Οι τηλεοπτικές σειρές που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία
Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και ας θυμηθούμε τις σειρές που βλέπαμε, τότε, που ήμασταν παιδιά.

Το τι είμαστε τώρα, ο χαρακτήρας μας, ο τρόπος που μιλάμε, ο τρόπος που κινούμαστε αλλά και οι απόψεις μας, έχουν διαμορφωθεί κυρίως από την παιδική μας ηλικία. Και πέρα από τον οικογενειακό και φιλικό μας περίγυρο, υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι και η τέχνη που καταναλώνει. Μάλιστα, σε τόσο μικρή ηλικία το πρώτο είδος τέχνης που έρχεται κανείς σε επαφή (πέρα από τα παραμύθια) είναι οι τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές.

Οι σειρές που σε έκαναν να ξυπνάς από τα άγρια χαράματα τα Σαββατοκύριακα για να τις παρακολουθήσεις και να μη χάσεις λεπτό από τις περιπέτειες των αγαπημένων σου ηρώων. Αυτές που έτρεχες για να δεις μετά το τέλος του σχολείου και πριν ξεκινήσεις το διάβασμα.

Σίγουρα, ο καθένας θα έχει και διαφορετικές αγαπημένες σειρές που έβλεπε μανιωδώς όταν ήταν παιδί, όμως, σίγουρα, υπάρχουν και κάποιες που λατρέψαμε όλοι!

Τι λες; Πάμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και (όπως λένε και στο χωριό μου) down memory lane;

Pokemon

Η σειρά που έχουν λατρέψει όλα τα αγόρια. Το μοναδικό με τη σειρά αυτή ήταν ότι πέρα από τις διάφορες περιπέτειες του Ash και της παρέας του, υπήρχαν και οι κασέτες του Gameboy που είχαμε όλοι στην κατοχή μας. Πόσα Pokemon είχε πιάσει; Σε ποιο level έχεις φτάσει; Πόσες κασέτες έχει τερματίσει;

Μετά ήταν και οι τάπες από τα πατατάκια και τα γαριδάκια που σε έκαναν στα διαλείμματα να συγκεντρώνεσαι σε γωνίες της αυλής μαζί με την παρέα σου και να παίζεις. Ο νικητής έπαιρνε όσες τάπες έχανε ο ηττημένος. Φυσικά, οι δάσκαλοι δεν έπρεπε να σε πιάσουν γιατί στις έπαιρναν όλες.

Αχ, τι μου θύμησες τώρα!

Digimon

Όσο και να μου άρεσαν τα Pokemon και αυτή η διαδραστική φύση που υπήρχε, τα αγαπημένα μου ήταν τα Digimon. Ναι, το είπα!

Η σειρά που σε μετέφερε σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο με πλάσματα που μεταμορφώνονταν και εξελίσσονταν, ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και μοναδικό. Οι περιπέτειες των παιδιών που έμπαιναν στον ψηφιακό αυτό κόσμο έκαναν τη φαντασία σου να οργιάζει και να μένεις κολλημένος στην οθόνη μέχρι το επόμενο επεισόδιο.

Επίσης, έχω να σου προτείνω να δεις την τρίτη σεζόν, Digimon Tamers, τώρα που είσαι σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία. Πίστεψε με, είναι πολύ καλύτερη από ότι θυμάσαι. Ειδικά, αν σου αρέσουν τα anime θα τη λατρέψεις!

Μαρσουπιλαμί

Το θυμάσαι; Αυτό το μοναδικό και φανταστικό ζώο κίτρινου χρώματος με μαύρες κηλίδες που είχε μία ουρά σαν ελατήριο; Ναι, το ξέρω ότι σε πάω πολύ πίσω και σε πιο αθώα χρόνια. Αλλά ήταν μία από τις σειρές που δεν έχανες ποτέ!

