Τα 4 μειονεκτήματα του να δουλεύεις από το σπίτι
Η δουλειά από το σπίτι έχει και κάποια βασικά μειονεκτήματα...

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιτρέψει σε πολλούς ανθρώπους να έχουν την επιλογή της εργασίας από το σπίτι. Μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορείς να δουλέψεις από την άνεση του σπιτιού σου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς, να κολλήσεις στην κίνηση ή να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη δουλειά. Όμως, η δουλειά από το σπίτι έχει και κάποια αρνητικά που πρέπει να προσέξεις.

Ενώ, ήδη, είδαμε τα πλεονεκτήματα του να δουλεύεις από το σπίτιυπάρχουν και αρκετές παγίδες στις οποίες μπορείς να πέσεις. Σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα μειονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι.

Έχοντας υπόψιν και τα θετικά και τα αρνητικά, μπορείς να επιλέξεις τι είναι καλύτερο για σένα!

1. Πάνε οι υπερωρίες

Στη δουλειά από το σπίτι οι υπερωρίες είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητήσεις με τον εργοδότη σου. Καθώς και το πώς θα τηρούνται τα ωράρια. Συνήθως, επειδή δεν έχει το θέμα της μετακίνησης, μπορεί να χάσεις την αίσθηση του χρόνου και να δουλέψεις πολλές παραπάνω ώρες από αυτές που πρέπει.

2. Διάλειμμα;

Καλό είναι πριν ξεκινήσεις τη δουλειά από το σπίτι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα για το πότε θα κάνεις το διάλειμμα σου. Μπορεί να ξεχαστείς και να δουλεύεις συνεχόμενα, και επειδή είσαι στο σπίτι, να μην κάνεις διάλειμμα.

3. Δεν υπάρχουν όρια στους γύρω σου

Ειδικά αν μένεις με τους γονείς σου!

Επειδή δουλεύεις από το σπίτι (και αυτοί έχουν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό μοντέλο δουλειάς) πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια και σε απασχολούν στιγμές που δεν πρέπει. Θα σου φανεί αρκετά σπαστικό και, ιδιαίτερα, στην αρχή, αλλά θα πρέπει να θέσεις κάποια βασικά όρια.

4. Πάει και το πρόγραμμά σου

Αν έχεις δουλέψει και στο παρελθόν θα έχεις συνηθίσει σε ένα πρόγραμμα. Ξυπνάς το πρωί, φτιάχνεις ένα ωραίο πρωινό, ετοιμάζεσαι και φεύγεις για δουλειά. Μετά το τέλος της δουλειάς σου, συνεχίζεις με το πρόγραμμα της ημέρας σου.

Όμως, τώρα που είσαι στο σπίτι, το πρόγραμμά σου καταρρέει. Δεν είναι ανάγκη να ξυπνήσεις ώρες πριν πας στη δουλειά σου. Επίσης, μπορεί να δουλέψεις περισσότερο από ότι όταν πας στο γραφείο και να “καταστρέψεις” το πρόγραμμα για την υπόλοιπη ημέρα.

Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσεις ένα πρόγραμμα όταν δουλεύεις από το σπίτι!

Δες ακόμα: 3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0