Οκτώ πράγματα που θα απογείωναν τη φοιτητική μου ζωή και μακάρι να γνώριζα από το 1ο έτος
Τα φοιτητικά χρόνια είναι ΟΝΤΩΣ τα καλύτερα, αλλά, τι φάση; Δεν μετάνιωσες ποτέ για τίποτα;

Έχεις πάρει πτυχίο και είσαι πλέον στη φάση που δουλεύεις. Είναι φορές, λοιπόν, που αράζεις με παρέα φίλων σου, η πλειοψηφία τους φοιτητές και φοιτήτριες στο επάγγελμα, όμως, κανείς τους δεν έχει κάνει ακόμα το περίφημο “επόμενο βήμα”, για το οποίο μας ψέλνουν τ΄αφτιά εδώ και τόσα χρόνια.

Η βραδιά με την παρέα φοιτητών φίλων κυλάει πολύ κομπλέ, είναι όλοι τους μια χαρά παιδιά, τους αγαπάς και τους λατρεύεις, κανένα παράπονο δεν έχεις, αλλά φίλε μου… δεν παύουν να είναι φοιτητές και το πρωί δεν έχουν να ξυπνήσουν στις 8:00 για να δουλέψουν (και καλά κάνουν). Εσύ, όμως, που τώρα έγινες ο “ξενέρωτος” της φάσης και δεν είσαι ψημένος να το πάρεις σερί για τη δουλειά, πρέπει να σπάσεις νωρίτερα και το νιώθεις το πράγμα, στο πετσί σου: Το να είσαι φοιτητής, είναι υπέροχο, από πολλές και διάφορες απόψεις, με πρώτη απ΄όλες, αυτή της ανεμελιάς και των πιο αξέχαστων #ότιναναι!

Γι’ αυτό τον λόγο, η περίοδος του Σεπτεμβρίου είναι από τις πιο όμορφες του έτους κι εμείς εδώ, ξέρουμε πολύ καλά το γιατί.

Για πολλούς φοιτητές, ο Σεπτέμβρης είναι ο πρώτος μήνας των σπουδών τους και άρα, η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού στη φοιτητική ζωή, που σημαίνει, αμέτρητες γνωριμίες, τεράστιες παρέες, ομαδικό διάβασμα και ανταλλαγή σημειώσεων, συνελεύσεις στη σχολή, πολύ φαΐ (και ποτό), ξενύχτια, πολλά γέλια και τελικά, ένα σωρό εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σου.

Όσοι το έχουμε ζήσει, λοιπόν, οφείλουμε να το παραδεχτούμε και αυτό κάνουμε: Η φοιτητική ζωή είναι μια συναρπαστικά ωραία περίοδος, γιατί, μέσα από τις σπουδές και τα όσα καταπιάνεσαι ως φοιτητής, γνωρίζεις καινούρια πράγματα για τον κόσμο, για τους άλλους και κυρίως, για τον ίδιο σου τον εαυτό!

Και για να μην τα πολυ-λέμε, ένα είναι το σίγουρο: Η φοιτητική ζωή σου δίνει χίλιους (καλούς) λόγους να μην θες να τελειώσει ποτέ! Αυτό. Θα μπορούσες να σπουδάζεις στον αιώνα τον άπαντα! Αν σε πλήρωναν, ειδικά, αυτό ακριβώς θα έκανες!

Παρότι τα χρόνια της φοιτητικής ζωής είναι από πιο όμορφα και δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις τόσο δυνατές εμπειρίες, καλό είναι να μην περπατάμε στα σύννεφα και να ρίχνουμε και μια ματιά στην άλλη πλευρά του νομίσματος: Υπάρχουν και ορισμένα πραγματάκια που θα απογείωναν τη φοιτητική ζωή, αν τα γνωρίζαμε λιγάκι νωρίτερα, δηλαδή…. εμμ.. από το πρώτο έτος που μπήκαμε στη Σχολή.

Κι επειδή, λάθη είμαστε και από τους ανθρώπους μαθαίνουμε, αποφάσισα, ως πρώην περήφανη φοιτήτρια, να σου παρουσιάσω ορισμένα πράγματα, που κάπως, -δεν ξέρω πώς- μου ξέφυγαν και, αν τα ήξερα νωρίτερα, θα έκαναν τη φοιτητική μου ζωή ακόμα καλύτερη.