Sailor Moon

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε δει μερικά (αν όχι όλα) από τα επεισόδια με τις περιπέτειες της Sailor Moon. Οι δαίμονες και οι μεταμορφώσεις της ήταν για πολλούς η πρώτη επαφή που είχαμε με τον anime.

Μπορεί η σειρά να είχε ως βασικό target group τα κορίτσια, όμως, θεωρώ ότι ξεπέρασε τα όρια αυτά και έγινε μία από τις αγαπημένες συνήθειες του Σαββατοκύριακου της παιδικής μας ηλικίας!

ThunderCats

Thunder! Thunder! ThunderCats!

Η ομάδα των αιλουροειδών που τόσο αγαπήσαμε. Θυμάμαι να ξυπνάω άγρια χαράματα για να δω τα επεισόδια της σειράς γιατί ήταν λίγο πιο βίαιη από τις υπόλοιπες και προβαλλόταν πότε πολύ πρωί, πότε γύρω στις δώδεκα. Η Τσιτάρα, ο Λάιονο, ο Τάιγκρα και οι υπόλοιποι εναντίον του Μάμρα μας ταξίδευαν σε άλλους κόσμους και σε περιπέτειες που μας κάνουν να νοσταλγούμε!

Scooby-Doo!

Το διάσημο και δημοφιλές animation της Hanna Barbera ήταν η επίσημη γνωριμία μας με τις ταινίες τρόμου, θρίλερ και μυστηρίου. Η ομάδα του Shaggy, του Scooby, της Δάφνης, της Βίλμα και του Φρέντι έλυναν σκοτεινά μυστήρια με τέρατα, φαντάσματα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Θυμάμαι να προσπαθώ απεγνωσμένα να ανακαλύψω ποιος ήταν πίσω από τη μάσκα του τέρατος σε κάθε επεισόδιο! Πες την αλήθεια, και εσύ το ίδιο έκανες!

Οι Ατρόμητοι

Ταρού-Σα! Ταρού-Σα! Ταρού-Σα!

Η νεανική τηλεοπτική σειρά Αργεντίνικης παραγωγής ήταν αυτή που μας έκανε να τρέχουμε μετά το σχολείο για να προλάβουμε να την παρακολουθήσουμε. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από την ΕΤ1 την περίοδο 2000-2003 αλλά έκανε και αρκετές επαναλήψεις ανάμεσα στα έτη 2005-2006 χωρίς να προβληθεί ολόκληρη. Η σειρά αφηγείται τις ιστορίες μιας ομάδας αγοριών ποδοσφαιριστών σε ένα κλαμπ της γειτονιάς του Μπουένος Άιρες.

Τσικιτίτας


Ή πριν, ή μετά τους “Ατρόμητους” προβαλλόταν αυτή η Αργεντίνικη τηλενουβέλα. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν φαν της εν λόγω σειράς, αλλά θυμάμαι ότι όλοι στο σχολείο (και ιδιαίτερα τα κορίτσια) συζήταγαν τις εξελίξεις της σειράς.

Ανυπότακτες Καρδιές

Τι σου θύμησα τώρα, ε;

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Η σειρά που είχε ξετρελάνει όλα τα κορίτσια τότε που πήγαινες γυμνάσιο. Ο Πάμπλο και ο Μανουέλ είχαν κλέψει τις καρδιές των κοριτσιών τότε και εσύ έκανες πώς δεν το έβλεπες (αν και ήξερες όλες τις εξελίξεις της σειράς). Ίσως, να αποτελεί και μία από τις πρώτες σειρές που τη συζητούσαν όλοι και αποτελούσε must watch!

Μπορεί να μην κατάλαβα ποτέ γιατί όλος αυτός ο ντόρος και, συχνά, να με έπαιρνε ο ύπνος στα επεισόδια, αλλά ήταν το trend της εποχής και έπρεπε (ΕΠΡΕΠΕ) να το παρακολουθήσουν όλοι!

Δες ακόμα: 6 πράγματα από την παιδική σου ηλικία που μάλλον έχεις ξεχάσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1