Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή τον Σεπτέμβριο (Ημερομηνία)
Επίδομα 534 ευρώ: Ποιες συμβάσεις εργαζομένων αναστέλλονται μέχρι το τέλος του 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή τον Σεπτέμβριο

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται ο δεύτερος γύρος καταβολής για το επίδομα 534 ευρώ – αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού μπορεί να φτάσει τα 534 ευρώ στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν ούτε μία μέρα.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα καταβληθεί σε δικαιούχους συγκεκριμένων κατηγοριών, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργικό σχεδιασμό, η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνει σε:

-Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

-Επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιδόματος 534 ευρώ, των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιες συμβάσεις εργαζομένων αναστέλλονται έως το τέλος του 2020

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων της πανδημίας.

«Είχαμε προετοιμαστεί και ήμασταν έτοιμοι για το φθινόπωρο. Πολύ σωστά δε ρίξαμε όλα τα ‘καύσιμα’ από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Βρούτσης απαντώντας και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της πανδημίας.

Στο τραπέζι η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ

Με απόφασή της, η κυβέρνηση συνεχίζει την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020. «Κάνουμε βήμα – βήμα τις κινήσεις μας» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας.

Για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- Εργασία», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, ο υπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, υποστηρίζοντας ότι «ήρθε για να μείνει».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως την 31.12.2020 (αντί της 15.10.2020 που ίσχυε μέχρι σήμερα) για όλες τις επιχειρήσεις -εργοδότες που, υποχρεούνται σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών ΦΠΑ ανάλογα με τον μήνα ένταξής τους στη ρύθμιση και το είδος των φορολογικών βιβλίων.

Τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα

Το δώρο Χριστουγέννων 2020 θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης, η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

Επιπλέον, το δώρο του Πάσχα, θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα πήραν δίμηνη παράταση – Δικαιούχοι & Ποσά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;