Netflix: 5 σειρές επιστημονικής φαντασίας που αξίζουν το χρόνο σου
Μερικές σειρές επιστημονικής φαντασίας που θα σε καθηλώσουν.

Το Netflix είναι γνωστό για τις σειρές-υπερπαραγωγή που κυκλοφορεί με πολλές από αυτές να κατακτούν κατευθείαν το κοινό, ενώ, μάλιστα, πολλές κατακτούν και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Μία κατηγορία, η οποία έχει πολλές επιλογές στο Netflix, είναι η επιστημονική φαντασία, αφού υπάρχουν αρκετές σειρές, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν δεχθεί διθυραμβικές κριτικές.

Εμείς, συγκεντρώσαμε μερικές που ξεχώρισαν και θεωρούμε ότι σίγουρα δε θα χάσεις το χρόνο σου, αφού όλες μοιράζονται τα εξής “μαγικά συστατικά”: οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ανάρπαστες, η πλοκή πρωτότυπη και ανατρεπτική και, συνήθως (όχι πάντα), εμπεριέχουν και κάποιο κοινωνικό μήνυμα.

Ας δούμε ποιες σειρές είναι αυτές!

1. Black Mirror

Υπόθεση: Αυτή η σειρά επιστημονικής φαντασίας εξερευνά ένα διεστραμμένο, high-tech κοντινό μέλλον όπου οι μεγαλύτερες καινοτομίες και τα πιο σκοτεινά ένστικτα συγκρούονται. Κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές έχοντας νέο cast και διαφορετική θεματική, η οποία, όμως, πάντα έχει ως κεντρικό άξονα ένα δυστοπικό παρόν.

2. Maniac

Υπόθεση: Δύο ξένοι έρχονται αρκετά κοντά κατά τη διάρκεια μίας φαρμακευτικής μελέτης, όπου εμπλέκονται ένας γιατρός, ο οποίος έχει θέματα με τη μητέρα του, και ένας περίπλοκος υπολογιστής.

3. Snowpiercer

Υπόθεση: Η Γη έχει παγώσει και οι επιζώντες ζουν σε ένα τεράστιο τρένο, το οποίο κάνει μαζί με τους επιβάτες του το γύρο του πλανήτη. Έτσι, οι επιζώντες πρέπει να συνυπάρξουν εν μέσω μίας εύθραυστης ισορροπίας, η οποία έχει δημιουργηθεί μέσα σε αυτή την αρκετά διαφορετική κοινωνία.

4. Stranger Things

Υπόθεση: Το Stranger Things βρίσκεται στη φανταστική αγροτική πόλη Hawkins της Ιντιάνα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το κοντινό εθνικό εργαστήριο Hawkins φαινομενικά εκτελεί επιστημονική έρευνα για το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κρυφά πραγματοποιεί πειράματα σε παραφυσικά και υπερφυσικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιλαμβάνουν υποκείμενα ανθρώπινων τεστ. Αθέλητα, έχουν δημιουργήσει μια πύλη σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται “Upside Down” και η επίδραση αυτού έχει αρχίσει να επηρεάζει τους άγνωστους κατοίκους του Hawkins με καταστροφικούς τρόπους.

5. Sense 8

Υπόθεση: Η σειρά αναφέρεται σε 8 ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης και μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του εγκεφάλου τους. Η επικοινωνία τους είναι μοναδική, καθώς μπορούν να βρίσκονται ο καθένας στο μέρος που είναι ο άλλος και να επηρεάζουν τη ζωή τους και τις αποφάσεις τους. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ημέρα γέννησής τους: 8 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: 6 βιβλία επιστημονικής φαντασίας που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1