Spotify: 4 ελληνικά podcasts που μας έχουν ενθουσιάσει
Μερικά ελληνικά podcasts που αξίζουν το χρόνο σου.

Τα podcasts είναι μία ευχάριστη μορφή ψυχαγωγίας, αφού μπορείς να τα κατεβάσεις στο κινητό σου και με μεγάλη ευκολία να τα ακούσεις όσο κάνεις βόλτα/τρέχεις/γυρνάς ή πηγαίνεις στη δουλειά και, γενικότερα, οποιαδήποτε στιγμή θέλεις.

Για όποιον δε γνωρίζει τι εστί podcast, τα podcasts είναι εκπομπές σε μορφή ψηφιακού αρχείου, ουσιαστικά, οι οποίες ανεβαίνουν σε διάφορες πλατφόρμες, όπως είναι για παράδειγμα το Spotify και μπορούν να έχουν ως θεματικό τους άξονα οποιοδήποτε θέμα.

Το podcasting έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως ραδιόφωνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με ραδιοκύματα. Στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια τα podcasts είναι αρκετά δημοφιλή κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό, ενώ στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο γνωστά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές εκπομπές podcast.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά ελληνικά podcasts, τα οποία έχουμε ξεχωρίσει και είναι όλα διαθέσιμα στο Spotify.

Ακολουθούν όλα τα προτεινόμενα ελληνικά podcasts, που ξεχωρίσαμε!

1. Για πες καμιά ταινία

Όπως μας προδιαθέτει και το όνομα του podcast, η συγκεκριμένη εκπομπή αφορά τις ταινίες. Οι δύο δημιουργοί του συγκεκριμένου podcast, ο Στάθης Κόλλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος, παρακολουθούν μία ταινία (νέα ή πιο παλιά) και τη σχολιάζουν, χωρίς όμως να γνωρίζει ο ένας τη γνώμη του άλλου μέχρι εκείνη τη στιγμή, κάτι που κάνει την εκπομπή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν, λοιπόν, λατρεύεις τον κινηματογράφο και τις καλές ταινίες, πρέπει να ακούσεις το συγκεκριμένο ελληνικό podcast!

2. Γνώση σ’ αυτόν

Στο  podcast “γνώση σ’ αυτόν” θα πάρεις κυριολεκτικά πολλή γνώση, αλλά με ένα αστείο και ιδιαίτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η γνώση συνοδεύεται με την κωμωδία, όταν ο οικοδεσπότης του podcast καλεί επιστήμονες και επαγγελματίες από διάφορους τομείς, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του κλάδου τους, ενώ οι ίδιοι μαθαίνουν τα μυστικά του δικού του χώρου, καθώς όπως μας πληροφορεί στην περίληψη του podcast του στο Spotify, οι ηχογραφήσεις των podcasts γίνονται στο σπίτι του. Επομένως, αν θέλεις να μάθεις για τη δουλειά ενός αστροφυσικού, ενός παλαιοντολόγου, ενός ψυχιάτρου ή γενικώς ενός επαγγελματία με fun τρόπο, τότε αυτό το ελληνικό podcast είναι για σένα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις για την Παλαιοντολογία, μια επιστήμη εντελώς άγνωστη στην Ελλάδα, παρά τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο πλούτο των απολιθωμάτων της. Ποια είναι τα σημαντικότερα ευρήματα της χώρας μας και ποια η θέση τους στον κόσμο; Γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Μπορούμε να τους φέρουμε πίσω; Πώς εξελίχθηκε το ανθρώπινο είδος ανά τα χρόνια; Καλεσμένοι η Ευαγγελία Τσουκαλά και ο Βαγγέλης Βλάχος. Κωμικό σχόλιο από τον μοναδικό @aristotelis_rigas. Πήγαινε στο link στο bio και άκουσε το επεισόδιο στην πλατφόρμα που σε βολεύει. Άκουσε μέχρι το τέλος να μάθεις για το πρώτο μας «giveaway» και μην ξεχάσεις να αφήσεις το σχόλιό σου ή να το στείλεις σε προσωπικό μήνυμα (ή story).

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γνώση Σ’ Αυτόν | Podcast (@gnosisauton) στις

3. Business Undercover

Το Business Undercover είναι αρκετά ενδιαφέρον podcast για όποιον και όποια ενδιαφέρεται για θέματα, τα οποία αφορούν τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την περιγραφή της εκπομπής στο Spotify, μέσω του Business Undercover μπορείς να εμπνευστείς και να πάρεις γνώσεις για τις επιχειρήσεις από έμπειρους ανθρώπους του χώρου. Όντως, στο business undercover θα βρεις συνεντεύξεις με ανθρώπους που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, υπάρχει και η “κατηγορία” του unplugged. Το Unplugged είναι μία σειρά εκπομπών, όπου ο Παντελής και ο Ορέστης, τα δύο άτομα που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου podcast, μιλούν και δίνουν συμβουλές πάνω σε διάφορα θέματα επιχειρηματικότητας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η έμπνευση είναι η αρχή της δημιουργίας. Λένε πώς οτιδήποτε φανταστείς, μπορείς να το πετύχεις. Πρώτα στο μυαλό και μετά στην πραγματικότητα. Γιατί η σκέψη δίνει την κατεύθυνση και η δουλειά το αποτέλεσμα. #behindthebusiness

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Business Undercover (@businessundercover.gr) στις

4. Creative Mind Sessions

Το Creative Mind Sessions είναι μία σειρά εκπομπών podcast, η οποία περιλαμβάνει εκπομπές τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Οι εκπομπές αφορούν διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής, αλλά και πώς μπορούμε να την κάνουμε πιο όμορφη και πιο εύκολη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην περιγραφή του podcast στο Spotify, το Creative Mind Sessions είναι η καταγραφή του ταξιδιού μέσω του οποίου ο host προσπαθεί να βρει τη δίκη του dream job, δηλαδή τη δουλειά των ονείρων του. Τα επεισόδια είναι μικρά, λιτά και ό,τι πρέπει για να σε εμπνεύσουν!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Περνούν οι μέρες και συνεχίζουμε να είμαστε μέσα! Και αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση που πρέπει να ακολουθήσουμε!! – Για μερικούς όμως δεν είναι εύκολο ενώ για άλλους επώδυνο! Είναι στο δικό μας χέρι πως θα το αντιμετωπίσουμε όμως! Δεν υπάρχει κανένας να κατηγορήσουμε και κανένας δεν θα μας ακούσει! – Επιλέγουμε να μείνουμε θετικοί και αισιόδοξοι, ακόμα και μέσα στο σπίτι! Για τον λογο αυτο, συγκέντρωσα κάποια απο τα μαθήματα που θα διδαχθούμε απο την δοκιμασία αυτή της πανδημίας! – Στο προφίλ θα βρείτε το link! – #creative #mind #sessions #creativemindsessions #podcast #podcasting #podcaster #greekpodcast #greekpodcasters #fight #covid #positive #positivity #mindset #mindfulness #mindful #thessaloniki #skg #skgstories #skg_explorers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Creative Mind Sessions (@creativemindsessions) στις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1