Βιογραφικό: 4 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Συμβουλές για ένα καλό και ανταγωνιστικό βιογραφικό

Το βιογραφικό είναι ένα αρκετά σημαντικό “εργαλείο”, αφού μπορεί να σου εξασφαλίσει μία συνέντευξη για δουλειά ή ακόμη και να κάνει μία πρώτη θετική εντύπωση. Όλοι και όλες οι recruiters αναζητούν τον τέλειο ή την τέλεια υποψήφιο/-α, όπως τουλάχιστον αυτοί αντιλαμβάνονται το τέλειο.

Έτσι, είναι αρκετά σημαντικό να δώσεις μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσεις και γενικότερα θα δομήσεις το βιογραφικό σου, γιατί αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση δουλειάς.

Για αυτό το λόγο εξοπλίσου με υπομονή, επιμονή και επαγγελματισμό, ετοιμάσου να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και πάμε να δούμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη, τα οποία συνήθως εντοπίζονται σε ένα βιογραφικό.

1. Ένα βιογραφικό για όλους

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνουν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες, είναι η δημιουργία ενός ίδιου βιογραφικού για όλες τις θέσεις εργασίας, στις οποίες κάνουν αίτηση. Αυτή η τεχνική είναι λάθος, επειδή κάθε θέση είναι διαφορετική και σίγουρα κάθε εταιρεία ή επιχείρηση είναι επίσης διαφορετική. Επομένως, είναι φυσιολογικό να ζητούν διαφορετικά πράγματα. Οπότε, ακόμη και αν οι αγγελίες είναι πανομοιότυπες προσπάθησε να διαφοροποιήσεις ελάχιστα το βιογραφικό σου.

2. Καθήκοντα ή Επιτεύγματα;

Πολλές φορές όταν δημιουργούμε ένα βιογραφικό, θέλοντας να επικεντρωθούμε σε όσα κάναμε και με σκοπό να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όσα ζητάει η αγγελία, επικεντρωνόμαστε σε όλα τα καθήκοντα, που είχαμε αναλάβει στις προηγούμενες δουλειές μας. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η απόδοση. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να επικεντρωθείς σε όσα πέτυχες δουλεύοντας στην προηγούμενη δουλειά σου χωρίς, φυσικά, να παραλείψεις την περιληπτική αναφορά στα καθήκοντά σου.

3. Γραμματοσειρές

Φυσικά, προκειμένου να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια γραμματοσειρά. Φαίνεται απλό και ασήμαντό, σωστά; Όχι! Η γραμματοσειρά μπορεί να δείξει (ή και όχι, αναλόγως πόσο θα ασχοληθείς) επαγγελματισμό, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για τη δουλειά, αν το αποτέλεσμα είναι κάτι άρτιο και ωραίο. Αν χρησιμοποιείς, μάλιστα, cv templates από το internet, τότε καλό θα ήταν να επιλέγεις προσεκτικά τις γραμματοσειρές, ώστε να μην είναι ούτε πολύ συνηθισμένες ούτε υπερβολικές.

Τέλος, στην ίδια περίπτωση που χρησιμοποιείς cv templates από το internet, προκειμένου να γράψεις ένα βιογραφικό στα ελληνικά, δώσε μεγάλη σημασία στον τρόπο στην εμφάνιση όλων των ελληνικών γραμμάτων, καθώς πολλές φορές το ελληνικό αλφάβητο δε “δουλεύει” σε ορισμένες γραμματοσειρές.

4. Social Media

Καλό θα ήταν να γνωρίζεις εκ των προτέρων, ότι είτε τα προσθέσεις είτε όχι, είναι πολύ πιθανό αυτός ή αυτή που θα δει το βιογραφικό σου να… ελέγξει τα social media σου. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να ρίξει μία ματιά στο LinkedIn σου, αλλά κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα να δει το Facebook σου, το Instagram ή το Twitter. Οπότε, αφενός πρόσεχε τι ανεβάζεις στα social media και αφετέρου πρόσθεσε τα link ορισμένων προφίλ που διαθέτεις στα social media, αν αυτά έχουν την κατάλληλη “εμφάνιση” για επαγγελματικούς σκοπούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 4 
 0 
 0 
 0