Κίνα: Ίχνη κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε φτερούγες κοτόπουλου
Ο κορωνοϊός εντοπίστηκε σε εισαγόμενες φτερούγες κοτόπουλου στην Κίνα.

Ο κορωνοϊός εντοπίστηκε σε σε δείγματα που ελήφθησαν από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωσή των δημοτικών αρχών της μητρόπολης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, βόρεια του Χονγκ Κονγκ. Τα κοτόπουλα είχαν εισαχθεί από τη Βραζιλία, η οποία η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κοτόπουλων παγκοσμίως, ενώ η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στον κόσμο.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι προχώρησαν “αμέσως” σε διαγνωστικούς ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα, όπως και στους συγγενείς τους και πως όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά

Επιπλέον, στην επαρχία Ανχούι, στην ανατολική Κίνα, οι δημοτικές αρχές της πόλης Ουχού ανακοίνωσαν σήμερα τον εντοπισμό του κορωνοϊού στις συσκευασίες γαρίδων που προέρχονταν από τον Ισημερινό. Τα πακέτα στα οποία εντοπίστηκε ο κορωνοϊός διατηρούνταν σε καταψύκτη εστιατορίου της πόλη, ενώ πρόκειται για δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουλίου που η Κίνα γνωστοποιεί την παρουσία SARS-CoV-2 σε συσκευασίες γαρίδων από τον Ισημερινό.

Τον Ιούνιο μια τεράστια αγορά στο Πεκίνο έκλεισε μετά την εμφάνιση εστίας της επιδημίας νέου κορωνοϊού που αφορούσε εκατοντάδες ανθρώπους, μετά τον εντοπισμό ιχνών του ιού σε σανίδα κοπής σολομού εισαγωγής

Επιπλέον, εστίες μόλυνσης έχουν εμφανιστεί από τότε που άρχισε η πανδημία της COVID-19 σε σφαγεία σε διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ ή το Βέλγιο.

Παρ’ όλα αυτά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και άλλες υγειονομικές, έχουν δηλώσει πως η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσω φαγητού είναι χαμηλή.

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΟΥ σχολιάζοντας το θέμα, είχε αναφέρει:

“Είναι εξαιρετικά απίθανο άνθρωποι να κολλήσουν τον ιό από τρόφιμο ή συσκευασία τροφίμου. Οι κορωνοϊοί δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο φαγητό. Χρειάζονται ξενιστή, ένα ζώο ή άνθρωπο, για να πολλαπλασιαστούν”.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Η Ιταλία ενέκρινε «γρήγορο τεστ» για ταξιδιώτες από Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;