8 πράγματα, λοιπόν, που θα’ θελα να είχα κάνει ως φοιτήτρια, αλλά δε γνώριζα πόσο θα απογείωναν τη ζωή μου back then:

1. Διαβάζουμε από νωρίς, παιδιά. Όχι 3 μέρες πριν την εξεταστική

Τι παίζει με τους πρωτοετείς και δευτεροετείς (και τριτοετείς ίσως) και θεωρούν ότι το διάβασμα ξεκινάει μια εβδομάδα πριν την εξεταστική; Για εμένα μιλάω, μη νομίζεις ότι βγάζω την ουρά μου απ’ έξω.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκαναν τη ζωή μου, ως φοιτήτρια, δύσκολη, είναι όλες αυτές οι φορές που, παρότι είχα χρόνο και λίγη διάθεση να διαβάσω, προτίμησα να κάνω οτιδήποτε άλλο. Όταν λέω οτιδήποτε άλλο, εννοώ ο-τ-ι-δ-ή-π-ο-τ-ε άλλο: Από αναρρίχηση και λάτιν, μέχρι τον ένα καφέ μετά τον άλλο και απερίγραπτα hangovers. Ωραία ήταν, δε λέω. Το διάβασμα της εξεταστικής, όμως, δε βγαίνει σε τρεις μέρες και κράτα το καλά αυτό στο μυαλό σου!

Δε θα μαζεύεται με τίποτα μετά, αν το αφήσεις πάλι για τελευταία στιγμή, οπότε, κρίμα δεν είναι να αγχώνεσαι λίγο πριν την εξέταση;

Φιλική συμβουλή: Αν επιλέξεις για διάβασμα το αναγνωστήριο ή τη βιβλιοθήκη της σχολής σου, δε θα χάσεις! Με την απόλυτη ηρεμία και την ομαδική συγκέντρωση που επικρατεί εκεί, θα κάνεις το διάβασμά σου χίλιες φορές πιο αποδοτικό, από το διάβασμα στο σπίτι!

2. Δεν πήγα erasmus και το μετάνιωσα (πολύ)

Υπάρχει καλύτερη εμπειρία από το να είσαι φοιτητής και να ταξιδεύεις σε μια ξένη χώρα, για να γνωρίσεις την κουλτούρα της, να συναναστραφείς νέο κόσμο και να περάσεις όμορφα;

Ε, δεν υπάρχει, ρητορική είναι η ερώτηση!

Μη ρωτήσεις γιατί δεν έκανα το erasmus, που τόσο πολύ ήθελα, γιατί η απάντηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην αναβλητικότητά μου, στην έλλειψη οργάνωσης και στην απροθυμία των αρμόδιων για erasmus στη Σχολή μου.

3. Το φοιτητικό πάσο συνεπάγεται ένα σωρό προνόμια κι εγώ δεν τα εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο

Επιδεικνύοντας το Φοιτητικό σου Πάσοδικαιούσαι ένα σωρό εκπτώσεις και προσφορές, που κρίμα είναι να μην τις γνωρίζεις και να την πατήσεις, όπως εγώ. Σαφώς και αξιοποίησα πολλές από τις προσφορές του πάσου, όπως πχ να διεκδικήσω μια έκπτωση σε ακτοπλοϊκό εισιτήριο όταν γυρνούσα στο πατρικό μου ή να δω μια παράσταση στο θέατρο με λιγότερα χρήματα, όμως, θα μπορούσα και καλύτερα! Οι προσφορές του πάσου συνεπάγονται χαμηλότερες τιμές σε κομμωτήρια μέχρι καταστήματα fast food κι εγώ, δεν είχα ιδέα.

Λήγει η προθεσμία του πάσου και κλαις με μαύρο δάκρυ... Αχ και να’ ταν τα φοιτητικά νιάτα δύο φορές!

4. Δεν υπάρχουν “χαζές ερωτήσεις”

Ένα πράγμα, για το οποίο σίγουρα θα μετανιώσεις, κάνοντας call back στις αναμνήσεις των φοιτητικών χρόνων, είναι όλες εκείνες οι φορές που κάτι ήθελες να ρωτήσεις ή να συζητήσεις με έναν καθηγητή ή καθηγήτριά σου στη Σχολή και, για κάποιον παρανοϊκό λόγο, απλά δεν το τόλμησες. Και ρωτώ: Γιατί όχι;

Έχεις τίποτα να χάσεις ή φοβάσαι μην γίνεις το “φυτό” του αμφιθεάτρου;

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, μόνο ερωτήσεις που δεν έγιναν, λόγω έλλειψης θάρρους.

5. Φοιτητική ζωή σημαίνει να επικοινωνείς (οικονομικά) με όλη την παρέα σου

Παίρνεις τηλέφωνο τον φίλο παύλα κολλητό παύλα σύμμαχο παύλα συμφοιτητή παύλα όπωςθεςπεςτον, η συζήτηση ξεκινάει από το αν έχει σημειώσεις για το μάθημα που δίνετε την επόμενη εβδομάδα και τι θέματα πιστεύετε ότι θα πέσουν και καταλήγετε να μιλάτε για την έννοια της τεχνολογίας στη σκέψη της Arendt, να σχολιάζετε το χτεσινό outfit της Καγιά στο GNTM ή να αναλύετε τα γκομενικά σας.

