5 κορυφαίες δυστοπικές ταινίες που θα σε βάλουν σε σκέψεις
Μερικές δυστοπικές ταινίες για απόψε το βράδυ...

Πολλές φορές η έβδομη τέχνη έχει προβλέψει το μέλλον ως κάτι το δυσοίωνο και το δυστοπικό. Πολλές ταινίες λοιπόν ασχολήθηκαν με το μέλλον παρουσιάζοντάς ως άσχημο και αρνητικό, με τον κόσμο και την ανθρωπότητα να έχουν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις.

Τα δυστοπικά έργα λοιπόν είτε πρόκειται για ταινία και σειρές είτε για βιβλία παρουσιάζουν κοινωνίες, οι οποίες τοποθετούνται στο μακρινό μέλλον και μοιάζουν τρομακτικές και ανεπιθύμητες.

Παρακάτω λοιπόν παρουσιάζουμε μερικές δυστοπικές ταινίες που παρουσίασαν το μέλλον αρκετά… άσχημο!

1. Matrix (1999)

Υπόθεση: Ένας συνηθισμένος άνθρωπος γίνεται μέλος μιας ομάδας ανταρτών του κυβερνοχώρου, που υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ένα εικονικό περιβάλλον, ελεγχόμενη από την τράπεζα πληροφοριών του συστήματος Matrix και ότι υπάρχει πίσω από αυτό.

2. Blade Runner (1982)

Υπόθεση: Η Γη έχει ερημώσει, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αναζητήσει καλύτερη τύχη στις διαστημικές αποικίες. Ο Rick Deckard ανήκει σε μια ελίτ αστυνομική ομάδα, τους Blade Runners, που έχουν σαν αποστολή να “αποσύρουν” τέλεια ανθρωποειδή ρομπότ (replicants), όταν αυτά επιστρέφουν στην Γη.

3. Idiocracy (2006)

Υπόθεση: Ο Τζο Μπάουερς δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος. Για αυτό και δέχεται να συμμετάσχει σε ένα απόρρητο πείραμα, στο οποίο αυτός και μια πόρνη μπαίνουν στην κατάψυξη για… πεντακόσια χρόνια. Όταν ξυπνήσουν, η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μαύρα χάλια: οι ηλίθιοι έχουν πολλαπλασιαστεί πέρα από κάθε φαντασία κι έχουν καταλάβει τον πλανήτη, η Ουάσιγκτον έχει θαφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι τρις πρωταθλητής του κατς και παλαίμαχος πορνοστάρ! Ο Τζο πλέον είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επιβίωση του ανθρώπινου γένους βρίσκεται στα χέρια του…

4. Equilibrium (2002)

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον… αρχές 21ου αιώνα. Έχει προηγηθεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που συγκλόνησε την ανθρωπότητα και την άλλαξε ριζικά. Αποφασίστηκε οτι δραστικά μέτρα έπρεπε να παρθούν για να μην ξανασυμβεί τίποτε παρόμοιο. Καταπολεμήθηκε λοιπόν, η πηγή του κακού και της συμφοράς: το ανθρώπινο συναίσθημα….

5. Code 46 (2003)

Υπόθεση: Ο Γουίλιαμ, επιθεωρητής της αστυνομίας στο Σιάτλ του μέλλοντος, θα ταξιδέψει μέχρι τη Σαγκάη για να ερευνήσει την υπόθεση μιας εταιρίας που φτιάχνει πλαστά διαβατήρια. Πρέπει να ανακαλύψει ποιος από τους υπαλλήλους της εταιρίας κρύβει την αλήθεια. Ένας ιός εμπάθειας τον οδηγεί αμέσως να υποπτευθεί τη Μαρία. Παρόλα αυτά, ο Γουίλιαμ την ερωτεύεται παράφορα και δεν αποκαλύπτει την ενοχή της, μια κίνηση που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του

Δείτε επίσης: Netflix: 4 σειρές και 3 ταινίες εποχής που αξίζουν το χρόνο σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 0 
 0 
 0