Χρήση μάσκας: Απίστευτο! Πολίτες στην Πάτρα ζητούν βεβαιώσεις από γιατρούς για να μη φοράνε μάσκα
Τι άλλο θα ακούσουμε για τη χρήση μάσκας από αυτούς που δε θέλουν να τη φοράνε;

Μετά την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους χώρους που δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Όμως, οι αντιδράσεις αρκετών πολιτών που δε θέλουν να βάλουν μάσκα είναι πραγματικά απίστευτες… Μάλιστα, για απίστευτες πρακτικές κάνει λόγο μία επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προς τα μέλη του, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει “ιδιαίτερα αυξημένη κοινωνική πίεση για έκδοση βεβαιώσεων εξαίρεσης στη χρήση μάσκας”.

Να δω τι άλλο θα σκεφτούμε για να μην ακολουθήσουμε απλές οδηγίες;

Σύμφωνα με την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, φαίνεται πως στην Πάτρα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που πιέζουν γιατρούς για να τους εκδώσουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους εκτός από δύο κατηγορίες πολιτών και η μία είναι οι πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα.

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προς τα μέλη του αναφέρει τα εξής:

Βρισκόμαστε σε χρονικό σημείο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας έχουν σχεδόν καθολικό χαρακτήρα.

Βάσει του ΦΕΚ-3162/31-7-2020 τ.Β΄ «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους», οι εξαιρέσεις από τη χρήση της μάσκας αναφέρονται στο άρθρο 4.

«Άρθρο 4 Εξαιρέσεις

Από την υποχρέωση των παρ. 1 και 2 εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών».

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κοινωνικής πίεσης για έκδοση βεβαιώσεων εξαίρεσης στη χρήση της μάσκας, σας συνιστούμε την αποφυγή της έκδοσης τέτοιων γνωματεύσεων, όταν κατά την επιστημονική σας κρίση δεν συντρέχουν αντικειμενικοί και τεκμηριωμένοι λόγοι υπαγωγής των ασθενών στην εξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας (από κοινού με τα λοιπά μέτρα ατομικής υγιεινής και τήρησης των αποστάσεων), είναι επιβεβλημένο μέτρο, ειδικά στους χρόνιους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δες ακόμα: Χρήση μάσκας: Οι 38 χώροι που είναι υποχρεωτική – Οι εξαιρέσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;