Είναι και φορές που αφήνετε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και κάνει ο καθένας τα δικά του, (τύπου μπάνιο, μαγείρεμα, διάβασμα, μιλάς στο σταθερό, ντύνεσαι γιατί πρέπει να φύγεις από το σπίτι in a minute ή κάνεις γυμναστική), αφήνοντας τον χρόνο ομιλίας να τρέχει και χωρίς να σου πολυκαίγεται καρφί.

Το να μιλάς με φίλους όσο είσαι φοιτητής, είναι πολύ βασικό, γιατί -εκτός των άλλων- καλείσαι να φέρεις εις πέρας ένα σωρό δραστηριότητες και να είσαι συνεπής στα deadlines σου. Να τα λέμε κι αυτά. Πρέπει π.χ. να στείλεις μια υπενθύμιση στο ομαδικό σας chat στο facebook για το πάρτι που οργανώνετε, να πάρεις ένα γρήγορο τηλέφωνο για να ζητήσεις τις SOS σημειώσεις του μαθήματος για την εξέταση ή ακόμα να κάνεις μια κοινοποίηση τοποθεσίας για να βρουν τον δρόμο εύκολα και να έρθουν στο μέρος που είσαι.

Και επίσης, αν δεν έχεις αρκετά SMS, πώς ακριβώς θα στείλεις μήνυμα για να σου φέρει χαρτάκια ο φίλος από το περίπτερο ή πώς θα τον ενημερώσεις εγκαίρως ότι θα καθυστερήσεις λίγο στο ραντεβού σας, γιατί κάτι σου έτυχε;

Στην τελική, πώς θα τα κάνεις ΟΛΑ αυτά, χωρίς την εγγύηση απεριόριστου χρόνου ομιλίας, χωρίς πολλά MB και SMS προς όλους;

Ευτυχώς- να λες, που η φοιτητική ζωή σημαίνει Vodafone CU προνόμια να συνοδεύουν τις πιο δυνατές εμπειρίες που περνάς ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να μην ξεμένεις ποτέ και να είσαι δικτυωμένος με όλους 24/24!

-Η καλύτερη λύση για την επικοινωνία σου με φίλους, συμφοιτητές ή γονείς, τώρα που δηλώνεις περήφανα φοιτητής/-τρια, είναι να επιλέξεις ένα από τα καλύτερα πακέτα της Vodafone, όπως το Students Xclusive 7, για να έχεις 1000’ προς όλους + 600ΜΒ μόνο με 7€!

Ναι, καλά άκουσες, μόνο με 7 ευρώ!

Η διάρκεια του πακέτου είναι 30 ημέρες, ενώ για να ενεργοποιήσεις το πακέτο μέσω SMS, στέλνεις 95 με δωρεάν SMS στο 1252.

-Για όλους εσάς που τώρα ξεκινάτε το απίστευτο αυτό ταξίδι της φοιτητικής ζωής, αλλά και για εσάς που είστε σε μεγαλύτερο έτος, πρέπει να ξέρετε ότι το Vodafone CU x Students έχει προνοήσει για την επικοινωνία και τη συνδεσιμότητά μας, προσφέροντάς μας ΔΩΡΕΑΝ 600MB και 600’ προς CU.

Και οι εκπλήξεις από το Vodafone CU x students δεν σταματούν εκεί, αφού με το Students Xclusive 7, έχεις extra data με κάθε ανανέωση!

Αν, όμως, θες ακόμα περισσότερα λεπτά ομιλίας και MB, τότε τι περιμένεις;

-Το υπέρτατο πακέτο της Vodafone για φοιτητές, Students Xclusive 8,5, σου δίνει 1200′ και 1200 SMS προς όλους, αλλά και 1200 MB, μόνο με 8.5 ευρώ!

Η διάρκεια του πακέτου είναι 30 ημέρες, ενώ η ελάχιστη διάρκεια κλήσης είναι 3 λεπτά και μετά ισχύει χρέωση ανά λεπτό.

Για ενεργοποίηση του πακέτου μέσω SMS, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις 97 με δωρεάν SMS στο 1252 και να θυμάσαι ότι, μπορείς να ενεργοποιήσεις το πακέτο μέχρι 2 φορές ανά ημερολογιακό μήνα.

Για ακόμα μια χρονιά, η φοιτητική ζωή ξεκινά με μοναδικές CU εμπειρίες, για όλους όσους θέλουν να ζουν τις στιγμές στο φουλ και να παραμένουν δικτυωμένοι όλη μέρα (και όλη νύχτα)!

