθελοντισμός

Η αλήθεια είναι πως μερικοί άνθρωποι δε θεωρούν τον εθελοντισμό χόμπι, αλλά περισσότερο τρόπο ζωής. Ωστόσο, όσον αφορά το βιογραφικό σου, αν έχεις συμμετάσχει οπουδήποτε εθελοντικά, είναι αρκετά σημαντικό να το αναφέρεις ως χόμπι- ακόμη κι αν ο σκοπός για τον οποίος ήσουν εθελοντής/εθελόντρια δε σχετίζεται με το αντικείμενό της δουλειάς..

Σύμφωνα με έρευνες το 82% των recruiters θα προτιμούσαν κάποιον υποψήφιο ή κάποια υποψήφια, που έχει ασχοληθεί με κάτι εθελοντικά. Αυτό συμβαίνει αφενός, γιατί δείχνει ότι το άτομο μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και έχει ισχυρό ηθικό κώδικα. Αφετέρου, ολόκληρη η εμπειρία του εθελοντισμού σού διδάσκει διάφορα σημαντικά soft skills, όπως η επικοινωνία με άτομα που έχουν διαφορετικό υπόβαθρο, το ομαδικό πνεύμα και η οργάνωση.

2. Blogging

Το blogging, όπως και κάθε άλλη μορφή γραπτού λόγου, δείχνει ότι έχεις εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες και ξέρεις να διαχειρίζεσαι σωστά το γραπτό λόγο. Και οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι μία από τις σημαντικότερες δεξιότητες (αν όχι η πιο σημαντική) στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η διαφοροποίηση του blogging από την απλή γραφή (π.χ. την έκδοση ενός βιβλίου) έγκειται στο ότι με το blogging μαθαίνεις πώς να γράφεις σε digital περιβάλλον, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό hard skill.

3. Podcasting

Το podcasting, δηλαδή η δημιουργία podcasts, είναι αρκετά ανερχόμενο, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έντονη στροφή προς αυτό και στην Ελλάδα. Αρχικά, μέσω του podcasting πρακτικά μιλάς για ένα θέμα που ξέρεις καλά και άρα, από μόνο του το podcasting σε καθιστά ειδήμων στο ζήτημα που πραγματεύεσαι.

Εκτός αυτού, όμως, δείχνει πως μπορείς να “χτίσεις” το δικό σου κοινό, να διεξάγεις έρευνα και να επικοινωνήσεις στο κοινό, το οποίο μπορεί να μην έχει ακόμη και καθόλου γνώση επί του θέματος, αυτό που θέλεις. Επομένως, δείχνεις ότι “το ΄χεις” με το public speaking, ακόμη και αν δε μιλάς πάνω σε μία σκηνή κατά τη διάρκεια του podcast σου.

4. Χορός

Δεν έχει και πολλή σημασία το είδος του χορού, που θα επιλέξεις, αφού τα οφέλη της δραστηριότητας είναι ίδια και σημαντικά. Στο χορό μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με την ομάδα σου, ενώ ο χορός σταδιακά σε βοηθάει να αναπτύξεις τη γνωστική σου ικανότητα και να αφομοιώσεις με μεγαλύτερη ευκολία διάφορα πράγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
8'
49 - 43
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;