Επιδόματα ανεργίας δίμηνης παράτασης: Ποιοι θα πάρουν τα 800 ευρώ τον Σεπτέμβριο
Δείτε αναλυτικά για τα επιδόματα 2μηνης παράτασης του ΟΑΕΔ!

Με την ανεργία να καλπάζει στο 17% και την τουριστική σεζόν να ολοκληρώνεται σχετικά άδοξα, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες ανέργους, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης νομοθετεί μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν μισθωτούς, εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης ή εργάζονται στα πλαίσια του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και ανέργους που δυσκολεύονται να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας, στο δυσχερές περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Επιδόματα ανεργίας δίμηνης παράτασης – ΟΑΕΔ: Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα πάρουν το ποσό των 800 ευρώ, οι άνεργοι που έπαιρναν επίδομα τακτικής ανεργίας, το οποίο έληξε τον Ιούνιο, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Σχετικά με τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων, ο ίδιος είπε: “Το ίδιο μέτρο που είχε ληφθεί το πρώτο πεντάμηνο του έτους που ήταν δίμηνη παράταση για όλα τα επιδόματα που έληξανν Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2020, τώρα επεκτείνεται για τρεις ακόμα μήνες. Οπότε όλα τα επιδόματα, τακτική επιδότηση αυτοαπασχολούμενων, μακροχρόνια ανέργων, όλα τα επιδόματα που λήξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο θα έχουν δίμηνη παράταση”.

Και πρόσθεσε τα εξής: “Θα ξεκινήσουμε εμείς τις πληρωμές αυτόν τον μήνα, ειδικά για αυτούς που έληξε τον Ιούνιο, επειδή έχουν συμπληρώσει τους δύο μήνες παράτασης θα πάρουν εφάπαξ το ποσό μέσα στο Σεπτέμβριο. Γι’ αυτούς τους οποίους έληξε το Ιούλιο θα πάρουν τον πρώτο μήνα παράτασης και μόλις συμπληρώσουν το δεύτερο μέσα στο Σεπτέμβρη θα καταβληθεί ο δεύτερος. Το ίδιο σύστημα το οποίο λειτούργησε για το πρώτο πεντάμηνο του έτους θα λειτουργήσει και γι’ αυτήν την παράταση”. 

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα:

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

– Μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. Έτσι χιλιάδες εποχικοί που φέτος εργάστηκαν όχι σε ολόκληρη την τουριστική σεζόν, θα λάβουν εντέλει το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται για τον χειμώνα (399 ευρώ ανά μήνα για 3 μήνες).

– Δίμηνη παράταση του επιδόματος του ΟΕΑΔ (των 399 ευρώ το μήνα) για όσους η επιδότηση ανεργίας τους έληξε εντός του καλοκαιριού. Για όσους δηλαδή έληξε τον Αύγουστο, δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα 2 μηνιαία επιδόματα (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) σε δύο δόσεις.

Ομοίως και εκείνοι που έχασαν το δικαίωμα τον Ιούλιο.

Οι άνεργοι που ολοκλήρωσαν τη 12μηνη επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, αναμένεται να λάβουν τα 800 ευρώ των 2 μηνιαίων επιδομάτων μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΔΩ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 534 ευρώ: Οι επόμενες πληρωμές για την αποζημίωση ειδικού σκοπού (Ημερομηνίες)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;