6. Λίγη περισσότερη γυμναστική δε θα έβλαπτε κανέναν

Η φάση “γυμναστήριο” δεν ήταν ποτέ το cup of tea μου, για τους γνωστούς -θα έλεγα- λόγους: Υπερβολικός συνωστισμός στα όργανα, στους διαδρόμους και στις αίθουσες ομαδικών δραστηριοτήτων, τόνοι ιδρωτίλας και φουλαρισμένα αποδυτήρια. Βάλε και λίγη βαρεμάρα, πρόσθεσε λίγη αναβλητικότητα και βουαλά η συνταγή: Άλλος ένας εξωγήινος που πλήρωσε προκαταβολικά μια συνδρομή στο γυμναστήριο και δεν πάτησε πάνω από 3 φορές.

Υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι, βέβαια, για να μένεις σε φόρμα, άσχετα που επιλέγουμε ώρες ώρες να τα φορτώνουμε όλα στον κόκορα. Κοιτώντας πλέον πίσω, νομίζω ότι θα μπορούσα να είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, ως φοιτήτρια, αν έκανα λίγο πιο εντατικό τρέξιμο, σκοινάκι ή ποδήλατο, όπως κάνω τώρα.

Λύσεις και επιλογές υπάρχουν, γενικά. Εμείς κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε.

7. Τοξικές συναναστροφές: Ένα μεγάλο “γιατί”

Οι παρέες που κάνεις στο Πανεπιστήμιο είναι τόσο ετερόκλητες κι αυτό, συχνά, είναι και το πιο συναρπαστικό της υπόθεσης. Γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους από σένα και εξοικειώνεσαι με τις συμπεριφορές και τη φάση τους, ενώ, μέσα από αυτή την “ποικιλία” χαρακτήρων, καταλαβαίνεις καλύτερα με ποιους ταιριάζεις, τι είδους ανθρώπους θες γύρω σου και ποια είναι τα πράγματα που αγαπάς ή σε ενοχλούν στους άλλους. Με λίγα λόγια: Μαθαίνεις καλύτερα τον ενήλικο εαυτό σου, χτίζεις χαρακτήρα και θέτεις όρια.

Έλα, όμως, που κάποιοι άνθρωποι, έχουν ταλέντο στο να μη νοιάζονται για τα όρια, τα θέλω και τις ανάγκες των άλλων, με αποτέλεσμα να μπλέκεσαι σε καταστάσεις και φιλίες, από τις οποίες, το μόνο που τελικά αναζητάς, είναι ένα γρήγορο και αναίμακτο way out!

Μη ξεχνάς ότι, φίλοι είναι εκείνοι με τους οποίους μπορείς να συμπορεύεσαι και στη φοιτητική και στη μετα-φοιτητική ζωή, οπότε το ανέχεσαι την κάθε τοξική συμπεριφορά, κυρίως εσένα βλάπτει!

Τα λέμε για να τ’ ακούμε!

8. Περισσότερες βραδιές με παρέα στο σπίτι

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μαζεύεστε όλο το gang στο σπίτι σου ή σε κάποιου άλλου και να παίζετε Tichu ή ΠΕΣ ΒΡΕΣ ή drinking games, τύπου King’s Cup; (Αγαπάμε King’s Cup <3)

Τα σουαρέ σε σπίτι, με μουσικούλα, παιχνίδια, ταινίες, αγκαλιές στα μπαλκόνια και μαγείρεμα είναι τα καλύτερα! Πόσες εξόδους να αντέξει πια το πορτοφόλι και το συκώτι σου; Κάντε εκεί ένα ωραίο ρεφενέ παρτάκι να γουστάρετε τη ζωή σας!

Δεν τις χορταίνεις τις βραδιές με παρέα στο σπίτι και πραγματικά, τώρα που το σκέφτομαι, δεν ήταν τόσες όσες θα ήθελα. Θα μπορούσα να είχα “θυσιάσει” πολλές αχρείαστες εξόδους για να οργανώσω βραδιές στο σπίτι με μεγάλη παρέα, άφθονο αλκοόλ και επιτραπέζια. Τουλάχιστον, το αναγνωρίζω!

Για σένα, λοιπόν, που δε θες να μετανιώσεις για τ – ί – π – ο -τ – α στη φοιτητική σου ζωή και θες να κρατάς συνεχή επαφή με όσους αγαπάς, μπες τώρα στο vodafonecu.gr, μάθε τα πάντα για τα φοιτητικά πακέτα που θα συντροφεύουν τις πιο top φοιτητικές σου στιγμές και κέρδισε data, ομιλία, εμπειρίες και μοναδικές προσφορές!

Όταν είσαι φοιτητής, ανοίγεται μπροστά σου ένας νέος κόσμος, οπότε επίλεξε το φοιτητικό πακέτο που σου ταιριάζει και επωφελήσου στο φουλ από τις καλύτερες προσφορές για φοιτητές, που παίζουν αυτή τη στιγμή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 2 
 1 
 1 
 1