Banksy: Εμβληματικό έργο του καλλιτέχνη πουλήθηκε σε ποσό - ρεκόρ
Κι όμως αυτός το έργο του Banksy πουλήθηκε σε δημοπρασία για τόσο υψηλό ποσό!

Ο διάσημος αντισυμβατικός καλλιτέχνης graffiti, Banksy, έχει δημιουργήσει πολλά γνωστά έργα, τα οποία φέρουν πάντα κάποιο κοινωνικοπολιτικό μήνυμα. Ίσως το πιο εμβληματικό του έργο ήταν “Το Κορίτσι με το μπαλόνι”, το οποίο αφότου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,2 εκατομμύρια δολάρια το 2018, αυτοκαταστράφηκε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. Shredding the Girl and Balloon – the Director’s cut. Link in bio. Some people think it didn’t really shred. It did. Some people think the auction house were in on it, they weren’t.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Μια παραλλαγή εκείνου του έργου με τίτλο «Girl with Balloon – Colour AP (Purple)» από το 2004, πωλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Christie’s με τίτλο «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εσείς οι βλάκες πραγματικά αγοράζετε αυτά τα σκ***».

Το συγκεκριμένο έργο, λοιπόν, πουλήθηκε για το ποσό των 791.250 στερλίνων, το οποίο σύμφωνα με το Observer αποτελεί ποσό ρεκόρ για έργο του είδους σε διαδικτυακή δημοπρασία. Τον επόμενο μήνα ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος προσφάτως πραγματοποίησε την πρώτη δημοπρασία που σχετιζόταν με τη rap κουλτούρα πουλώντας το περίφημο στέμμα του Notorious B.I.G., θα πουλήσει σε δημοπρασία ένα ακόμη έργο του Banksy.

Πρόκειται για το έργο “Show me the Monet” που είναι εμπνευσμένο από το αριστούργημα «Ιαπωνική γέφυρα πάνω από λίμνη με νούφαρα» και θα πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία του Sotheby’s, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στις 21 Οκτωβρίου. Το έργο αναμένεται να αγγίξει τις 3 εκατομμύρια λίρες.

Δείτε επίσης: Στο νέο γκράφιτι του Banksy μια νοσηλεύτρια γίνεται ο αγαπημένος σούπερ ήρωας ενός παιδιού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;