Κορωνοϊός: Η Νέα Ζηλανδία συμπληρώνει 100 μέρες χωρίς νέο κρούσμα του ιού
Στα χαρούμενα νέα της ημέρας, η Νέα Ζηλανδία συμπληρώνει 100 μέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει όλες τις χώρες και ελάχιστες έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πανδημία αυτή. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Δανία και η Νέα Ζηλανδία. Για τις πρώτες τρεις μπορείς να βρεις αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο για το πώς κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Για τη Νέα Ζηλανδία, όμως, ο ΠΟΥ έκανε ιδιαίτερα μνεία καθώς η χώρα έχει περάσει εκατό μέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα!

Η Νέα Ζηλανδία, που αριθμεί πέντε εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει ως τώρα 22 θανάτους και μετρά μόλις 1.219 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Φεβρουάριο. Το τελευταίο κρούσματα διαγνώσθηκε την 1η Μαΐου. Η επιτυχία στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό πιστώνεται στην πολιτική της πρωθυπουργού, Τζασίντα Άρντερν. Μάλιστα, το Εργατικό Κόμμα (στο οποίο είναι ο αρχηγός) φαίνεται ότι θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 ενεργά κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, αλλά όλα εντοπίστηκαν στα σύνορα. Δηλαδή, ήταν εισερχόμενα στη χώρα, και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, ανώτερος αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών, δήλωσε τα εξής:

“Το να πετύχουμε 100 ημέρες χωρίς μετάδοση στον πληθυσμό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε.

Έχουμε δει στο εξωτερικό την ταχύτητα με την οποία ο ιός μπορεί να επανεμφανιστεί και να εξαπλωθεί σε σημεία όπου φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να εξαλείψουμε άμεσα κάθε νέο κρούσμα στο μέλλον στη Νέα Ζηλανδία.”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζει τη χώρα πρότυπο διότι κατάφερε να “εξαλείψει με επιτυχία την εντόπια μετάδοση”. Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, η Νέα Ζηλανδία έκλεισε τα σύνορά της στις 19 Μαρτίου. Από τότε έχουν επιβληθεί αυστηροί έλεγχοι. Σύμφωνα με αυτά τα πρωτόκολλα όποιος εισέρχεται στη χώρα τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας έχουν επιστρέψει και πάλι σε σχεδόν κανονικό τρόπο ζωής, αλλά οι Αρχές ανησυχούν διότι πολίτες αρνούνται πλέον να υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών της κυβέρνησης, ενώ αγνοούν ακόμα και βασικές συστάσεις υγιεινής.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ασυμπτωματικοί είναι εξίσου μολυσματικοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;