Τέρι Φοξ: Η Google τιμάει με ένα doodle τον θρυλικό Καναδό αθλητή
Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στον θρυλικό αθλητή, Τέρι Φοξ.

Η Google τιμάει με το σημερινό της doodle τον Τέρι Φοξ. Πρόκειται για έναν Καναδό αθλητή που κατάφερε να γίνει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς στον κόσμο.

Ο γνωστός αθλητής αφού έχασε το πόδι του από τον καρκίνο ξεκίνησε έναν μαραθώνιο με το όνομα “Μαραθώνιο της Ελπίδας”. Ήταν ένα ιστορικό ταξίδι από τη μια άκρη του Καναδά στην άλλη, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κερδίσει χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο.

Ο Τέρι Φοξ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1958, στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα και ήταν γνωστός για τη δέσμευσή του και την έντονη εργασιακή του ηθική. Το 1977, σε ηλικία 18 ετών, ο Φοξ διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του.

Κατά τη διάρκεια των μηνών που είχε διάρκεια η θεραπείαα του, επηρεάστηκε βαθιά από τις ιστορίες των ασθενών γύρω του. Όλες αυτές οι ιστορίες του δημιούργησαν μια επείγουσα επιθυμία να τερματίσει τα δεινά που προκαλεί ο καρκίνος.

Αρνούμενος να αφήσει τον ακρωτηριασμό του να τον επιβραδύνει, ο Φοξ αποφάσισε να τρέξει από τη μια άκρη του Καναδά στην άλλη, συγκεντρώνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση για να βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο.

Τρία χρόνια μετά τη διάγνωσή του, στις 12 Απριλίου 1980, ο Φοξ ξεκίνησε ταπεινά τον “Μαραθώνιο της Ελπίδας” στο St. John’s, Newfoundland, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Καναδά. Μέσα από δυνατούς ανέμους και καλοκαιρινή ζέστη, έτρεχε κοντά έναν μαραθώνιο την ημέρα για πάνω από τέσσερις μήνες.

Συνολικά κατάφερε να διανύσει 5.373 χιλιόμετρα. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σταματήσει όταν οι γιατροί του είπαν πως ο καρκίνος είχε προσβάλλει τους πνεύμονές του. Παρόλα αυτά, πέτυχε τον στόχο του.

Στις 28 Ιουνίου 1981, ο Τέρι Φοξ, που στον Καναδά θεωρείται ήρωας και ένας από τους σπουδαιότερους πολίτες στην ιστορία, άφησε την τελευταία του πνοή. Εκείνη την ημέρα, η χώρα βυθίστηκε στο πένθος και οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες.

Η ιστορία του Τέρι Φοξ έχει γίνει, πλέον, γνωστή σε όλον τον κόσμο και ο ίδιος αποτελεί ένα πρότυπο θάρρους και γενναιότητας, καθώς κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον καρκίνο και να επιβληθεί στο άρρωστο κορμί του, ώστε να αφήσει μια δική του παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ο ίδιος είχε δηλώσεις:

“Αποφάσισα να συμβιβαστώ με τον καρκίνο. Δε θέλω οι άνθρωποι να με λυπούνται. Θέλω να κάνω οτιδήποτε μπορούσα, οτιδήποτε μπορούσε να γίνει.”

Δες ακόμα: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;