Είναι επίσημο! Η Eurovision πάει στην Αμερική
Η EBU ανακοίνωσε ότι η Αμερική θα αποκτήσει τον δικό της διαγωνισμό Eurovision!

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα από τα Ευρωπαϊκά events που έχει φανατικούς θαυμαστές και ένα πολύ μεγάλο κοινό τον παρακολουθεί κάθε χρόνο από το σπίτι του. Οι συμμετοχές, οι νικητές και οι χαμένοι γίνονται πρώτο θέμα σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Πρόσφατα έχουμε δει και την προσθήκη της Αυστραλίας στον μουσικό διαγωνισμό, ενώ, τώρα έγινε γνωστό ότι η Eurovision θα πάει… Αμερική!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU, που είναι η εταιρεία διοργάνωσης του μουσικού διαγωνισμού, το 2021 θα τελεστεί ο πρώτος Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού. Η Αμερικάνικη Eurovision θα επιτρέπει σε κάθε πολιτεία να έχει τον δικό διαγωνιζόμενό της, όπως στην Ευρώπη κάθε χώρα έχει τον δικό της διαγωνιζόμενο. Για να αναδειχτεί ο τελικός νικητής – πολιτεία θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από τηλεοπτικούς διαγωνισμούς προκριματικών, που οδηγούν σε ημιτελικούς και αυτοί με τη σειρά τους στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού.

Ο Martin Österdahl, αρμόδιος της Eurovision δήλωσε τα εξής:

“Η μοναδική κληρονομιά του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision χρονολογείται 65 χρόνια και η παγκόσμια δημοτικότητά της εξακολουθεί να αυξάνεται. Ήρθε η ώρα για την Αμερική να βιώσει αυτό το θέαμα, μέσω του αδελφικού διαγωνισμού της, του Αμερικανικού Διαγωνισμού Τραγουδιού.

Η αγάπη για τη μουσική είναι καθολική και ο εορτασμός της μουσικής σε διαφορετικά είδη και στυλ μπορεί να ξεπεράσει τα όρια και να ενώσει τους ανθρώπους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τους κατάλληλους συνεργάτες για να προσφέρουμε μια άλλη σειρά με την οποία οι θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο μπορούν να ερωτευτούν και να μοιραστούν αυτόν τον μοναδικό διαγωνισμό με τον αμερικανικό λαό.”

Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, του σόου που θα γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 2021. Σύμφωνα με το ανανεωμένο πρόγραμμα, οι ημιτελικοί για τον διαγωνισμό της Eurovision θα γίνουν στις 18 και 20 Μαΐου ενώ ο τελικός στις 22 Μαΐου 2021.

Δες ακόμα: Eurovision 2020: Η εμφάνιση της Ελλάδας στον διαφορετικό τελικό του μουσικού διαγωνισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;