Netflix: 4 σειρές και 3 ταινίες εποχής που αξίζουν το χρόνο σου
Μερικές σειρές και ταινίες εποχής στο Netflix που θα σε συναρπάσουν.

Οι σειρές  και οι ταινίες εποχής αρέσουν σε πολύ κόσμο και τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μεγάλη απήχηση. Λίγο τα βασιλικά ανάκτορα, λίγο τα περίτεχνα φορέματα και γενικότερα οι ενδυμασίες και νιώθουμε ότι μεταφερόμαστε σε μία διαφορετική εποχή από τη δική μας.

Πολλές φορές οι σειρές και οι ταινίες εποχής μας προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για κάποια ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα. Από την άλλη, κάποιες άλλες φορές μας επιβεβαιώνουν ότι όσο περισσότερο αλλάζουν τα πράγματα τόσο περισσότερο μένουν ίδια.

Όπως και να έχει, οι σειρές και οι ταινίες  εποχής είναι εδώ για να μας προσφέρουν μία διαφυγή και εμείς λατρεύουμε να χανόμαστε στον κόσμο που δημιουργούν! Και το Netflix, οπως θα δεις και παρακάτω έχει πολλές επιλογές…

Από σειρές εποχής…

1. Οι Τηλεφωνήτριες

Η σειρά ακολουθεί η ζωή τεσσάρων γυναικών που εργάζονται ως χειριστές γραμμών σε μια τηλεφωνική εταιρεία στη Μαδρίτη στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες καθώς προσπαθούν να κερδίσουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία από τον καταπιεστικό έλεγχο των ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά προσφάτως ολοκληρώθηκε, οπότε δε θα περιμένεις πώς και πώς την επόμενη σεζόν.

2. The Crown

Το Στέμμα επικεντρώνεται στη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ από τον γάμο της το 1947 μέχρι τη σημερινή εποχή. Στη σειρά απεικονίζονται πολλά σημαντικά γεγονότα της Βρετανικής ιστορίας όπως τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της Βασίλισσας, τα γεγονότα με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και την παραίτησή του από Πρωθυπουργός, ενώ παρουσιάζονται πολλές γνωστές προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με τη βασιλική οικογένεια όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ και φυσικά η Νταϊάνα.

3. Ταραγμένα Νερά

Τη δεκαετία του ’40, το πλοίο «Μπάρμπαρα ντε Μπραγκάντσα» αναχωρεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Όλοι οι επιβάτες ταξιδεύουν με έναν στόχο και πολλά μυστικά. Όλα θα βγουν όμως στην επιφάνεια και τελικά, τίποτα δε θα μείνει κρυφό.

4. Πόζα

Η σειρά τοποθετείται στα μέσα της δεκαετίας του 80 και βλέπουμε την καθημερινότητα στην Νέα Υόρκη σε διάφορες περιοχές της πόλης, από τις καλλιτεχνικές εως τις χλιδάτες γειτονιές. Πιο συγκεκριμένα, η χορεύτρια βογκ Μπλάνκα ιδρύει το δικό της οίκο και γίνεται Μητέρα ενός ταλαντούχου χορευτή και μιας ιερόδουλης, ερωτευμένης με ένα γιάπη.

Από ταινίες εποχής…

1. Ο δρόμος της Επανάστασης

Στο Κονέκτικατ του 1955 οι νεαροί Γουίλερ μετακομίζουν σε μια όμορφη μονοκατοικία στην οδό της Επανάστασης. Όμως η ζωή εκεί τους φαίνεται μονότονη και συμβιβασμένη κι έτσι αποφασίζουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους φεύγοντας για το Παρίσι.

2. Καρντέκ

Στην καθολική Γαλλία του 19ου αιώνα, ο καθηγητής Λεόν Ριβάιγ συμμετέχει σε μια σεάνς και παρακινείται να θέσει τα θεμέλια του πνευματισμού, μπαίνοντας στο μάτι των αρχών.

3. Θρύλοι του Πάθους

Τρία αδέλφια στις αρχές του αιώνα, ζουν σε ένα αγρόκτημα στην ορεινή Μοντάνα και είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα.

Δείτε επίσης:3 «διαβολικές» ταινίες που θα απολαύσεις αν σου άρεσε το Lucifer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;