Παγκόσμια Ημέρα Γάτας 2020: 5 ταινίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα μας κατοικίδια
Μερικές ταινίες για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας 2020.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας 2020 γιορτάζεται το Σάββατο, 8 Αυγούστου, όπως και κάθε χρόνο από το 2002. Η γιορτή για την ημέρα αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW) για να τιμηθεί το δημοφιλές κατοικίδιο ζώο. Το αγαπημένο κατοικίδιο αρκετών έχει μετατραπεί και σε πρωταγωνιστή αρκετών ταινιών.

Από ταινίες κινουμένων σχεδίων, μέχρι παραγωγές με ηθοποιούς. Οι ταινίες με γάτες έχουν φτιάξει μία δική τους ιστορία στο σινεμά και είπαμε να την τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο.

1. Οι Αριστόγατες

Υπόθεση:  Η περιπλάνηση μιας οικογένειας αριστοκρατικών γατιών στα περίχωρα του Παρισιού.

Η ταινία του 1970 από τη Disney μας παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα για τις γάτες. Η εταιρεία συχνά τις παρουσίαζε στον ρόλο των κακών και έδειχνε μία ιδιαίτερη αγάπη για τους σκύλους. Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν με την πιο κλασσική ταινία με γάτες που μπορείς να βρεις.

2. Garfield

Υπόθεση: Ο Γκάρφιλντ, ένας τεμπέλης γάτος που λατρεύει τα λαζάνια, θέλει να ξεφορτωθεί τον Όντι, ένα σκύλο που έφερε στο σπίτι το αφεντικό του. Ωστόσο, όταν ένας τηλεπαρουσιαστής απάγει τον Όντι, ο Γκάρφιλντ τρέχει προς διάσωσή του.

Η αγαπημένη μας τεμπέλικη γάτα που λατρέψαμε όλοι μέσα από τα καρτούν και τα παιδικά προγράμματά που βλέπαμε μικροί, το 2004 απέκτησε τη δική της ταινία. Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια που βλέπετε ευχάριστα ακόμα και σήμερα. Μπορεί να μην είναι για Όσκαρ, αλλά η φωνή του Bill Murray στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι όλα τα λεφτά.

3. Keanu

Υπόθεση: Όταν το αξιολάτρευτο γατάκι ενός εγκληματία στο Λος Άντζελες μπαίνει απροσδόκητα στη ζωή δύο ξαδέλφων, θα πρέπει να περάσουν από σκληρές συμμορίες, άθικτους εγκληματίες και αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών που τον ψάχνουν, για να τον επιστρέψουν στο αφεντικό του. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Μία από τις καλύτερες κωμωδίες με πρωταγωνιστή μία γάτα. Ο σκηνοθέτης και οι σεναριογράφοι βγάζουν, πραγματικά, χρυσά στιγμιότυπα από αιμοδιψείς δολοφόνους, ανθρώπους του υποκόσμου που από τη σκληρότητά τους περνάνε σε γλυκομίλητους λάτρεις γατών. Μία κωμωδία που αξίζει τον χρόνο σου.

4. Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

Υπόθεση: Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Μπορεί πρωταγωνιστές της ταινίας αυτής να είναι δύο σκύλοι που παλεύουν για την αγάπη του αφεντικού τους, όμως, ένα από τα highlight της ταινίας είναι η γάτα της γειτόνισσας. Η κωμωδία μπαίνει σε πρώτο πλάνο και ιστορία σε δεύτερο, όμως, η σκέψη του τι κάνουν τα κατοικίδιά μας όταν λείπουμε είναι μία καλή ιδέα για να μας τραβήξει στην ταινία αυτή.

5. Batman Returns

Υπόθεση:  Ο καταχθόνιος Πιγκουίνος, ανθρωπόμορφο τέρας που ζει στους υπονόμους και η μυστηριώδης Κατγούμαν, είναι οι δυο νέοι αντίπαλοι του Μπάτμαν, που θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τον Ανθρωπο Νυχτερίδα.

Μία ταινία με πρωταγωνιστεί τον Batman και την Catwoman. Την antiheroine που πήρε τις δυνάμεις της από τις γάτες που την επανέφεραν στη ζωή μετά την πτώση της από το κτίριο που εργαζόταν. Η Michelle Pfeiffer μας έδωσε την καλύτερη Catwoman που έχουμε δει μέχρι στιγμής στον Κινηματογράφο!

Δες ακόμα: 8 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Γάτας 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1