Μήλος: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο νησί των Κυκλάδων
Η Μήλος είναι το νησί της Αφροδίτης, της ομορφιάς και των απολαυστικών τοπίων...

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και όμορφα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, είναι η Μήλος. Η Μήλος έγινε γνωστή όχι μόνο για το μοναδικό τοπίο της, αλλά και για την ανακάλυψη της περίφημης Αφροδίτη της Μήλου, η οποία όμως βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Λίγα λόγια για το νησί…

Η Μήλος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους δίνοντας μεγάλο μεταλλευτικό πλούτο. Το νησί έχει σχήμα πέταλου και όχι μήλου, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της ονομασίας, ενώ το όνομα προέρχεται από τη λέξη βήλος που εξελικτικά έγινε μήλος και σημαίνει… πρόβατο!

Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου βρέθηκε το 1820 στο νησί και από το 1821 βρίσκεται στο Παρίσι, ενώ πλέον μπορεί κανείς το δει στο Μουσείο του Λούβρου. Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα που χρονολογείται στο τέλος της ελληνιστικής εποχής με αρχές της ρωμαϊκής και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου και ένα από τα αντικείμενα που προσδιορίζουν το νησί, αν και δε βρίσκεται εκεί. Ωστόσο, το Λούβρο έστειλε στη Μήλο ένα πιστό αντίγραφο του αγάλματος ως δωρεά στο νησί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Greek summer weekend goals….. #hellofrom the fishermen’s houses and crystal clear waters of #milos ?‍♀️???? ・・・ Photo & text by @katerinakatopis . . . #milos #milosisland #milosgreece #firopotamos #snorkelling #underwater #paros #naxos #mykonos #santorini #bikinigirl #mermaid #sheisnotlost #sheisnotreal #summer2020 #staysafe #speechlessplaces #girlsthatwander #dametraveler #sailing #feelgreece #perfect_greece #visitgreece #welovegreece_ #visitgreece #greekislands #islandhopping #couplegoals #bff #takemeback

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Welcome to Milos, Greece ?? (@milos.greece) στις

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις στη Μήλο, παρακάτω έχουμε 4 εξαιρετικές ιδέες!

Ας τις δούμε…

1. Παραλία Σαρακήνικο

Η συγκεκριμένη είναι αρκετά ιδιαίτερη και διαφημισμένη και όχι άδικα. Στη συγκεκριμένη παραλία ενώνεται στο ηφαιστειογενές στοιχείο με αυτό της φύσης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα βράχια είναι λευκά. Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, ενώ σήμερα αποτελεί ίσως και τη δημοφιλέστερη παραλία στη Μήλο.

Αν και υπάρχει μία μικρή παραλία, οι περισσότεροι και περισσότερες επισκέπτες/-τριες επιλέγουν να απλώσουν τις πετσέτες τους πάνω στα περίφημα βράχια για να απολαύσουν τον ήλιο, λίγο πριν βουτήξουν στα καταγάλανα νερά της παραλίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Heaven is a place on earth. And it’s called Milos.⁣ Check out my story for some screensavers ?? ⁣ #joliejaninegreece #dronephotography #sarakinikobeach

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JANINE (@joliejanine) στις

2. Άλλες παραλίες

Ωστόσο, εκτός από το Σαρακήνικο η Μήλος έχει φυσικά και άλλες εκπληκτικές παραλίες, που αξίζει να επισκεφτείς. Μία από αυτές είναι ο Φυροπόταμος, που όπως και το Σαρακήνικο δεν είναι οργανωμένη, αλλά έχει πεντακάθαρα νερά, ενώ μπορείς να κάνεις μπάνιο δίπλα θα βλέπεις τα παραδοσιακά λευκά Κυκλαδίτικα σπίτια και τα σπιτάκια των ψαράδων με τις χρωματιστές τους πόρτες.

Επίσης, προτείνουμε την παραλία του Προβατά, η οποία είναι οργανωμένη, έχει σχετικά κρύα νερά, αλλά απίστευτη χρυσοκόκκινη άμμο. Επίσης, αν αγαπάς την (πολύ) άγρια φύση και τις σπηλιές προτείνουμε τον Παπάφραγκα. Τέλος, αν είσαι λίγο εναλλακτικός προτείνουμε το Τσιγκράδο, όπου για να φτάσεις, θα πρέπει να πιαστείς από το σχοινί και να κατέβεις σιγά – σιγά τη μικρή αλλά απότομη πλαγιά. Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση για να φτάσεις στο Τσιγκράδο, η οποία είναι φυσικά να μεταφερθείς με ένα καραβάκι θαλάσσιων εκδρομών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Στο σπήλαιο του Παπαφράγκα στη Μήλο, βρίσκεται μια μικρή ανοργάνωτη παραλία, ιδανική για εντυπωσιακές βουτιές σε γαλάζια νερά! #travelplanet24 #tickets #topofgreece #milos #greekislands #summeringreece #greekbeaches #unlimitedgreece #discovergreece #crystalwater #cave

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη travelplanet24 (@travelplanet24) στις

3. Κατακόμβες

Αν εκτός από τις μαγευτικές παραλίες του νησιού, ενδιαφέρεσαι και για την ιστορία του νησιού, τότε πρέπει να επισκεφθείς μεταξύ άλλων τις κατακόμβες της Μήλου. Οι Κατακόμβες είναι το πρώτο μεγάλο κοινοτικό νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών χρόνων στη Μήλο. Η αρχική τους μορφή ήταν τρεις μεγάλες ανεξάρτητες υπόγειες στοές (Α,Β,Γ) λαξευμένες στο πορώδες ηφαιστειογενές πέτρωμα που κάθε μια συνδεόταν με άλλες μικρότερες. Σήμερα αποτελούν σύμπλεγμα καθώς οι τρεις κεντρικές στοές συγκοινωνούν μεταξύ τους με νεότερες διανοίξεις που κατασκευάστηκαν τον 20ο αιώνα.

Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι ιδιαίτερο, που σου δίνει την αίσθηση του μυστηρίου και αξίζει το χρόνο σου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The catacombs of Milos, a complex of early Christian subterranean tombs carved into the hill near Trypiti. Although most of the tombs are off limits to the public, the ones available are a fascinating experience! A must if visiting Milos! ・・・ Photo & text by @beatzprojekted . . . #milos #milosgreece #milosisland #greece #trypiti #tripiti #klima #catacombs #christianity #christianfaith #placeofworship #tomb #subterranean #speechlessplaces #createcommune #europe_vacations #keepitsimple #ilovegreece #cyclades_islands #perfect_greece #colorsofgreece #reasonstovisitgreece #mydreamhoneymoon #travelingcouples #couplegoals #coupletravel #coupleswhotravel #inspiring_wanderers #creativetravelcouples #takemeback

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Welcome to Milos, Greece ?? (@milos.greece) στις

4. Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η Μήλος είναι κατοικήσιμο νησί από τους προϊστορικούς χρόνους. Έτσι, από ένα τέτοιο νησί δε θα μπορούσε να λείπει ένα αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει μάλιστα στις συλλογές του χαρακτηριστικά δείγματα από όλη την ιστορία της Μήλου. Το αρχαιολογικό μουσείο στην Μήλο βρίσκεται στην πρωτεύουσα, που είναι η Πλάκα, και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε μουσείο το 1985.

Δείτε επίσης: 4 νησιά που πρέπει να επισκεφθεί ένας λάτρης της ελληνικής λογοτεχνίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;